joi, 16 noiembrie 2017

Secretele nedezvăluite ale SRI-ul în cazul ”spionului” rușilor


Liber, ”spionul” sârbo-rus râde de SRI


În timp ce opinia publică era cu ochii pe circul politic și urmărea atentă dezvăluirile privind fraudarea fondurilor europene de către marele politician al momentului, Liviu Dragnea, cel mai mare și mai puternic serviciu de informații român era cu mâna pe butonul bombei de presă, pregătită temeinic. Astfel, jurnaliștii au fost invitați la o întâlnire la sediul instituției respective, unii dintre ei așteptându-se probabil la dezvăluiri privind corupția sau ”statul paralel” din România.


Când colo, le-a fost servită o știre senzațională cu prinderea unui celebru extremist sârb, cunoscut pe rețelele de socializare unde își punea poze și își afișa faptele de arme, acuzat printre altele și de crime de război în Ucraina.
Un ”succes” răsunător al SRI, care a anunțat en-fanfare, opinia publică despre prinderea periculosului spion sârbo-rus, care se plimba pe coasta Mării Negre, fotografiind radarele militare americane, bazele NATO!!!

Toată presa cea vestită, mai puțin Pro TV, unde nu am văzut la știrile de marți seara preluată ”bomba” SRI (au dat-o abia a doua zi dimineață), a preluat știrea pe modelul break-news.

În era super tehnologiilor, a sateliților care te filmează și în gaură de șarpe, mi-a fost greu să înghit ”gogoașa” cu spionul extremist sârb, pus în slujba rușilor. Din start, mi s-a părut o fumigenă. Parcă îl și vedeam pe spionul rus cutreierând coasta Mării Negre, racolând oameni, organizând rețele de spionaj ale agenturilor străine, cu un aparat Smena de gât, fotografiind de zor, peste gard, radarele militare!

Dar presa noastră a înghițit pe nemestecate ”gogoașa” livrată, fără să-și mai pună întrebări despre ce și cum, într-o țară ca România, în care, cu adevărat, cred că există interese străine și colcăie de tot felul de agenți, care nu doar că urmăresc secrete strategice, fac jocuri, se implică în viața politică la vârf și racolează cozile de topor ale românilor.

Acesta era marele spion sârbo-rus, Zivkovic Bratislav, lider al unei asociații paramilitare din Serbia, un extremist periculos care spiona bazele militare americane din România !!! La cererea expresă a unui procuror, la propunerea SRI, spionul străin a fost declarat indezirabil, expulzat și a primit interdicția de a intra timp de 15 ani în România.

La aflarea vești supra mediatizată, românii au răsuflat ușurați că periculosul spion, criminal de război sârbo-rus a fost prins de inteligenții de la SRI. Mare succes, o performanță care va intra probabil în cartea de istorie a Serviciului.

O parte dintre cetățeni au aplaudat acțiunea inteligenței românești, unii au rămas impasibili, văzându-și de necazurile lor, iar cei mai puțini au început să-și pună întrebări mai mult sau mai puțin pertinente. Să afle secretele SRI :

- Cum se face că SRI se laudă că a prins un spion și în loc să-l lege, să-l stoarcă de informații și să-l de ape mâna Justiției, i-a dat drumul să plece liber ca pasărea cerului ????!!!! –Spionajul militar nu mai este pedepsit de legea română ??? – Dacă era criminal de război, nu trebuia reținut și predat Tribunalului Penal Internațional ???

Liber, ”spionul” sârbo-rus râde de SRI

La foarte puțin timp de la expulzare, liber, Zivkovic se apără în publicația Sputnik.md și râde cu gura până la urechi de SRI și acuzațiile de spionaj ce i s-au adus: "Nu există niciun fel de dovezi. S-au speriat de prezența mea !"

El publică și Cererea procurorului către Curtea de Apel București privind declararea persoanei indezirabile Bratislav Zivkovic :


”Succesul ” operațiunii SRI de prindere și punere în libertate a marelui spion sârbo-rus, cu poze puse chiar de el pe rețelele de socializare, pare o fumigenă. Nu știu de ce aruncată pe piață, părerea mea dar și a altor români, care aruncă o umbră de îndoială asupra profesionalismului lucrătorilor care au instrumentat cazul. Mai mult, stârnește nedumeriri și întrebări la care românii ar trebui să afle răspunsuri.

Iată doar câteva reacții, opinii și întrebări ale unor oameni pe forumuri:

Subiect fals care devoaleaza coruptia SRI!  ”SRI sa ne explice cum a fugit Omar Hayssam, Sebastian Ghita, Puiu Popoviciu, cum Dragnea fura din buget de a fost nevoie sa-l demaste OLAF, nu SRI, cum a furat legal cel de la Hexyfarma cu protectia lor!
Cand vom avea un SRI devotat tarii si unei cauze morale, nu jegurilor vremelnice de la butoane vom avea si o Romanie mai buna si mai prospera! ”
Nu inteleg ”De ce nu a fost arestat in loc sa fie doar declarat persoana indezirabila? O sa intre in tara oricum, fie pasaport fals, sau ilegal.
Si de ce nu l au luat pe sus de la grantia si aruncat in puscarie?spionajul nu mai e infractiune?”
hmm 
”Pai si de ce nu a fost arestat???Poate faceam un schimb cu ghita ciobanul al nostru.” 
 dar...de ce nu l-au arestat? 
”Oare la cate a facut acest individ nu trebuia deferit Tribunalului Militar
International pentru a fi judecat pentru crime de razboi ,spionaj si multe altele?”
 Ce incredere SRI? 
”Asta e marea descoperire SRI? Chiar n-au si ei un prins mai low profile? Ratatul asta isi impanzeste facebooku cu poze cu arme si si asta e marele 007 care l-a filat SRI-ul si i-a intins "capcane"?” 
 Ha, ha, ha 
”O stire venita tocmai la timp sa atenueze scandalul cu fonduri europene furate de Dragnea. Pe nimeni nu intereseaza ca pesedintele camerei deputatilor si presedintele partidului de guvernamant fura si distruge Romania de 100 de ori mai mult decat amaratul ala de sarb . Pana la urma nici nu suntem asa convinsi ca era spion, poate pe retelele de socializare sau la groapa de gunoi , in rest nu cred ca mai este ceva de spionat in tara asta. Sa fim seriosi. Ne meritam soarta. Dragnea sa fure linistit , noi sa platim ca fraierii iar serviciile speciale prind un spion inchipuit.”
 We are the champions of the world 
”BRAVO SRI! Sinteti ce-ati fost si inainte de... -- cel mai tare serviciu de spionaj de pe planeta. (Cel putin asa auzeam prin circiumile Epocii de Aur.)

Uite, n-au trecut nici... pfff... 30 de ani de cind v-ati dat de trei ori peste cap unii altora si deja ati prins primul spion. Asta zic si eu productivitate. Nu sint bani aruncati pe apa simbetei miliardele alea care va intra in buzunare an de an.

Sa curga sampania, avansarile la exceptional, ordinele si decoratiile, primele de Craciun, al 17-lea salariu!

Las vorba copiilor si nepotilor sa fie pe faza (cu felicitarile de rigoare) peste 30-40 de ani cind il veti dovedi, ca aceeasi maiestrie inegalabila, si pe al doilea spion.

Felicitari inca o data in fata frontului atmosferic!”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu