marți, 22 decembrie 2015

Porcu-i frate cu românul


În România se înmulțesc și porcii cu două picioare pe care nu-i taie nimeni de Crăciun, dar îi mai bagă DNA-ul, din când în când, la Beciul domnesc, la frăgezire

Friptură, cârnați, sarmale, caltaboși, piftie, șuncă și câte și mai câte porcării nu pregătesc și devorează românii din carnea de porc. Dacă pe vremea  comunismului ”înfloritor” căutau disperați carnea de porc și alte alimente de bază, găsind însă în magazine doar omniprezenții ”adidași”, copitele de porc, cu care mult iubiții își hrăneau poporul, acum, oferta și consumul de cărnării par excesive pentru mulți dintre noi.

Rația alimentară impusă înainte s-a transformat în prezent, în exces pentru mulți români care au uitat măsura.

La fel se poate spune și în cazul rației de libertate din urmă cu peste 26 de ani, transformată acum, de unii, într-o libertate originală, înțeleasă de fiecare după propriu-i plac, dusă chiar către anarhie, încălcarea tuturor regulilor, fie ele legi scrise ori nescrise. Bunul simț, pentru mulți „mistreți„ cu două picioare, pare ceva care parcă n-ar fi existat niciodată. Furtul este hobbyul de bază al multor români, începând de la amărășteni, găinari, șuți mărunți și culminând cu hoția gulerelor albe, a băieților deștepți cu funcții înalte în stat, care nu se încurcă prostește cu orice mizilic, ei fură și vând o țară, cu oameni cu tot dacă se poate.

La 26 de ani de la așa zisa Revoluție, în România, cine nu fură este considerat din start prost și obligat să facă foamea, ba chiar să moară în sărăcie. Libertatea excesivă, manifestată personal sau în găști numite partide politice, asociații și organizații diverse, se pare că le-a schimbat radical mentalitatea unor concetățenii de-ai noștrii. Anul acesta, Moș Crăciun, și el complet diferit total de Moș Gerilă, le-a adus și le aduce în continuare de toate românilor: începând de la pensii speciale, indemnizații, sporuri, premieri, scumpiri, ieftiniri, taxe și impozite, eliberări de la pârnaie, funcții și destituiri-ajungând până la nenorociri, corupți de tot felul, dorei de diverși care ne surpă șoselele și pământul de sub case, accidente și pierderi de vieți omenești, nemaivăzute în țara noastră până acum. Singurul lucru pe care nu a putut să-l aducă Moșul a fost zăpada, dar nu-i timpul trecut, vorba aceea: ”Iarna nu-i ca vara!”

Anul acesta, în România s-a consacrat sintagma ”Corupția ucide!”

Apropierea Crăciunului 2015 i-a făcut pe unii români să facă ce nu au făcut niciodată. Imaginile știrilor televizioniste ne-au arătat cum micii crescători de porci, revoltați că nu au fost lăsați să-și comercializeze munca de peste an, au aruncat cu hălcile de carne prin noroi! Au dat cu porcii după organele de control! Supărați rău micii producători, au fost interziși tocmai acum când toată lumea cumpără și consumă carne de porc. Nu li se permite să facă un ban în plus pentru familii în perioada sărbătorilor de iarnă.

 Poate au și ei dreptatea lor, când văd că majoritatea procesatorilor din industria cărnii aduc din import peste 50% din necesarul de carne de porc pentru consumul pieței românești. O materie primă din import care este de o calitate mult mai proastă, produsă intensiv în sistem industrial, cu exces de hormoni, antibiotice sau alte chestii de creștere și îngrășare rapidă, unele chiar cancerigene,comparativ cu porcii crescătorilor români crescuți cu mâncare naturală.

În România, creșterea porcilor și în special consumul sunt la ordinea zilei. Pe lângă sclifosiții care țipă că nu consumă carne de porc, ci doar pui și alte produse de laborator, majoritatea românilor au rămas fideli porcului. Parcă, dintotdeauna zici că românu-i frate cu porcul sau invers. Porcăriile cum vreți să le spunem, sunt consumate cotidian, fie post sau nu, iar acest lucru i-a determinat pe tot mai mulți concetățeni să investească în creșterea godacilor. Anul acesta, am văzut mai mult decât în alți ani, mulțime de anunțuri pe la porțile țăranilor, pe internet, la mica publicitate, în piețe, orașe, sate cu vânzarea de porci. Oferta foarte bogată și diversificată, de la porci românești, de Bazna, cu și fără colesterol, cum îi mai laudă vânzătorii, de care or mai fi, se vând până la porci de import, vietnamezi, adaptați foarte bine în țara noastră.

Dacă n-ar fi existat porcii, sigur românii i-ar fi inventat.

Unii mai hâtri și-au făcut selfi-uri, poze alături de mult iubiții porcii vii sau morți, și-au transmis fericirea în diverse ipostaze filmate și le-au postat mândri pe site-urile de socializare, că doar acum este perioada de ”iubire” maximă a românilor față de porci. Nu degeaba țăranii bătrâni aveau o vorbă înțeleaptă: ”Un porc și o vacă țin o familie un an întreg!” Știau ei ce știau.

Din păcate, în ultimii ani, la noi există și se înmulțesc tot mai mult și porcii cu două picioare pe care nu-i taie nimeni de Crăciun, cel mult îi mai bagă DNA-ul, din când în când, la Beciul domnesc, la frăgezire.

Un Crăciun Fericit la toți românii și să aibă de toate pe masă, nu doar porcării sau alte cărnării! Măsura o știe fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu