joi, 6 decembrie 2018

Să punem ”Circul” la muncă



Cuțitul la os

Poporul român pare că ajuns ca proasta satului, tăvălită și batjocorită permanent de parlamentarii aleși democratic, de același popor. Umiliți continuu, disprețuiți și scuipați în față, cetățenii onești ai acestei țări ajunsă la cheremul unora, ar putea să se ridice și să dovedească cine are cu adevărat puterea în România.

Există o soluție radicală, a cărei eficiență încă nu a fost dovedită în țara noastră, pentru că nu a pus-o nimeni în practică.

Dar, românii nu aleg soluțiile radicale decât atunci când le ajunge cuțitul la os și nu mai suportă! Cum a fost în decembrie 1989 sau în ianuarie 2017. După cum au mers lucrurile în anul 2018, când mii de români au fost reprimați cu forța, tratați cu gaze, tunuri de apă și bastoane, pe de o parte, batjocoriți și umiliți de o putere politică iresponsabilă, pe de altă parte, situația pare să devină din nou insuportabilă pentru poporul român.

Circul din plenul Parlamentului, din ajunul sărbătorii de Moș Nicolae, ne arată încă odată, nivelul jalnic al multora dintre aleșii poporului. Popor care a văzut în direct, la televizor, cum înțeleg să își facă treaba  cei pe care i-au ales să îi reprezinte. Spectacolul ca la ușa cortului, a fost dat de parlamentarii plătiți cu bani mulți din bugetul public, cu favoruri, cu pensii speciale, în timp ce majoritatea populației se zbate în sărăcie, într-o iarnă care se anunță extrem de grea pentru cetățenii de rând.

Disprețuit, umilit, batjocorit, ignorat, poporul român este invocat de către aleșii săi doar atunci când aceștia au interese directe și se folosesc de numele poporului pentru a și le concretiza. Cea mai mare atenție acordată de către politicieni poporului este atunci când îi doresc cu ardoare votul și îl mint, îi promit câte în lună și stele, numai ca să primească ștampila aleșilor, vot care-i fac ulterior mai presus de toate.

Sloganul ”Poporul suveran!” este o frecție la un picior de lemn, desuetă, depășită de mult timp. A murit! Acum, aleșii neamului românesc au lansat propriul slogan din înaltul scaunelor parlamentare, dovedind și afișând o ”inteligență” proprie vremurilor pe care le trăim, ”Mai lăsați-ne cu poporul!” Noul slogan aruncat din cel mai înalt for democratic al României, Parlamentul, arată clar cine face legile în această țară, fiind acompaniat de alt slogan la modă, lansat de la aceeași tribună, ”Pentru că putem!”

Nici o justificare, nici o bună intenție, nici o explicație politică nu poate susține spectacolul jalnic din Parlamentul devenit o rușine națională, unde majoritatea aleșilor își fac de cap ca pe propria moșie. Pare că Legislativul a fost luat pe persoană fizică de un partid sau altul, sub pretextul că majoritatea votantă a cetățenilor justifică prezența la putere a aleșilor actuali. Și țara parcă a fost luată pe persoană fizică!

Din păcate, aceeași majoritate electorală se complace în a fi umilită și batjocorită de proprii aleși, fără să le ceară socoteală acestora. Parcă își merită soarta, însă de suferit, suferă toți cetățenii simpli, toată țara. Poporul obidit ar trebui să se ridice din noroiul în care îl tăvălesc parlamentarii și să răspundă cum se cuvine noului slogan, ”Mai lăsați-ne cu poporul!”, și să îi lase pe aleși, dar să îi lase să lucreze conform atribuțiilor pentru care au fost trimiși în Parlament. Adică, să îi oblige, să pună presiune pe ei, să le pună sula în coaste, să îi determine pe proprii aleși să-și facă treaba. Să lucreze cu adevărat pentru popor!

La astfel de spectacole de ușa cortului, poporul ar trebui să răspundă cum se cuvine, nu să accepte de bunăvoie batjocorirea și umilința, ci să se ridice împotriva parlamentarilor care-l nesocotesc. Astfel, în fața circului politic, cetățenii ar trebui să înconjoare Parlamentul, să nu-i mai lase pe aleșii să-și bată joc, ci să îi pună la lucru. Să-i țină prizonieri pe aleși, să-i amenințe și să-i forțeze să țină cont de voința poporului. Să-i oblige să-și pună toată energia și inteligența pe care le au pentru a face legi în favoare poporului. Nu a lor personal sau a diferitelor găști de interese.

Ce ar fi ca poporul să-i țină pe aleși sub asediu pe toată durata sărbătorilor de iarnă? Să-i pună la muncă! În loc de lăfăială pe banii publici, în disprețul total dovedit față de cetățeni, aleșii să fie obligați să devină responsabili și să-și justifice orice acțiune și bănuț primit pentru funcțiile și demnitățile în care au fost urcați. Cei care nu pot, nu îi duce capul sau nu vor să se pună în slujba interesului public, al cetățenilor și al țării, să-și dea demisia. Parlamentarii nemernici trebuie să muncească, să fie responsabili sau să plece acasă dacă nu sunt în stare să-și facă treaba!

Țara asta nu mai poate fi lăsată nici un minut pe mâna unor aleși ticăloși. De ce să-i mai plătim degeaba, de ce să-i lăsăm să-și facă de cap pe banii publici, de ce să-i mai lăsăm să facă legi strâmbe? De ce să-i mai lăsăm să creadă că pot face orice, că o țară întreagă este la cheremul lor? Să-i facem să dea socoteală sau să plece din Parlament și să dea înapoi și toți banii pe care i-au primit nemeritat.

Altfel, se pare că nu e mai poate! De unde respect, înțelepciune, responsabilitate, demnitate, muncă la aleși în fața alegătorilor? În situația, circul, bătaia de joc pe față la care sau ajuns, până la următoarele alegeri, cred că presiunea pe aleși este singura soluție să-i determine să-și facă treaba! Poporul trebuie să-i pună la zid pe parlamentarii nemernici, care cred că pot face orice vor de capul lor și în interesul lor.

Cum s-ar transforma aleșii românilor dacă ar fi ținuți o lună prizonieri în Parlament, puși la treabă cu adevărat și hrăniți doar cu apă și pâine? Ar mai țipa ei, isteric, cu putere, ”Mai lăsați-ne cu poporul!”?

Dar, oare, ar avea curaj poporul român să le dea o lecție parlamentarilor nemernici sau ar suporta în continuare batjocura și, la următorul scrutin electoral, i-ar alege din nou pe aceeași ticăloși sau pe alții asemenea lor în fruntea țării?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu