joi, 30 martie 2017

Bolile incurabile ale României




Unici în lume

Cine-i ridică și amendează pe edili incompetenți? Dar pe legiuitorii care fac legi cu dedicație pentru diferite găști și grupuri din care fac parte? Mai mult, poate cineva amenda și salubriza societatea de prostie și incompetență? De ce trebuie să sufere întotdeauna nevinovații din cauza vinovaților care nu-și fac treaba?  

Oare, mai poate fi găsit tratament eficient pentru boli precum prostie, incompetență și corupție

Pot fi acestea declarate pericole naționale, transmisibile din  epocă în epocă, din regim în regim, din generație în generație ?

Nu știu. Cert este că ne rod ca un cancer nemilos căruia nu i s-a descoperit un antidot care să-l anihileze definitiv.

La noi, în minunata grădină a Maicii Domnului, cum frumos o numesc unii politicieni aflați pe cai mari, în România, avem parte permanent de conducătorii pe care ni-i merităm.  
Acum, avem în premieră conducători penali de partid și de stat. Avem aleși prin vot democratic, aleși cu dosare sau condamnări penale care fac legile în cele mai importante instituții. Penali care fac legi ce ar trebui respectate de toți cetățenii acestei țări, dar numai unii dintre ei sunt obligați să le respecte. Penali ce inițiază legi împotriva legilor firii !!!

Vreți exemple ? Păi cum să pui un condamnat penal să facă și voteze legi pentru scoatere pușcăriașilor din penitenciare ?!!! Să dea hoții lege pentru salvarea hoților !!!

Avem primari, avem edili care după ce i-au prostit pe mulți români să-i urce în funcții cu voturile lor, s-au întors împotriva propriei comunități pe care nu doar că o batjocoresc fără scrupule, ci o și fură fără măsură.

Avem demnitari numiți în funcții înalte pe orice alte criterii în afara celor de integritate și profesionalism !!!

Avem o Justiție cu o brumă de credibilitate, șchioapă, acuzată și asemănată unei folcloriste de pe centură, folosită și tăvălită dintr-o parte în alta de scandaluri și interesele puternicilor care o influențează.
Cât de gravă și adevărată este afirmația fostului președinte al României, Traian Băsescu, făcută la o televiziune acuzată permanent de manipulare crasă:
"-E un grup infracțional organizat format din Livia Stanciu, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea. Grupul infracțional a vrut să pună stăpânire pe statul român și a fost susținut de un imberb ca Hans Klemm".

Avem servicii care se implică în tot felul de jocuri de putere în loc să facă singura politică a cărei menire o au-politica de a sluji necondiționat statul român și cetățenii săi.

Avem organe ale legii, polițiști care ies în stradă și strigă hoții la guvernanți, în loc să prindă hoții.

Avem sistem de sănătate cu moartea la purtător.

Avem educație nelimitată, cu schimbări permanente, fără o școală solidă, dar cu un număr de analfabeți în creștere continuă.

Avem de toate și meritate și nemeritate. România este unică pe mapamond.
 
Cine mai are democrație originală și dezvoltare ca noi ? Suntem de Cartea Recordurilor. Ce-i al nostru-i pus deoparte. Nu avem concurență pe mapamond.

Confruntați cu realitatea de zi cu zi, cu problemele localității, orașului unde locuiesc, cetățenii țării noastre minunate  sunt umiliți cotidian de legi șchioape și conducători tâmpiți. Demnitari ajunși în funcții tot pe spinarea și voturile cetățenilor pe care-i mint fără scrupule pentru a fi aleși, iar apoi își bat joc de ei. 

”Răsplata” aleșilor pentru voturile primite este pe măsură. Umilința și bătaia de joc  a cetățenilor din partea conducătorilor lor se întâmplă la scară națională. Mai rău, par infinite, nemuritoare.

Nu degeaba spunea Petre Țuțea că ”românii se cred buricul pământului”. Și asta nu e totul. În ritmul  actual de dezvoltare a democrației românești, vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât- Țara tuturor posibilităților.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu