joi, 2 noiembrie 2017

Românii sunt în prag de revoltă

Cine pune paie pe focul nemulțumirilor populației?


Pe măsură ce înaintăm spre iarnă, sunt tot mai multe semne că se mișcă Strada. Freamătă mulțimea. Multor români le-a ajuns cuțitul la os. Nu mai suportă. Fac chemări la revoltă și amenință tot mai mult-ori Ei, ori Noi! Poporul suportă tot mai greu măsurile și prostiile guvernării socialiste.

Manifestațiile de stradă par iminente și ne anunță că protestele populare sunt  gata să explodeze oricând. Paiele pe foc sunt puse conștient sau inconștient de faptele, declarațiile și intențiile politicienilor la putere. Din ceea ce se întâmplă în ultimul timp, pare că asistăm la tot felul de provocări la adresa românilor de rând, provocări menite să stârnească o stare majoră de nemulțumire. Chiar o stare de revoltă.

O stare de revoltă indusă de incompetență și prostie. Unele provocări în aparență, par voite, gratuite, voluntare din partea celor care le lansează!!! Cui folosesc?

De exemplu, declarațiile celebrului senator de drept Șerban Nicolae, care aruncă noroi asupra memoriei luptătorilor anticomuniști din munți, din anii 50, precum și punerea pe același picior de criminali a lui Churchill și Stalin. Ce o fi fost în capul lui când a aruncat, aiurea, astfel de vorbe nesocotite? Oare, aceste declarații, preluate, înregistrate și difuzate de presă, ulterior negate de politicianul pesedist în ciuda realității, au fost făcute cu bună știință sau din prostie? Nu știu. Dar efectul a fost provocarea unor stări de revoltă, iritare, reacții dure din partea multor români, care l-au perceput pe marele politician în funcție ca un fel de țuțăr bolșevic.

O altă stare de emoție puternică, completată de frustrare și de nemulțumire profundă, care a determinat o reacție puternică a Străzii s-a transmis odată cu împlinirea a doi ani de la tragedia Colectiv. Pe fondul frustrării rudelor victimelor care și-au pierdut copii în incendiu, dar și al supraviețuitorilor acestuia, că procesul judecății inculpaților încă trenează și nu s-a făcut dreptate, PSD-ul, partid aflat la guvernare în vremea evenimentului și considerat vinovat de moartea multor tineri, s-a gândit ca în ziua comemorării să-și serbeze liderul, pe Liviu Dragnea, în loc să-și pună cenușă în cap și să adopte poziții decente, normale în astfel de momente.

Atitudinea și intenția PSD-ului de a-și sărbători ayatolahul în ziua comemorării Colectiv a stârnit o reacție puternică în rândurile multor români, nu doar a celor afectați direct de tragedie, reacții de chemare la ieșirea în stradă, la proteste masive, în săptămânile viitoare.

Pe lângă aceste două provocări  recente, starea de nemulțumire și frustrare a românilor este puternic alimentată și de alte lucruri, subiecte, probleme care-i afectează și preocupă în această perioadă de timp, cum ar fi: modificarea legilor Justiției-bătălie încă netranșată între penalii aflați la putere și restul românilor care doresc o justiție puternică, independentă, nepolitizată și necontrolată de nimeni; starea critică a Educației naționale agravată masiv sub conducerea ultimelor guverne roșii și a așa numitului ministru ”Genunche”; agonizarea continuă a Sănătății românilor, sub ministeriatul unui doctor care pare că nu cunoaște realitatea completă și corectă a domeniului pe care a fost pus să-l însănătoșească.

Aceste probleme majore care-i nemulțumește pe români alături de altele provocate de guvernarea actuală-care nu doar că le-a scumpit viața de zi cu zi, ci le-a făcut-o un calvar cotidian-scumpiri în avalanșă, proiecte de legiferare controversate, măsuri antipopulare, fiscalitate excesivă, birocrație fără margini- îi determină pe români să iasă în stradă.

De asemenea, corupția nemuritoare care, în ciuda activității DNA, instituție atacată la greu, pe toate fronturile, cu toate armele și cu mulți bani puși la bătaie din partea penalilor, este un motiv puternic de nemulțumire și determinare de a îi scoate în stradă pe români.

Problemele permanente și nesfârșite ale societății românești sunt tot atâția factori de a-i face pe oamenii disperați să iasă în stradă și să protesteze.
Însăși viața de zi cu zi, lupta pentru supraviețuire în democrația noastră originală, care-i propulsează la putere pe corupți și penali, este o cauză majoră generatoare de proteste stradale.

Toate semnele ne arată că, în ciuda unei ierni grele anunțate de meteorologi, vom avea temperaturi fierbinți la nivelul străzii din partea românilor nemulțumiți de starea lucrurilor din țara noastră. Se anunță și greve. Și când Strada se mișcă înseamnă că în România viața nu este roz, economia nu duduie, populația se simte batjocorită, umilită și amenințată, dreptatea este o himeră și viața oamenilor de rând este permanent pusă în pericol.


Românii au cuțitul la os. Se mișcă țara. Ce face puterea actuală?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu