În România se înmulțesc și porcii cu două picioare pe
care nu-i taie nimeni de Crăciun, dar îi mai bagă DNA-ul, din când în când, la
Beciul domnesc, la frăgezire
Friptură, cârnați, sarmale, caltaboși, piftie, șuncă și
câte și mai câte porcării nu pregătesc și devorează românii din carnea de porc.
Dacă pe vremea comunismului ”înfloritor”
căutau disperați carnea de porc și alte alimente de bază, găsind însă în
magazine doar omniprezenții ”adidași”, copitele de porc, cu care mult iubiții
își hrăneau poporul, acum, oferta și consumul de cărnării par excesive pentru
mulți dintre noi.
Rația alimentară impusă înainte s-a transformat în
prezent, în exces pentru mulți români care au uitat măsura.
La fel se poate spune și în cazul rației de libertate din
urmă cu peste 26 de ani, transformată acum, de unii, într-o libertate
originală, înțeleasă de fiecare după propriu-i plac, dusă chiar către anarhie,
încălcarea tuturor regulilor, fie ele legi scrise ori nescrise. Bunul simț,
pentru mulți „mistreți„ cu două picioare, pare ceva care parcă n-ar fi existat
niciodată. Furtul este hobbyul de bază al multor români, începând de la
amărășteni, găinari, șuți mărunți și culminând cu hoția gulerelor albe, a
băieților deștepți cu funcții înalte în stat, care nu se încurcă prostește cu
orice mizilic, ei fură și vând o țară, cu oameni cu tot dacă se poate.
La 26 de ani de la așa zisa Revoluție, în România, cine
nu fură este considerat din start prost și obligat să facă foamea, ba chiar să
moară în sărăcie. Libertatea excesivă, manifestată personal sau în găști numite
partide politice, asociații și organizații diverse, se pare că le-a schimbat
radical mentalitatea unor concetățenii de-ai noștrii. Anul acesta, Moș Crăciun,
și el complet diferit total de Moș Gerilă, le-a adus și le aduce în continuare
de toate românilor: începând de la pensii speciale, indemnizații, sporuri,
premieri, scumpiri, ieftiniri, taxe și impozite, eliberări de la pârnaie,
funcții și destituiri-ajungând până la nenorociri, corupți de tot felul, dorei
de diverși care ne surpă șoselele și pământul de sub case, accidente și
pierderi de vieți omenești, nemaivăzute în țara noastră până acum. Singurul
lucru pe care nu a putut să-l aducă Moșul a fost zăpada, dar nu-i timpul
trecut, vorba aceea: ”Iarna nu-i ca vara!”
Anul acesta, în
România s-a consacrat sintagma ”Corupția ucide!”
Apropierea Crăciunului 2015 i-a
făcut pe unii români să facă ce nu au făcut niciodată. Imaginile știrilor
televizioniste ne-au arătat cum micii crescători de porci, revoltați că nu au
fost lăsați să-și comercializeze munca de peste an, au aruncat cu hălcile de
carne prin noroi! Au dat cu porcii după organele de control! Supărați rău micii
producători, au fost interziși tocmai acum când toată lumea cumpără și consumă
carne de porc. Nu li se permite să facă un ban în plus pentru familii în
perioada sărbătorilor de iarnă.
Poate au și ei dreptatea lor, când văd că
majoritatea procesatorilor din industria cărnii aduc din import peste 50% din
necesarul de carne de porc pentru consumul pieței românești. O materie primă
din import care este de o calitate mult mai proastă, produsă intensiv în sistem
industrial, cu exces de hormoni, antibiotice sau alte chestii de creștere și
îngrășare rapidă, unele chiar cancerigene,comparativ cu porcii crescătorilor
români crescuți cu mâncare naturală.
În România, creșterea porcilor
și în special consumul sunt la ordinea zilei. Pe lângă sclifosiții care țipă că
nu consumă carne de porc, ci doar pui și alte produse de laborator, majoritatea
românilor au rămas fideli porcului. Parcă, dintotdeauna zici că românu-i frate
cu porcul sau invers. Porcăriile cum vreți să le spunem, sunt consumate
cotidian, fie post sau nu, iar acest lucru i-a determinat pe tot mai mulți
concetățeni să investească în creșterea godacilor. Anul acesta, am văzut mai
mult decât în alți ani, mulțime de anunțuri pe la porțile țăranilor, pe internet,
la mica publicitate, în piețe, orașe, sate cu vânzarea de porci. Oferta foarte
bogată și diversificată, de la porci românești, de Bazna, cu și fără
colesterol, cum îi mai laudă vânzătorii, de care or mai fi, se vând până la
porci de import, vietnamezi, adaptați foarte bine în țara noastră.
Dacă n-ar fi existat porcii, sigur românii i-ar fi inventat.
Unii mai hâtri și-au făcut
selfi-uri, poze alături de mult iubiții porcii vii sau morți, și-au transmis
fericirea în diverse ipostaze filmate și le-au postat mândri pe site-urile de
socializare, că doar acum este perioada de ”iubire” maximă a românilor față de
porci. Nu degeaba țăranii bătrâni aveau o vorbă înțeleaptă: ”Un porc și o vacă
țin o familie un an întreg!” Știau ei ce știau.
Din păcate, în ultimii ani, la noi există și se
înmulțesc tot mai mult și porcii cu două picioare pe care nu-i taie nimeni de
Crăciun, cel mult îi mai bagă DNA-ul, din când în când, la Beciul domnesc, la
frăgezire.
Un Crăciun Fericit la toți românii și să aibă
de toate pe masă, nu doar porcării sau alte cărnării! Măsura o știe fiecare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu