miercuri, 14 mai 2014

“România a speriat capitalismul!”



Partidul Dreptății Sociale propune reînființarea serviciului militar obligatoriu


Nici nu a început bine campania electorală pentru alegerile europarlamentare, de la 25 mai, că partidele mici, tinere și neparlamentare acuză nereguli în alocarea timpilor de antenă și reducerea posibilitățiilor de transmitere a mesajelor către electorat. 

Este și cazul Partidului Dreptății Sociale (PDS), singurul partid cu adevărat de stânga din România, cum este menționat în Manifestul acestei formațiuni politice, care a acuzat astfel de nereguli, în cadrul unei conferințe de presă susținută la București.

PDS-ul propune românilor Societatea dreptății sociale, susține reconcilierea națională a tuturor categoriilor sociale, militează pentru pluralism politic și Republică parlamentară. Noua formațiune politică are o listă cu 32 candidați la europarlamentare și o sumedenie de proiecte privind dezvoltarea României, iar în plan european consideră că prosperitatea trebuie să fie pentru toate țările Uniunii Europene, nu doar pentru unele, potrivit președintelui Ion Sasu.

Alături de anunțarea candidaților la europarlamentare, liderii PDS au prezentat Programul și Manifestul partidului, precum și câteva dintre proiectele candidaților, printre care și cel al fostului parlamentar Traian Rece, revenit în politică după 10 ani, proiect amplu și unic privind salvarea și dezvoltarea Deltei Dunării. Printre obiectivele noului partid se numără și propunerea de înființare a unei armate paralele, a doua alături de armata profesionistă, care să se întrețină singură, participând la realizarea de lucrări de mare anvergură pentru țară.

“Propunem ca în România să fie reintrodus stagiul militar obligatoriu, cu durata de 1 an, așa cum există și în Israel, unde fac armată 3 ani, atât băieții cât și fetele, dar cum se întâmplă și în Marea Britanie, unde prinții Casei regale merg în armată și își servesc patria, fie că este pace sau război”- a declarat Traian Rece, cap de listă la europarlamentare din partea acestui partid. Conform proiectului, armata trebuie să redevină a doua școală pentru tineretul țării în care tinerii care nu au învățat carte până la 19-20 de ani, să fie alfabetizați și calificați. Și în privința medicilor, PDS militează pentru legalizarea și impozitarea șpăgii, nu pentru trimiterea acestora la pușcărie.

România a speriat capitalismul, iar toate mesajele Uniunii Europene ne transmit că trebuie să intrăm în legalitate. Guvernul  nu face proiecte sociale, deturnează fonduri și își cumpără puterea cu banii acestui popor. Vom merge la Bruxelles să batem cu pumnul în masă și pentru drepturile noastre”, a declarat Traian Rece.
Programul Partidului Dreptății Sociale  cuprinde aproape toate sectoarele importante de activitate ale țării, inclusiv cel referitor la capitolul Justiție.

Pe de altă parte, constatând că nici după 4 ani de la hotărârea Parlamentului României, nu se renegociază contractul Petrom-OMV, un alt candidat al acestui partid la europarlamentare, profesorul Marian Rizea,  cere organelor în drept să se autosesizeze în acest caz și să ia măsurile ce se impun. Expert în securitate energetică, domnul Rizea acuză faptul că resursele petroliere ale țării, în speță Petrom, au fost vândute pe o sumă derizorie și în același timp spune că România se află printre primele trei țări din Europa, care nu au nevoie de resurse energetice externe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu