miercuri, 11 aprilie 2018

Schimbăm brandul de țară


Avem ceva mai tare decât frunza



-Oare, localitățile patriei ar fi mai bine administrate dacă alegerile locale se vor desfășura în două tururi de scrutin și nu într-un singur tur de scrutin, cum s-a întâmplat la ultimele alegeri? O întrebare legitimă.

Avem o țară plină de gunoaie după sărbătorile pascale. Ca și înainte. Cum este plaiul românesc permanent, zi de zi. Avem câmpuri și localități de gunoaie, plimbate de colo colo, în funcție de cum bate vântul. Avem o țară de aleși locali din primul tur, copleșiți de gunoaie, de incompetență, dar care și-au stabilit singuri salariile și vor și pensii speciale! Avem o țară de asistați sociali, apți de muncă, care primesc bani de la buget, dar nu sunt scoși la muncă în localitățile de origine!

Avem o Gardă de Mediu inexistentă din punct de vedere al activității, neinteresată că patria care-i plătește pe comisarii de mediu este sufocată de gunoaie și poluată la greu!

 Avem o grămadă de concetățeni care confundă mereu țara cu o groapă de gunoi! Avem oameni care mănâncă la propriu din gunoaie. Este o imagine cotidiană cu amărâți care scormonesc în tomberoanele capitalei europene, București, în gropile de gunoi ale marilor orașe românești, căutând resturi de alimente și hrănindu-se cu ele. ”Mândri” că sunt români și au ce mânca ! Nu mor de foame !

Dacă noi românii verzi, băștinașii, ne-am obișnuit cu realitatea, ba chiar construim și întreținem ”mirajul” gunoaielor, pentru străinii care vin să cunoască frumusețile patriei noastre, sau fac afaceri ori lucrează aici, România este mereu surprinzătoare ! Impactul cu gunoaiele autohtone este una dintre cele mai tari senzații  cu care rămân ca amintire puternică ce o duc acasă, în Occident, cu ei. Țara noastră ar putea folosi foarte bine ca brand turistic munții de gunoaie, nu frunza.

Titlurile de presă și nu sunt deloc bombastice, ci chiar reflectă realitatea cruntă, ne arată o imagine ”idilică” despre mereu surprinzătoarea noastră patrie : ”România, sufocată de gunoaie !” ”Sat îngropat în gunoaie !” ”Gunoi la locul de joacă !” ”Orașul geme de gunoaie ! Garda de Mediu doarme !” ”România, țara unde oamenii mănâncă din gunoaie !” ”România, îngropată de gropile de gunoi !” România, groapa de gunoi a Europei !” ”Munți de gunoaie pe malurile apelor !” ”Primăria promite o vară fără gunoi !” etc, etc, etc.

Din când în când, mai vin voluntari străini și ne strâng gunoiul. Rar, organizăm și noi prin diverse ong-uri, acțiuni de voluntariat pentru strângerea deșeurile. În zadar, gunoaiele proliferează în țara noastră din cauza unor gunoaie de oameni. Din cauza prostiei ! Gunoaie de oameni de tot felul, începând cu simpli cetățeni și ajungând până la înalți politicieni, demnitari, primari…

Oamenii de bun simț, care vor să trăiască într-o țară decentă, curată, fără gunoaie de nici un fel, nici materiale, nici umane, se întreabă disperați, pe bună dreptate, dar nu le răspunde nimeni :
-Cine penalizează și amendează instituțiile Garda de Mediu, autoritățile locale, alte organisme cu atribuții în domeniu, care nu își fac treaba, dar cheltuie cu nemiluita banii publici ? Dar oamenii nesimțiți, lipsiți de educație și responsabilitate care aruncă gunoaiele peste tot ?

Și nu, nu este defăimare ceea ce am sris în acest articol, ci crunta realitate.
Trăiască și înflorească România, țara gunoaielor ! Mândri că suntem români !
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu