joi, 16 februarie 2017

De zeci de ani, această realitate gravă persistă în societatea românească fără o rezolvare adecvată



Este vorba de copiii României despre care toți spunem că reprezintă viitorul acestei țări


 Lecțiile de civică și prostia românească

Folosirea copiilor la mitingurile electorale, respectarea drepturilor elevilor și asigurarea condițiilor materiale desfășurării procesului normal de educație, astfel încât părinții să nu mai fie obligați să dea bani pentru școli. Politizarea învățământului cu efecte negative asupra copiilor. Copiii trimiși la cerșit, abuzați, exploatați, săraci, lipsiți de mijloace, văduviți de drepturile legale. Copiii din zonele defavorizate. Copiii săraci, amărâți cărora li se fură șansele și drepturile în favoarea odraslelor cu bani, în beneficiul beizadelelor de îmbogățiți prin hoție și furt.

De ce nu se autosesizează autoritățile în drept și pentru respectarea drepturilor copiilor la asigurarea asistenței medicale, inclusiv în școli? De ce nu se sesizează nimeni, de ce nu se autosesizează politicienii și în special instituțiile, autoritățile statului care au menirea legală să le apere drepturile? Le apără cineva, cu adevărat, drepturile acestor minori?

Este vorba de copiii României despre care toți spunem că reprezintă viitorul acestei țări. 

Sunt realități românești triste, nefardate, tragice, vizibile de pe lună dar nebăgate în seamă, netratate cu atenția cuvenită, doar ”rezolvate” în declarații electorale, demagogice și de interes mafiot. De zeci de ani această realitate persistă în societatea românească fără o rezolvare adecvată. Zilnic, știrile din presă ne prezintă cazuri de nerespectare a drepturilor copiilor, de abuzuri, de ilegalități. Din păcate, știrile negative din zona minorilor vin și trec, problemele majore însă rămân, chiar se adâncesc îngropate în indiferență, dezinteres și incompetență.


Acum, brusc, niște cetățeni grijulii s-au autosesizat și au sesizat, reclamat faptul că unii părinți și-au luat copiii la mitingurile anticorupție!!! L a fel și autoritățile s-au sensibilizat, ignorând, uitând voit realitatea sumbră și problemele grave cu care se confruntă restul copiilor acestei țări!!! 

De ce n-au făcut aceleași sesizări și în campaniile electorale? 


Săracii, amărâții, defavorizații, abuzații, ignorații nu sunt copiii acestei țări, în ochii autorităților!!! Aceștia sunt lăsați în voia sorții, să se descurce sau să moară. 

Importante sunt doar voturile părinților care-i urcă pe borfași la putere.

Acum, deranjați de sutele de mii de români care manifestează de mai bine de două săptămâni, într-un protest fără precedent în România, cetățenii de ”bine” și autoritățile mor de grija copiilor aduși de părinți la mitingurile anticorupție!



Mitinguri anticorupție care au uimit o lume întreagă prin spiritul civic și atitudinea exprimate public față de o putere coruptă până în măduva oaselor. Proteste relatate pe larg în presa internațională și date ca exemplu de spirit civic în întreaga lume. Presă internațională care n-a relatat nimic despre încălcarea drepturilor copiilor aduși de părinți la aceste mitinguri. Proteste care au arătat lumii întregi că românii nu doar că nu mai suportă corupția politicienilor, ci pot demonstrat civilizat,pașnic, inteligent și spiritual. Fără violențe, în ciuda unor încercări de provocări evidente, colaborând , dialogând și ajutând forțele de ordine.

Din păcate, în fața acestor atitudini și proteste civice exemplare, în care unii români încercă să-și educe și copiii în spirit civic, anticorupție, antimafie, în cinste și onestitate, cei vizați de mitingurile pașnice au găsit de cuviință să acuze de încălcarea drepturilor copiilor. Uitând voit, cu desăvârșire, de milioanele de copiii ai României abuzați, nedreptățiți, ignorați, care suferă zi de zi de pe urma lipsurilor și nedreptăților ce li se fac.

Pe de o parte, asistăm la o lecție de spirit civic exemplar al românilor, din care se pot inspira și cetățenii altor țări, inclusiv din statele cu democrație avansată. Acest lucru creează o imagine pozitivă fără precedent, a României în lume, în contrast cu imaginea negativă generată de politicienii corupți.

Pe de altă parte, avem și de o demonstrație de prostie crasă, venită din partea celor vizați de acțiunile străzii, cetățeni de ”bine” care ”mor” de grija copiilor aduși de părinți la mitingurile anticorupție, uitând de restul milioanelor de copii români ale căror drepturi sunt încălcate în permanență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu