joi, 9 martie 2017

De ce mai protestează românii în stradă



Diversiunile puterii


Cine nu știe care este mesajul principal al Programului de Guvernare : ”Soluţia pe care o susţinem este aceea de a întări instituţiile statului, de a aduce bunăstare, corectitudine şi bun-simţ”-îl poate citi pe site-ul Executivului.

Frumos mesaj, bune intenții, chestii populare : Bunăstare, Corectitudine, Bun-simț. Cu astfel de principii de guvernare actuală, scrise, spuse, anunțate încă din timpul campaniei electorale, dinaintea alegerilor care au propulsat actuala putere politică, ce mai vor românii ? De ce mai ies oamenii în stradă, s-ar întreba cineva care nu cunoaște sau nu vrea să știe realitatea din România ?

Pentru oricine ar fi interesat însă, fără să facă prea multe săpături, la o primă privire asupra evenimentelor politice, guvernamentale, parlamentare, a ceea ce se întâmplă cu ”întărirea statului de drept”, atacurile asupra Justiției, intențiile și faptele concrete ale puterii, constatăm că lucrurile stau cu totul altfel. În ciuda protestelor milioanelor de români în stradă, din 31 ianuarie și până în prezent, acțiunile puterii politice actuale sunt în contradicție cu principiile de guvernare folosite ca pretext și praf în ochi pentru toți cei care contestă puterea în vigoare.

Ba, cârcotașii din stradă strigă sus și tare și arată cu degetul Guvernul și majoritatea parlamentară că, de când au luat puterea, au lucrat doar pentru scăparea penalilor și condamnaților de răspunderea în fața Justiției și de executarea pedepselor. În ciuda acestor proteste prelungite ale străzii, politicienii penali și-au văzut de interes, conform proverbului românesc ”Câinii latră, ursul merge !”

Și mai mult, unii dintre români, văzând măsurile imature și nesustenabile ale actualului Guvern Grindeanu, exemplu : dublarea salariilor bugetarilor, ambulanțele rurale, digitalizarea învățământului la sate-practic, demagogie prin care se pune căruța înaintea cailor, ar spune că asistăm la diversiuni bine orchestrate și gândite chiar înainte de alegeri. Diversiuni completate și de bugetul fără acoperire, contestat chiar de către unii membrii de marcă ai principalului partid la putere, PSD.

O altă diversiune de impact a fost developată în Parlament unde, sub masca propunerii în nume propriu, celebrul senator Șerban Nicolae a pus pe tapet Legea grațierii. Proiect neasumat oficial de coaliția la putere, dar susținut și promovat neoficial de aceasta. Cu toate că PSD-ul în frunte cu președintele Liviu Dragnea s-au delimitat declarativ de acest proiect de lege pe care nu și l-a asumat, este perfect posibil să asistăm la votarea acestuia fără probleme, de către majoritatea parlamentară. Astfel, diversiunea ar fi legiferată fără probleme și ar putea să-și atingă scopul propus cu mare ușurință.

După cum se desfășoară lucrurile în politica actuală românească, avem de-a face cu un program de diversiuni premeditat, bine gândit și pe cale să aibă un mare grad de reușită, în ciuda acțiunilor protestatare ale străzii. Un alt aspect important pe care îl putem adăuga acestor diversiuni este și atacul la intimidare, inclusiv cu amenințări de acționare în judecată, al celor care se încumetă să dezvăluie și să conteste acțiunile imorale și ilegale ale puterii. 

Program de diversiuni cu încercări de legiferări în Parlament, completat de atacuri tot mai intense asupra Justiției și statului de drept, dacă va avea sorți de izbândă, va duce România în sens contrar principiilor enunțate în actualul program de guvernare. Departe de consolidarea statului de drept și a democrației adevărate.

În aceste condiții, ținând cont de Opoziția impotentă din Parlament, singura forță care ar putea combate Puterea rămâne Strada. Dar, în ultima vreme, pare că și protestul străzii este din ce în ce mai slab, în ciuda apelurilor de mobilizare transmise pe rețelele de socializare. Bine ar fi să mă înșel, iar Strada să se mobilizeze și să fie atât de puternică încât să contracareze programul diversionist al puterii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu