joi, 18 ianuarie 2018

La luptă tovarăși- Bumerangul președintelui Iohannis

Tot înainte, România, pe noi culmi de ”civilizație și progres”!


Cum a vrut șeful de trib să scape de vechiul bumerang? L-a aruncat cu toată priceperea și puterea, dar, vai, vechiul bumerang s-a întors și la lovit la mir, cu toată puterea, pe șeful statului.

Lovitura de teatru a președintelui României, Klaus Iohannis, de a accepta fără nici un fel de rezistență, nominalizarea Vasilicăi Viorica Dăncilă, europarlamentarul tăcerii, propus de PSD, ca premier al țării, i-a uimit și revoltat pe românii care își doresc o țară normală, europeană, democratică! Din păcate, asta-i realitatea. Asta-i clasa politică actuală. Simulacrul de dialog și analiză a șefului statului ne arată în ce țară trăim și mai ales, ce fel de conducători ne-am ales singuri.

În urma recentelor evenimente politice, putem spune categoric că avem conducătorii pe care îi merităm: proști, hoți, fricoși, șantajabili, marionete, incompetenți...

Trist este că în urma investirii noului guvern roșu, România va regresa la toate capitolele-vom avea parte de corupție cât cuprinde, de noi revoluții fiscale, de legi cu dedicație, de o viață înălțată pe noi culmi de ”civilizație și progres”. Nici măcar partidele aflate la putere nu vor câștiga capital de imagine pozitiv. Dimpotrivă, se vor eroda și mai tare. Partidele de opoziție vor fi la fel de impotente. Cât despre actualul președinte Iohannis, e greu să se reabiliteze în ochii românilor.

Singurii care vor câștiga, ca întotdeauna, fără să fi fost angrenați în acest război politic, sunt cei de la partidele de sorginte maghiară, care își urmăresc cu obstinație interesele politice, indiferent de cine se află la putere.

De ce a mai fost nevoie de teatralismul președintelui Klaus, de mimarea consultării cu partidele parlamentare, de prefăcătoria privind îngrijorarea situației din România, dacă șeful statului hotărâse dinainte să dea satisfacție condamnatului Dragnea și să ajute PSD-ul să ”performeze”?

Credea că-i prostește așa de ușor pe românii care doresc și se luptă pentru normalitate, pentru democrație adevărată și un stat de drept puternic?

Fapta lui Iohannis seamănă cu marea dezamăgire produsă cu ani în urmă de a altui președinte al României, în care cetățenii își puseseră mari speranțe, Emil Constantinescu, care a capitulat în fața serviciilor. Oare, actualul șef de la Cotroceni a capitulat și el în fața serviciilor?!!! Ori este o marionetă în mâinile cuiva? După pactizarea pe față cu penalii, mulți se gândesc că președintele ori nu are anvergura necesară funcției, ori este șantajat cu ceva!

Pentru Dragnea cel mai înverșunat adversar a fost Tudose, omul său din propriul partid, în timp ce Klaus pare a fi un colaborator de nădejde!

Președintele Iohannis nici măcar nu a băgat în seamă propunerea de premier a lui Traian Băsescu, în persoana europarlamentarului Siegfried Mureșan, care era o alternativă viabilă. Nici măcar nu s-a gândit și la alternative diferite de propunerea PSD-ului. În ciuda declarațiilor publice, pare că balanța șefului statului era dinainte înclinată!

A declarat că actuala putere parlamentară trebuie să-și onoreze promisiunile făcute românilor la alegeri, uitând voit că și el trebuie să-și țină cuvântul în fața cetățenilor care l-au ales președinte!!!

Cum rămâne cu acești oameni care și-au pus încrederea și speranța în el? Când faci jocurile penalilor sub masca stabilității și a democrației, dar îți bați joc voluntar de românii care te-au făcut președinte, le datorezi niște explicații serioase și credibile acestor oameni care te-au votat. Oameni care timp de 1 an de zile ies în stradă și protestează față de caracatița corupției!

Acum, după o asemenea gafă politică, este foarte greu dacă nu imposibil să mai câștige încrederea românilor dezamăgiți. Noul guvern PSD/ALDE, oricare ar fi componența acestuia, girat de majoritatea parlamentară, va continua dezastrul început de cele două guverne anterioare. La ce poți să te aștepți de la un guvern condus pe hârtie de o doamnă care, în atâția ani de mandat de parlamentar european, nu a învățat măcar că Pakistanul și Iranul nu sunt membre ale Uniunii Europene?


În această situație, românilor onești din țară și străinătate le rămâne doar încrederea pe care nu trebuie să și-o piardă, le rămâne să lupte în continuare din toate puterile împotriva corupției, dar le rămâne și sarcina grea de a crea o altă clasă politică, o alternativă viabilă pentru următoarele alegeri.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu