miercuri, 20 iulie 2016

Cine învârte caruselul morții din România


Boală lungă, moarte sigură


Săptămână de săptămână, aflăm despre noi victime ale sistemului de ”sănătate„ din spitalele românești. Știrile negre care anunță noi morți în spitalele românești au devenit o prezență cotidiană. Colapsul sistemului și corupția înregistrează victime la foc continuu. Percepția publică este că morții spitalelor au devenit aproape o normalitate obișnuită. În această realitate apocaliptică, anormalitate, ciudățenie mai mult, este reacția, izbucnirea, disperarea puținilor oameni care au curaj să ia atitudine împotriva morții și a sistemului. Reacția instituțiilor, a puținilor responsabili din sistem și a opiniei publice: demnitari, miniștri, medici, anchetatori, pacienți.

O altă realitate știută de toată lumea dinainte, dar acuzată de foarte puțini este nu doar pasivitatea, ci mai ales complicitatea multora la întreținerea acestui sistem de ”sănătate”, care are ca efect principal pierderea de vieți omenești. Persoane cu diverse calificări în domeniul medical și nu numai, care nu doar că acceptă realitatea apocaliptică din acest carusel al morții, prinși în ițele sistemului, ci, mai grav, ascund corupția, nenorocirile, vinovățiile, adevărul sub preș. Mai mult, când printre ei apare cineva care nu mai suportă să vadă cum zi de zi, mor alți și alți nevinovați, și face public ceea ce se întâmplă, încearcă să-i linșeze, să le închidă gura și să-i extirpe din sistemul de ”sănătate„ viciat, lăsând tumoarea să se extindă fără opreliști.

Cazul cel mai vizibil și cel mai proaspăt este cel al medicului Camelia Roiu, de la Spitalul de Arsuri din București, care după ce a dat în vileag nenorocirile soldate cu pierderi de vieți omenești nevinovate, o mare parte a colegilor medici au pus-o la zid, încercând să scape de ”nebuna„ care a avut curajul să spună adevărul. Mai mult, aceștia au încercat să ascundă faptele sub preș, negând tragica realitate și punând în pericol viața altor pacienți.

În loc să fie solidari, să ia atitudine, să acționeze împreună pentru curățarea sistemului de sănătate și să salveze vieți omenești, cei care au încercat linșarea doctoriței curajoase au perpetuat caruselul morții!Această atitudine de acoperire a mizeriei din sistem și de reacție împotriva celor care spun adevărul și vor să schimbe lucrurile în bine, este o prezență cotidiană  nu doar la un singur spital, ci în tot sistemul sanitar. Caruselul morții se învârte la nivel național, lăsând în urmă numeroase victime nevinovate.

Este cutremurătoare realitatea revelată de medicul care a povestit, la ieșirea de la audierile de la Poliție, privind moartea a doi pacienți, că a făcut numeroase sesizări după incendiul din clubul Colectiv, în condițiile în care la Spitalul de Arsuri a fost internat un număr mare de pacienți, însă nu a fost luată în serios și, mai mult, a primit amenințări de la un fost secretar de stat în Ministerul Sănătății!

Camelia Roiu este medic anestezist la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din București.

"Am colegi care vor să mă linșeze, dar am și colegi pe care îi stimez și care sunt profesioniști adevărați. Colegii lași care nu recunosc ce se întâmplă acolo să își amintească, că sunt medici. Trebuie să își facă datoria și cea mai mare satisfacție o ai când salvezi un pacient. Autoritățile știau ce se întâmplă în spitalul ăsta", a declarat medicul Camelia Roiu.

În urma dezvăluirilor acestui medic și a controalelor Ministerului Sănătății, care au confirmat neregulile, la această unitate sanitară, unică în România, actualul ministru, Vlad Voiculescu, a anunțat că singura soluție ar fi închiderea spitalului.
Sigur, realitatea de zi cu zi o dovedește, problema sănătății este extinsă la nivel național și nu se rezolvă peste noapte. Boala este de durată, iar tratamentul ar trebui să fie imediat, puternic și eficient, altfel, sistemul va continua să facă victime nevinovate.

Ceea ce ridică mari semene de întrebare este atitudinea complicitară, suspectă, reacția de ascundere a realității și de îndepărtare a celor care au curajul să spună adevărul, manifestată de mulți dintre cei care lucrează în sistemul național de sănătate, în special a unor medici, cum este cazul și la Spitalul de Arsuri. Pe lângă faptul că ascunderea realității, perpetuarea stării de lucruri din spitale, pierderea de vieți omenești nevinovate în caruselul morții, sunt incompatibile cu nobila meserie de medic, se pun întrebări firești:

-De ce se opun acești doctori schimbării?
-De ce încearcă să ascundă realitatea?
 - De ce încearcă să le închidă gura puținilor colegi care au curajul să spună lucrurilor pe nume, care iau atitudine, care nu mai suportă să vadă zilnic alte și alte victime nevinovate?
- Ce interese au să ascundă mizeria sub preș?
- Sunt corupți, au afaceri sau interese ascunse?
 -Sunt vinovați de ceva și le este frică să nu fie trași la răspundere, condamnați de lege?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu