marți, 14 iunie 2016

Tupeul nemernicilor și puterea

Frica de pușcărie


Devoalarea unor securiști ascunși, îmbrăcați în blană de miel, care au influențat ani la rând România, scoaterea la lumină a adevărului, judecarea unor infractori, jocurile politicienilor penali și nu numai, au determinat în ultimul timp, un val de tupeu și revoltă în rândurile acuzaților. Unii sunt speriați că își vor șifona imaginea, vor pierde privilegiile și mai rău, că vor ajunge la pușcărie. O parte dintre ei au mai fost sau sunt încă, închiși pentru diferite fapte. Alții urmează să ajungă la pușcărie. Cu toții însă, afișează public un tupeu fără margini, sfidând atât poporul român, cât mai ales Justiția, care este tot mai aproape să îi pedepsească.

Condamnatul Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid politic din România, acuzat în alt dosar împreună cu fosta soție, a prins tupeu după alegeri, comparând coada la DNA a infractorilor cu uriașele cozi la pâine, de pe vremea lui Ceaușescu, la care stăteau sărmanii românii înfometați.

Nu este același lucru să stai la coadă, să fii cercetat penal pentru corupție, cu statul la coadă pentru pâine, să nu mori de foame.Tupeu, glumă deplasată, spectacol arogant afișat de un politician care încă face jocurile în această țară, care sub masca feței ascundea cu febrilitate, frica de pușcărie.

Am văzut cu toții spectacolul, tertipurile și încercările disperate ale acuzatului Nicușor Constantinescu de a scăpa de pușcărie. Circ deplorabil, dus cu targa prin tribunal. În urma regiei s-ar putea să existe și victime colaterale, în persoana medicilor care l-au ajutat. Zilnic, aproape, vedem foști sau actuali demnitari chemați, cercetați și judecați pentru corupție, făcând paradă de tupeul și nesimțirea lor fără margini.

După multe și repetate demersuri, după condamnarea României la CEDO, instanța a decis redeschiderea dosarului Revoluției. Un lucru necesar și reparatoriu pentru aflarea adevărului și pedepsirea vinovaților de moartea a sute de oameni. La auzul veștii, fostul președinte al României, Ion Iliescu a avut o ieșire nervoasă, întrebând retoric, cu cinism:

” Acum să stăm, să tot plângem morții în loc să tragem concluziile politice?”

Păi ce au fost morții rudele lui Iliescu, ale celor care au tras cu arma sau ale altora care au mai avut și foloase de pe urma lor, ca să-l doară inima? Îi tremură inima doar de frica pușcăriei. Pe lângă tupeul, cinismul și nesimțirea specifice marilor nemernici, care cred că vor scăpa nepedepsiți pentru faptele lor, nervozitatea fostului șef de stat denotă și o frică ascunsă cu greu, de a ajunge la apusul vieții după gratii. Vinovații ar putea chiar să-și sfârșească zilele în pușcărie.

Ca torționarul Vișinescu de exemplu. Cine s-ar fi gândit că după atâta amar de ani acesta va ajunge acolo unde l-au dus faptele lui? Numai dacă se gândește la Vișinescu, pe Iliescu îl trec toate spaimele morții! Dar, cu toate acestea, în loc să dovedească decență, să-și pună cenușă în cap sau să se ascundă în fundul pământului, comentează cu mult tupeu, omorându-i încă odată pe nevinovații de la Revoluție.

Ce să mai creadă lumea, opinia publică, poporul, cei care au ieșit cu ani în urmă în stradă pentru libertate și condamnarea comunismului când află acum, că, atât Marian Munteanu, fostul lider al Pieței Universității, cât și fostul miner șef , Miron Cozma, au fost uneltele aceleiași Securități? Cum se simt acum tinerii din 1990, studenții, toți cei care au crezut în spiritul libertății din Piața Universității, când află că au fost manipulați? Cum judecă evenimentele mineriadelor minerii când află că erau conduși ca animalele și încurajați să lovească alți români, nevinovați? Un lucru e clar, cu toții au fost folosiți, manipulați.


Tupeul nemerniciei este manifestat puternic și de liderii PNL-ului de astăzi. După ce au pus democrația originală și anemică a României pe butuci, împreună cu alți confrați aflați în fruntea statului, după ce au pierdut alegerile și țipă că le-au câștigat, Blaga și Gorghiu au tupeul să profite de pe urma guvernului tehnocrat pe care l-au lovit și ei din toate părțile. Deciși să reformeze guvernarea, sic, cei doi mari politicieni în viață au anunțat că vor să-i înscrie în PNL-ul muribund și fantomatic pe miniștrii care performează. Îi ia de proști!

 Promițându-le că îi vor face și parlamentari. Că vor alege și un prim ministru dintre ei. Cu alte cuvinte, vor să profite în mod nerușinat și să cumpere cu posturi și funcții, miniștrii buni din Guvernul Cioloș, în frunte cu acesta, după ce au făcut blat cu ceilalți penali din politica actuală.

Țara și penalii care fac jocurile României au nevoie de marionete de păpuși, de sclavi, de proști, pe munca, imaginea și credulitatea cărora să se cațere tot mai sus. La putere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu