marți, 9 septembrie 2014

România are nevoie de un președinte fără mamă și tată, fără schelete de morți în dulap


Nevoia de un președinte curajos, luptător, onest, echidistant pentru românii de pretutindeni



Într-un climat politic, economic și social tot mai greu de respirat, dezechilibrat, instabil, tot mai agresiv față de majoritatea locuitorilor acestei țări, se profilează pregnant nevoia de un președinte care să redea speranța României și românilor pentru un viitor mai bun.



Această nevoie este cu atât mai stringentă în condițiile în care anului electoral complicat i s-au adăugat și se acutizează frica și temerile unui război aflat la granițele noastre.


Întâmplător, scriu acest articol acoperit de discursul sonor al unui candidat la președinție, ”mândru că este român”, întrerupt la câteva zeci de secunde de sunetul de vuvuzele și urale ”spontane”, în direct la televiziunea națională, care ne asigură de ”grija sa și de faptul că va fi bine pentru toți români”. Enumerând zilele, minutele și secundele până la marea ”Victorie”, în uralele numeroșilor susținători, disciplinați, organizați și fanatizați, la fel ca la marile manifestații de tip asiatic, nord coreean, fără drept de replică.


În alte două articole precedente am scris: ”Prezidențiabilii în joc de glezne”-despre faptul că poporul nu prea are de unde alege un președinte de calitate din oferta candidaților de până acum și ” Tinerii absolvenți ai ultimilor 10 ani pot duce România spre consolidarea democrației ...”-despre cuvântul greu pe care l-ar putea avea tinerii în alegerea președintelui, dacă ar merge la vot și ar alege candidatul preferat, nelăsându-i doar pe alții să le hotărască soarta.


Acum mi-am propus să scriu despre ce fel de președinte ar avea nevoie România actuală. Despre calitățile și condițiile pe care ar trebui să le aibă noul președinte după părerea mea, în funcție de calea ce o va urma, provocările cărora trebuie să le facă față și viitorul pe care și-l va alege țara noastră.


În contextul în care corupția este un fenomen de amploare, îngrijorător, care creează destabilizare, subminează economia națională și duce la stări conflictuale nocive atât pentru interesul național, cât și pentru unitatea și integritatea teritorială a țării.



În contextul instabilității politice, economice, sociale, de insecuritate națională și internațională, în contextul tinerei și fragilei democrații românești, iată care ar fi președintele ideal în viziunea mea de cetățean simplu, neimplicat politic, trăitor pe aceste tărâmuri, în vremuri cu un viitor incert pentru orice român:



Avem nevoie de un președinte care să garanteze dezvoltarea democrației în România, să garanteze respectarea Constituției, legilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor.

Avem nevoie de un președinte echidistant, care să nu fie manipulat permanent de diverse grupări interne sau externe, în funcție de interese incompatibile României și românilor.

Avem nevoie de un președinte care să fie apărător, scut pentru cetățeni împotriva abuzurilor și ilegalităților de orice fel.

Avem nevoie de un președinte nașantajabil, neimplicat în acte de corupție.

Avem nevoie de un președinte cu atitudine, coloană vertebrală, demnitate, onestitate, luciditate, care să emită judecăți de valoare, nepărtinitoare, în favoarea interesului național și al românilor.

Avem nevoie de un președinte nemanipulabil, inamic al corupției și garant al Justiției, de un susținător aprig al Statului de drept.
Avem nevoie de un președinte fără simpatii proruse, fără stăpâni kaghebiști, fără întâlniri cu Putin, la Soci.

Avem nevoie de un președinte care să conducă țara pe valorile democrației reale.
Avem nevoie de un președinte care să fie o personalitate respectată, apreciată pentru moralitatea și activitatea sa profesională, atât în țară cât și pe plan internațional.
Avem nevoie de un președinte care să aibă drept obiective primordiale unitatea și integritatea națională, dezvoltarea democrației și prosperitatea românilor.

Avem nevoie de un președinte care să lupte fără frică, să fie curajos, împotriva mafiei politice, corupției, care să fie garantul securității naționale sub toate aspectele. Un președinte care să nu aibă nici mamă, nici tată atunci când trebuie respectată și aplicată legea.

Avem nevoie de un președinte al tuturor românilor indiferent de etnie, religie, apartenență politică, socială sau de altă natură. Avem nevoie de un președinte care să-i respecte pe români, să nu-i mintă, să nu-i umilească, să le redea demnitatea de a fi români în țara loc și oriunde în lume s-ar afla.

Avem nevoie de un președinte care să atace discriminarea sub toate formele și aspectele ei manifestate în societate.

Avem nevoie de un președinte care să lupte împotriva manipulărilor externe adverse României.

Avem nevoie de un președinte care să promoveze o politică externă în interesul României. Avem nevoie de un președinte care să lucreze permanent pentru unitatea și interesul românilor trăitori în foste teritorii românești, dar care acum aparțin altor state.

Avem nevoie de un președinte adevărat pentru o Românie adevărată, de unde să nu mai fugă românii peste hotare, să muncească sclavi la străini, din cauza faptului că țara lor nu le asigură nici un viitor.

Avem nevoie de un președinte luptător pentru țara sa, care să le redea speranța și demnitatea românilor.


Desigur că multe dintre criteriile și calitățile viitorului președinte al României, dacă suntem realiști, țin de domeniul fantasticului în societatea actuală, dar acest lucru nu trebuie să ne descurajeze. Dimpotrivă, trebuie să ne facă să gândim, să găsim soluțiile cele mai bune pentru viitor.


În lipsa alternativelor privind potențiabili candidați aspiranți la președinție, să ne uităm totuși, în lista cu actualii pretendenți, să-i analizăm pe fiecare în parte, poate totuși, există unul care să corespundă criteriilor noastre de alegători.


Personal am identificat unul dintre candidații anunțați care se apropie cât de cât de criteriile menționate mai sus, dar cum de la demagogia campaniei electorale ale unui pretendent, la practica și faptele unui președinte în funcție e cale ca de la cer la pământ, prefer să fiu rezervat în a-i face cunoscut numele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu