miercuri, 13 iulie 2016

Cine va face legile în noul parlament


Politica este o damă de companie versată


Majoritatea cetățenilor cinstiți din această țară, dar și a multor români din diaspora trăgeau nădejde, unii încă mai speră, că la alegerile parlamentare din toamnă vom schimba aleșii penali cu parlamentari noi, nepătați, care să se pună cu adevărat în slujba țării.

Speranțe deșarte. Pentru a se întâmpla o astfel de schimbare, ar trebui ca întreaga clasă politică românească să fie schimbată din temelii.

Din păcate, realitatea ne arată că suntem la ani lumină de reformarea clasei politice. Nici măcar de primenirea acesteia nu poate fi vorba. Cel mult de o spoială, în ciuda apariției a numeroase partidulețe noi- de oraș, de județ, de comună, de apartament, de crășmă sau de budoar- care habar n-au de politică.

La o simplă privire pe scena politicii românești, fără să fii specialist și analist în domeniu, constați că majoritatea viitorilor parlamentari vor fi aleși dintre politicieni și pseudopoliticieni corupți, penali, traseiști, incompetenți, ce vor sluji aceleași interese proprii și de grup, care vin în contradicție cu interesul cetățenilor onești și al binelui țării. În viitorul legislativ vor face legile tot partidele corupte: PSD, PNL și UNPR devenit prin absorbție PMP, prin mișcarea surprinzătoare și de geniu a singurului politician adevărat al României la ora actuală, Traian Băsescu.

După părerea mea, în ultimii 20 de ani, au fost doar trei politicieni adevărați, care au făcut jocurile și au contat: Ion Iliescu, Traian Băsescu și Adrian Năstase. Doar Băsescu mai este în joc, iar valoarea sa politică se vede.

Este suficient să ne gândim ce resurse umane și ce oameni vor pune pe liste pentru alegeri aceste principale forțe politice și avem imaginea noilor parlamentari, care vor face legile României de la anul.

Credeți că noii aleși vor legifera pentru binele public, pentru  curățenia morală, lupta împotriva corupției, pentru o țară angajată total și ireversibil pe drumul democrației adevărate și a unei dezvoltări moderne? Eu nu cred.

 În joc mai este doar Băsescu, maestrul mișcărilor câștigătoare, care a reușit să creeze un nou partid politic după ce nu a mai fost președinte, ca alternativă de fațadă, la soluțiile imorale ale partidelor la putere. Alternativă de fațadă deoarece ”animalul” politic Băsescu a făcut șah-mat clasicele PSD și PNL, absorbind partidul generalilor și al ”interesului național”, cutra UNPR, declarând senin că noua amantă este pură și curată, nepătată de neonorabili! Mișcare profund imorală, dar genială care îi va asigura noului PMP un număr important de membri în noul parlament, sperând că vor fi votați de tot mai mulți români la alegeri.

Logica politică a lui Traian Băsescu a marșat pe faptul că fără o fuziune cu un partid parlamentar, micul PMP nu ar fi contat la scrutinul din toamnă. Nu a mai contat soluția morală, nu au mai contat promisiunile micului partid, nu au mai contat cetățenii onești care au crezut în acest proiect politic, cei care au aderat și  l-au sprijinit, sperând să schimbe din temelii clasa politică mafiotă, coruptă, cu oameni puși în slujba cetățenilor și ai țării. Peste noapte, membrii PMP-ului dinainte de fuzionare s-au trezit în aceeași oală, colegi cu politicienii traseiști, pervertiți, corupți ai UNPR, adversarii de ieri, având același scop comun, de a câștiga tot mai multe locuri în noul parlament. Scopul scuză mijloacele, chiar dacă acestea sunt imorale. De altfel, PMP s-a aliat și cu PSD în teritoriu, pentru a putea să-și atingă interesele.

Politica este o damă de companie versată, iar clientul Traian Băsescu o călărește cum nu se poate mai bine, ca să ajungă din nou la putere. Cetățenii onești care au crezut în promisiunile și moralitatea lui politică, au rămas doar niște fraieri, păcăliții de serviciu, de care s-a folosit. Dar a făcut singura mișcare politică, genială, care să-l propulseze la putere. Altfel, micul PMP ar fi fost un eșec politic previzibil, cum este M10 sau alte noi partidulețe care s-au înființat cu gândul de a schimba lumea politicii românești.

O altă realitate evidentă este că țara nu mai are politicieni adevărați, este în criză la acest capitol. Tinerii care sunt acum în politică, în marile partide, sunt toți o apă și un pământ, caracterizați de incompetență, pervertiți la rele sau pur și simplu folosiți doar ca număr la vot și paravan pentru mafia politică.

Reacția românilor la noile mișculații politice nu s-au lăsat așteptate. 


Iată doar câteva opinii pe forumuri:

PNL va suferi.. (Marţi, 12 iulie 2016, 18:49)

Daca Basescu a inceput batalia fatis, absorbind UNPR si aliindu-se chiar si cu PSD in judete, am fi naivi sa credem ca apropiati ai sai din fostul PDL, aflati acum in interiorul PNL, stau degeaba.

Sa privim mai atent succesiunea "esec fuziune PNL-UNPR", "Bolojan vrea un singur presedinte la PNL" si "PMP absoarbe UNPR".

In teritoriu, in multe locuri, fuziunea PNL-PDL e inca fragila si au fost destule acuzatii din interior despre "noncombatul" unor organizatii PNL.

Basescu nu e de "dreapta", e doar un politician foarte pragmatic si chiar cinic, total decomplexat fata de electorat, "analisti" sau ambasade.

Cred ca va lupta in primul rand cu PNL, atacandu-l dinspre centru-stanga, lasand "hipsterii" si ongistii din "Initiativa Romania" sa atace liberalii dinspre dreapta.

Daca ii cititi interventiile din ultima vreme, veti observa tehnica numita "triangulare" in lupta politica, intra pe terenul adversarilor "istorici" (gen PSD) si le foloseste argumentele.

De cateva ori Basescu a fost in perfecta armonie cu publicul Antenei3, "injurand" Vestul si pe Kovesi sau ironizandu-l grosier pe Iohannis.”


Cu cine e aliat acum PMP (Marţi, 12 iulie

Sunt 6 judete in care PMP a ajutat PSD-ul sa obtina presedintia de Consiliu in dauna PNL: Caras-Severin, Timis, Maramures, Prahova, Neamt si Constanta.

In alte 3 judete controlul liberalilor depinde de votul PMP: Ilfov, Alba si Arad.

Dar sunt si judete in care controlul PSD depinde cel putin in parte de UNPR, deci e posibil ca "noul" partid al lui Basescu sa incline balanta puterii in mai mult de 9 judete.

Impreuna, PMP si UNPR vor avea primari in minim 44 localitati, dar cum fosta alianta electorala PSD-UNPR a castigat direct 19 primarii nu e imposibil ca unii primari alesi acolo din partea UNPR sa ramana in noul partid.

Oricum, sub 2% din localitatile din Romania vor avea primari din partea PMP-UNPR, dominatia PSD (1600 primari) si PNL (peste 1.000) nefiind contestata.

Insa Basescu, cu certitudine, nu e inca la pensie si va mai avea un cuvant de spus in bataliile politice viitoare, ar fi o mare greseala din partea PSD-PNL sa il ignore ca si cum fostul presedinte nu ar mai conta.

Probabil isi vor dori curand sa il vada "emigrat" pe scena politica din Basarabia, acolo unde practic nu ar avea un adversar de anvergura sa..”
Greatza te apuca !!!! (Marţi, 12 iulie 2016, 18:13)
”Bravos , uite , jigodiile UMPR si-au gasit din nou un adapost !! Ar face orice numai sa nu ajunga la vot singuri !!! Cat despre PMP....ce sa mai zic ??!!! Parafrazand o fraza celebra in politica din Ro.....as putea sa zic...."Sa-ti fie rusine .......Traian Basescu " !!!!! Noi , alegatorii suntem de vina pt ca permitem asa ceva !!! Viermuiala curata.,....”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu