joi, 22 iunie 2017

Urmează o perioadă de maxim interes pentru țară




Ce câștigăm după zânzania muștelor roșii

Criză guvernamentală de vară ne-a arătat dacă nu știam, ce viitor luminos are clasa politica autohtonă. Și țara noastră românească. Mândri că suntem români!


-Ce am avut, ce am pierdut și mai ales, ce vom câștiga? 

Praf în ochi sau praf de stele

Acestea sunt întrebările care se pun după criza pesedistă guvernamentală, care a inflamat clasa politică românească și a făcut să crească euroiul în raport cu leuțul autohton.

Pe lângă zânzania muștelor roșii, de a sta în vârful rahatului guvernamental, România ca țară, s-a făcut încă odată, de râsul lumii. Lumea civilizată a aflat din nou, cum este cu democrația originală românească și s-a crucit privind cum puterea actuală își doboară propriul guvern, cu o ferocitate rar întâlnită. 

Sub pretextul neîndeplinirii programului de guvernare, ayatollahul cu mustață, la cârma mamutului pesedist, acompaniat de acoliții tăriceni și ajutați la votul decisiv de minoritarii rătăciți în Parlament, le-au dat lovitura de grație neascultătorului Grindeanu și fostului șef Ponta. 

Program de guvernare despre care toți pesediștii știu, indiferent de tabere, că a fost unul electoral și nu poate fi îndeplinit în totalitate de nici un guvern.

Singura cerință neîndeplinită de Guvernul Grindeanu, neprinsă în programul public de guvernare dar prioritată și stringentă pentru putere, era și este legată de crearea cadrului legislativ și a mecanismelor pentru salvarea corupților de la pedeapsă. Restul programului de guvernare este apă de ploaie pentru puterea actuală și praf în ochii propriilor alegători.

Astfel că ayatollahul roșu i-a aruncat fără milă, la gunoiul istoriei pesediste, din barca puterii, pe foștii tovarăși Grindeanu și Ponta, cântându-le prohodul politic.

În tot acest spectacol de circ politic fără animale sălbatice, singurii perdanți cu adevărat sunt România și românii onești. Această criză a puterii roșii a adus iarăși circumspecție în rândurile potențialilor investitori, în rândul partenerilor occidentali, care acuză instabilitatea politică și legislativă din țara noastră.

După ce s-a tranșat chestiunea puterii roșii, a căzut guvernul, vom avea un nou guvern, dar cu aceeași păpușari în spate. 

De râsul curcilor, miniștrii demisionari au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului acuzat de lipsă de performanță și incompetență. După ce și-au doborât singuri guvernul din care făceau parte și au scăpat de premierul, șeful propriu pe care-l arătau cu degetul că este întors cu cheița, aceeași miniștri fideli ayatollahului cu mustață, au devenit brusc, peste noapte, competenți. Astfel, în prima zi după moțiune, foștii membri ai Guvernului Grindeanu au pus-o de un copy paste în grup și au semnat cereri de retragere a demisiilor. Retragere care nu s-a putut produce pe motiv de lege. 

Acțiunea demisie-cerere de retragere demisie a deștepților guvernanți ai partidului roșu a stârnit ad-hoc, o dezbatere pe această temă, care a luat în discuție atât prevederile legii cât și competența-incompetența demisionarilor autodemiși. Încă o dovadă a democrației originale românești.

Firesc, opinia publică se întreabă dacă vom avea premier și miniștri noi mai buni decât predecesorii, care să facă ceva și pentru țara asta și cetățenii ei. Sau unii dintre noii guvernanți vor fi foștii din cabinetul renegat. Cu doamnele de la înaintare, garda ayatollahului și vârful lui de lance, care își vor spori competențele și inteligența peste noapte și vor avea performanțe superioare la îndeplinirea planului de guvernare. 

Oare, e posibil să vedem o nouă Olguța, că tot se visează șef de Executiv, cu alte competențe îmbunătățite? O altă Shhaideh, reinventată? O mai performantă Plumb decât a fost înainte? O doamnă la Interne, Dan, reîncărcată și capabilă să conducă un minister cu greutate sau poate chiar Guvernul? 

Cât de bun va fi noul ministru al Justiției, în locul lui Toader care n-a satisfăcut așteptările și cerințele penalilor, să rezolve sensibilitățile din programul de guvernare ascuns, prioritar al puterii actuale? Cât de bun va fi noul ministru al Turismului față de predecesorul cu brandul de țară oaia, ce surprize ne mai așteaptă? 

Cine va fi noul șef al Agriculturii în locul domnului Daia, care muncește cu spor, era să zic nu gândește? 

Dar la cașcaval, pardon, la Finanțe, viitorul șef va fi mai bun decât vechiul ministru, astfel încât după creșterea galopantă a economiei, să se umfle peste noapte și pușculița statului, astfel încât să fie îndeplinite toate promisiunile fascinante ale programului de guvernare? 

Să se dea bani fără număr la tot poporul?

Probabil că noul guvern va trece foarte repede și se va instala rapid la Palatul Victoria. Ostilitățile pesediste au fost extenuante, sau dus lupte grele, iar combatanții obosiți, mai ales învingătorii cu sacii în căruță, se gândesc deja la o lungă și binemeritată vacanță. 

Politica-i mai grea decât carnea de porc, face victime tot timpul. După instalarea noului Executiv estival, până la toamnă nu cred că vom sesiza ceva concret, că se vor face lucruri mari. 

Sigur vor fi știri de maxim interes pentru țară, unde, cum și cu cine și-au petrecut mai marii puterii vacanța, osteniți după sacrificiul pe altarul țării.

Cu țara, cu problemele românilor mai vedem, mai târziu, mai la toamnă, când vor reveni conducătorii la lucru, odihniți, cu mintea limpede și chef de muncă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu