joi, 26 aprilie 2018

Liviu și Vasilica se tratează în Israel, poporul protestează în fața guvernului!



În timp ce Sănătatea este în moarte clinică și a ieșit în stradă, primii guvernanți ai țării discută într-o limbă de circulație internațională, probleme globale!

Ultimele săptămâni am văzut proteste inedite ale personalului medical de la spitale de stat, în fața instituțiilor, dar și în stradă față de bulibășeala produsă de guvernanți cu Legea salarizării, care, la unele categorii din sistemul de sănătate în loc să le crească salariile, conform declarațiilor politicienilor la putere, le-au scăzut. Tot nemaivăzut a fost și cazul când un medic și-a împărțit salariul cu asistentele și infirmierele, în semn de solidaritate cu acestea cărora le scăzuse retribuțiile lunare.

Situația din sănătate a fost tratată de către Executiv cu mare ”atenție” și ”profesionalism”, conform priceperii, pregătirii și capacităților intelectuale ale guvernanților. După câteva vizite efectuate de ministrul de resort în spitalele cu probleme, unde angajații au ieșit în stradă, managerii de spitale au fost chemați/invitați la Palatul Victoria pentru discuții.

Pe 23 și 24 aprilie, 2018, opinia publică a putut vedea imagini cu reprezentanți ai spitalelor din România, medici și manageri, câteva zeci, stând umil la ușa Guvernului României, condus de PSD/ALDE, pentru a fi primiți de premierul Vasilica Viorica Dăncilă! În premieră, aceștia au fost chemați la ușa Palatului Victoria de actualii guvernanți, pentru a discuta problemele din domeniul sănătății naționale!

Umilința reprezentanților din sistemul de sănătate a fost cu atât mai mare cu cât toate părțile responsabile în domeniu, inclusiv opinia publică știu că nu la ușa guvernanților se rezolvă problemele din sănătate, ci în spitale, în policlinici și în  interiorul celorlalte componente ale acestui sistem.

-Este normal ca medicii să stea cu căciula în mână, la coadă, la ușa guvernului condus de Vasilica?

-Cui folosește înjosirea și umilirea medicilor și managerilor atâta timp cât sănătatea rămâne în moarte clinică, cu șanse mici să supraviețuiască sau este vorba doar de prostie crasă și incompetență din partea conducătorilor iubiți?
Peste o lună, peste șase luni sau peste un an câte dintre problemele sistemului de sănătate discutate, zilele acestea, la Palatul Victoria, vor fi fost rezolvate cu adevărat?

Criza imunoglobulinei nu s-a rezolvat nici până acum, la circa două luni de la promisiunea guvernanților că se va rezolva!!! Cât timp medicii se umilesc pe la ușile guvernanților vremelnici, românii mor cu zile în spitale.

În timp ce scriu aceste rânduri, câteva mii de angajați din sistemul de sănătate protestează la București, amenințând cu greva generală dacă nu li se rezolvă revendicările. Din păcate, problema salarizării, dar mai ales starea de moarte clinică a sănătății sunt departe de a fi rezolvate. După întâlnirea cu managerii de spitale și medicii de la guvern, unde nu s-a rezolvat nimic concret, doar promisiuni, premiera Vasilica Viorica Dăncilă a luat calea Israelului, împreună cu marele șef Liviu Dragnea, să primească binecuvântare și să ia lumină pentru lucrurile ”mărețe” la care lucrează.

Părerile cetățenilor, dar și ale unor medici, care, în același timp sunt și pacienți ai sistemului medical  de stat românesc, privind această situație merg oarecum în aceeași direcție, chiar dacă sunt diverse:

 NU ESTE NORMAL DAR SPERAM CA DUPA ACESTE MARIRI DE SALARII SA NU MAI PRIMEASCA PLICURI DE LA PACIENTI .

Toti managerii de spitale din Romania sint catelusii psd(pcr) !”

”La vot cum au stat ?”„ va rog sa nu ii mai plîngeri pe cei din sănătate. Veniturile lor sînt cu mult peste medie iar spațiile (de la infirmieră la meneger) dublează veniturile. Ca sa argumentam: 90% din medici locuiesc în vile cu gipan in garaj Bugetul pt sănătate este de cel puțin de 10-15 ori mai mare decît în 1995 cu toate acestea condițiile sînt mai rele.Concluzia; Se fura pe rupte de la infirmieră la manager sub dif forme Manageri incompetenți posturi de conducere ocupate de neveste copii si nepoți.Societatea însăși este bolnavă CORUPȚIA ne va desființa ca tara afectînd deopotrivă pe corupti si corupatori.Sansele de revenire sînt extrem de mici.Starea normală a româniei este CORUPȚIA precum in Siria războiul.Cu toate acestea plecarea din tara este cea mai păguboasă soluție..„

”Cand o categorie sociala isi cere drepturile nu-i indicat ca celelalte categorii sociale sa le critice greva. Ar trebui sa facem front comun cu acea categorie chiar daca este un pic privelegiata! Numai asa vom reusi sa schimba societatea in bine! Medicii au iesit pentru colegii lor care nu au beneficiat de mariri. Si noi ar trebui sa-i sustinem, sa fim langa ei la greva!

”Ar trebui sa fim alaturi de categoria sociala care face greva si sa o sustinem. Oamenii trebuie sa-si castige drepturile. Cum s-au adunat ei in parlament si fac legi pentru ei si isi dau privilegii peste privilegii asa sa ne unim si noi sa ne cerem drepturile. Ar trebui sa ne alaturam si ceferistilor.

”  Nu trbuia sa se duca,sa fie umiliti de niste nenorociti de analfabeti,caci oricum nu asa se rezolva problemele....

”Nu este normal să stea la ușa guvernului Nici medicii, nici infirmierii, nici ingrijtoarele, ei sunt la fel de cetateni precum toti romanii ! Să le fie rușine guvernanților !  Nu este normal nici ca pacienții să stea la ușile cabinetelor medicale !”
”Medicii au ce au votat. Să-i pupe și mâna premeierului ! Au ca armă greva generala... dar sefii de sindicate sunt catelusii PSD-ului !”

Există chiar opinii curajoase în rândul unor medici neaserviți sistemului la putere, care vorbesc zilnic despre problemele din sănătate, dar și despre năravurile de netratat ale unor doctori de a băga plicurile de la pacienți în buzunare fără fund.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu