vineri, 26 mai 2017

Marea Iluminare-Prima desecretizare




SIPA= un mare Fâââsssss…

După ce a fost aruncată programat pe piață și a inflamat opinia publică, clasa politică și responsabili din Justiție (foști și actuali), din rațiuni și interese cunoscute doar de detonatorii întârziați, ”bomba” SIPA a făcut primul mare  Fâââssss!? 

Desecretizarea făcută cu mare operativitate de actualul ministru, Tudorel Toader, ne-a surprins  cu nimic. Poate,doar cu performanțele tehnice de care mulți nu credeau că e în stare SRI-ul. Chestii de meseriaș în ale iluminatului arhivei, explicate de un alt fost ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, la ordinul căruia s-a făcut vizita, la 13. 12.2013, pentru schimbarea becului. 

Cel mai important lucru din prima desecretizare a Bau-Baului SIPA ne luminează, pe cei din popor, neștiutori de astea, cum se schimbă un bec cu un ofițer SRI la comandă. La prima vedere, e ca în bancul acela care ne amuză, spunându-ne de câți milițieni/polițiști e nevoie să schimbe un bec : patru-unul care ține becul și trei care învârt masa ca să înșurubeze becul. Așa și la SIPA, cu ofițerul SRI și cei trei însoțitori care au schimbat becul. 

S-a dat comandă să se desecretizeze faimoasa arhivă, s-a dat. Ce am aflat noi, românii cu drept de vot, hulpavi de secrete, avizi de bombe de presă și fumigene menite să ne lumineze mintea și să ne manipuleze conform intereselor de partid și de stat ? 

Noi astăzi, la școala publică, am aflat despre niște vizite, 22, făcute de niște nume, care ni s-au dezvăluit de asemenea, reprezentând oameni cu grade și funcții înalte. Vizite controlate.
Și am mai învățat cum se schimbă un bec într-o arhivă de coșmar, de către o echipă de meseriași condusă de un ofițer de informații.

Asta cu becul o mai știam din bancuri, dar nu știam că are aplicabilitate practică în instituții secrete, cu angajat cu ochii albaștrii la comandă. Singura concluzie benefică din această primă desecretizare, îi poate lumina doar pe tinerii care doresc o carieră în SRI : au mai multe șanse să intre în echipă dacă știu dinainte cum se schimbă becul. Dacă știu dinainte să facă lumină în arhivă, sigur și-au asigurat locul printre meseriașii informațiilor. Cine știe, e băiat deștept și nu moare de foame.
Nimic nou sub soare cu desecretizarea marotei SIPA.
 În afară de chestia cu iluminatul inteligenților, toată lumea știa că au fost vizite în arhivă, toți știam că au fost accesate dosare. Păi, care e rostul unei arhive, mai ales al unei arhive secrete cu dosare despre greii justiției, politicieni, infractori și alți trecători prin sistem? Să fie accesată la nevoie, deschise dosarele cu greutate și folosite informațiile așa cum trebuie. Pardon, așa cum cred marii bărbați de partid și de stat pentru înaintarea României pe culmea progresului și civilizației.

Ce urlă unii că au apărut informații secrete în presă, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat ?!!! Cum să reclami”Incidente de securitate”, auzi ?!!! Banalități. Păi, ăsta e un lucru normal, firesc, cotidian care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea  de partid. Nu vedem cu toții pe tv, în presa scrisă, pe canale media diverse cum apar bombe și dezvăluiri permanente, prezentate cu tam-tam, ca și cum ar fi fost documentate, elaborate și redactate dinainte, în laboratoare specializate, nu în redacții obișnuite de presă. 

Ce ne minunăm sau revoltăm că apar mereu dosarele nesecretizate din arhivele secrete, când ele sunt permanent prezente pe piață, chiar dacă acest lucru este ilegal ? 

Nimic nou sub soare.

Exact așa cum ne-a luminat și comunicatul oficial al Ministerului Justiției, privind prima desecretizare. Frecții la picioare de lemn. Pardon, primul mare Fâââsss. Care ne anunță că vor urma și alte fâââssssuri pentru iluminarea prostimii.

Ce, vă așteptați la chestii cu adevărat importante pentru igiena morală a scumpei noastre țări ? Nu, nu, nu ! După cum vedem și auzim, sunt chestii mult mai importante cu bomba fără fitil SIPA. Știu ei geniștii, de ce au aruncat-o pe piață.

Cine n-a citit în ce constă marea desecretizare, poate accesa sit-ul Ministerului Justiției și se va lumina- http://www.just.ro/arhiva-sipa-o-pata-pe-obrazul-justitiei-romane/
.
Comunicatul Ministerului Justiției despre prima desecretizare
”Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române !”

Arhiva  SIPA  a fost desființată prin HG nr. 127/26.01.2006.

”După desființarea arhivei, un număr de 22 de „vizite” au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spațiilor în care a fost depozitată arhiva”.

”Cele 22 procese verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului justiției prin care a fost permis accesul în arhivă, componența comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum și mențiunea „După verificarea și inspectarea stării documentelor în vederea desfășurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea ușilor celor două camere precum și a ușii de acces la acestea”, indicându-se și numărul sigiliului folosit.”
……..
”În condițiile legii se va proceda la desecretizarea Rapoartelor cu nr. 0097/17.04.2008( semnat de către Iosif Marius, Scântei Laura Iuliana și Georgescu Horia), respectiv nr. 0096/ 17.04.2008(semnat de către Iosif Marius, Scântei Laura Iuliana, Georgescu Horia, Boboc Monica și Mânzală Dan), prin care „Comisia a identificat nereguli cu privire la evidența, păstrarea, procesarea, multiplicarea și distrugerea informațiilor secrete de stat, în contradicție cu prevederile HG 585/2002”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu