luni, 14 martie 2016

Fără precedent, România bulversată de îmbolnăviri și decese infantile


Cancerul din Sănătate

Ce se întâmplă, doctore? Mor românii pe capete. De mai multe luni, România este bulversată de numărul mare de îmbolnăviri, urmate de decese. S-ar putea să fie fără precedent în ultimii, 30 de ani, nu am o statistică precisă în acest sens, dar mi se pare că numărul deceselor este în creștere, în ultimele luni. Mor bătrâni, oameni în puterea vârstei și în special copii. Cauzele morților se cunosc la o seamă de victime: gripa porcină care a făcut ravagii, boli incurabile, începând de la cele cardiovasculare, diabet, boli contagioase, infecții și toxiinfecții, cancere de tot felul și toată gama de boli existente în țara noastră. Mai rău, acum suntem amenințați și cu virusul Zika, proliferat rapid din țările Americii de Sud și Latine până în Europa.

Zilele trecute, o școală întreagă dintr-un județ și-a îmbolnăvit elevii cu mâncarea de la after school. În altă zi, s-au înregistrat alți zeci de școlari îmbolnăviți după ce au consumat laptele primit în programul guvernamental Cornul și laptele. Alaltăieri, am văzut o știre care anunța zeci de oameni îmbolnăviți după ce au consumat diverse preparate la o pomană, într-un județ din Moldova! Și astfel de știri îngrijorătoare ne vin permanent, zi și noapte. Săptămâna trecută, în alte județe s-au raportat elevi îmbolnăviți după ce au consumat laptele școlar. În județul Argeș, s-au anunțat din nou, câteva zeci de copii internați cu probleme digestive. În alt județ, doi bebeluși sunt în pericol după ce părinții i-au hrănit necorespunzător pentru vârsta lor. Și, probabil, știrile alarmante despre îmbolnăviri subite ale copiilor români sau decese ale unora dintre ei, vor continua, zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună.

Tragedie! Se îmbolnăvesc și mor copiii pe capete. Ca niciodată. Județul Argeș, un județ cu o oarecare situație economică și socială bună, cu o educație generală peste alte județe vai mama lor, din țară, înregistrează zeci sau chiar sute de copii internați în spitale. De mai bine de o lună, tot sistemul medical, în frunte cu medicii și pesonalul aferent, cercetători, sistemele de control sanitar veterinar, responsabili și iresponsabili din sistem, părinți, guvernanți, opinia publică sunt bulversați de cazurile din acest județ. Pe lângă creșterea numărului de pacienți, începând de la bebeluși și până la elevi de școală generală sau liceu, înregistrat în fiecare zi, în diverse spitale din Argeș sau din București, mai rău, oamenii cu responsabilitate în domeniu nu reușesc să stabilească exact cauza îmbolnăvirilor.

Autoritățile sunt bulversate total de ceea ce se întâmplă. Depășite complet de situație, nu știu ce să facă. Sunt disperate și fac tot mai multe bâlbe și gafe, în timp ce starea bolnavilor se agravează, iar numărul deceselor crește. Specialiști din sistemul de sănătate românesc, sistem canceros până la moarte, autorități cu atribuții de control și prevenire, miniștrii, dau din colț în colț, ies în fiecare zi cu alte declarații care se bat cap în cap cu cele date ieri tot de ei, se contrazic, acuză cu mare ușurință, anunță o cauză a îmbolnăvirilor azi, alta mâine, dar nici una nu pare să fie cea reală din moment ce crește numărul prezentărilor la medic!

Peste toate aceste mostre de  incompetență, în timp ce situația este din ce în ce mai gravă, unii parlamentari penali încearcă să profite, atacând furibund și nebunește actuala guvernare. Permanent și din orice motiv, chiar și închipuite. Poate, în unele cazuri au dreptate să atace, unde există incompetență, prostie și erori grave, dar cred că mai bine ar fi să încerce să dea o mână de ajutor. Să caute soluții, să colaboreze cu actualii responsabili de la guvernare și din sistemul de sănătate. Să ajute la salvarea de vieți, nu să profite cinic și inuman de moartea unor copii pentru a-și ataca adversarii și a câștiga capital politic.

Totuși, nu înțeleg și cred că nici majoritatea opiniei publice nu înțelege cum de nu au fost, nu sunt  depistate cauzele reale ale îmbolnăvirii copiilor din Argeș!!! Nu sunt destul de competenți cei care se ocupă de cercetarea și analizarea cauzelor? Nu au mijloacele și aparatura necesară? Se confruntă România cu  un nou tip de boală necunoscută până acum, care nu poate fi depistată? Unde se greșește?

Nu înțeleg cum se îmbolnăvesc sute de elevi care consumă laptele școlar?! Nu știu cum au câștigat niște firme producătoare contractele cu statul, Cornul și laptele, și cum îmbolnăvesc școlarii?! Nu știm cine verifică aceste contracte, ce autorități ale statului le avizează contractele și cum sunt sancționați acești producători criminali, în cazul când îmbolnăvesc elevii din diverse județe ale țării?!

Oare, sunt lucruri ascunse, care sunt ținute secret sau nu pot fi spuse public din diverse motive? Este posibil ca autoritățile locale argeșene, pe lângă incompetență, să ascundă ceva și să informeze deliberat denaturat Bucureștiul și opinia publică? Eu știu că într-un județ, conducătorii, cei din sănătate se cunosc cu organele de control, chiar și cu persoanele care fac parte din lumea afacerilor. Fac chiar afaceri reprezentanții unei categorii socio-profesionale cu alta. Stabilesc diverse legături. Unele merg până la a comite fapte de corupție împreună de dragul câștigului oneros.

Nu cumva buba pe care o caută specialiștii pentru a stabili cauza îmbolnăvirilor este în altă parte și are legături strânse cu fapte de corupție? În loc să iasă zilnic, cu declarații și afirmații care nu se susțin, să acuze cu mare ușurință, nu ar trebui ca specialiștii din sistemul de sănătate să lucreze mai profesionist și să colaboreze și cu organele de cercetare ale marii corupții?

Nu se găsesc cauzele îmbolnăvirii copiilor dintr-un județ întreg. În alte județe se înregistrează alte sute de îmbolnăviri printre elevii care au consumat alimente la școală, unde cauzele sunt știute clar, au legătură cu afacerile, cu marea corupție, inclusiv contracte cu statul, cu autoritățile. Ce se va întâmpla cu vinovații?

În realitate, sistemul de sănătate românesc este canceros de zeci de ani, timp în care s-a vorbit mereu și mai ales, s-au cheltui sume imense pentru  reformarea lui din temelii. Dar parcă lucrurile au mers invers, spre mai rău, în timp ce banii s-au topit și starea de sănătate a populației este din ce în ce mai gravă.

Mor tot mai mulți oameni, mor tot mai mulți copii nevinovați!!!

 Dacă se întâmpla așa ceva pe timpul lui Ceaușescu îi împușca pe vinovați. Acum? Ia cineva măsuri împotriva vinovaților sau vom asista neputincioși și vom plânge că tot mai mulți copii români se îmbolnăvesc și mor nevinovați?
Ce să mai vorbim de prevenire dacă nici cauzele reale nu pot fi depistate ori sunt ascunse cu bună știință.

Ce se întâmplă, doctore? Ce se întâmplă autorități, ce se întâmplă guvernanți?

Ce se întâmplă DNA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu