miercuri, 6 august 2014

Prezidențiabilii în joc de glezne

Problema românilor este că nu au nici o ofertă politică adevărată, pentru o reală Românie democrată 


Problema românilor este că nu prea au din ce alege, că nu există alternative, proiecte concrete pentru viitorul României și nu doar propagandă dusă cu toate mijloacele murdare și sub toate formele pentru câștigarea cursei. Problema românilor este că sunt suspicioși, nu au încredere în caracterul și vorbele candidaților, că sunt de o parte sau alta, acuzându-i că au un interes sau altul, că nu au de unde alege Alt președinte mai bun dintre ceilalți candidați.

De câteva zile, trăim la peste 35 grade Celsius, după ce cu o săptămână în urmă urgiile apelor au distrus vieți și au luat cu totul oameni, animale, case, agoniseli de-o viață, aproape ștergând de pe suprafața pământului localități întregi din Oltenia. Zonă unde guvernanții zilei declamau electoral la televizor, bătându-se cu pumnul în piept, că fac totul, că-i salvează pe năpăstuiți. Toată lumea a văzut ce s-a făcut, ce s-a salvat și ce a rămas în urma potopului și  vorbelor guvernanților.

Politicienii au uitat, imediat marile necazuri și probleme ale românilor, continuând de a doua zi, propaganda pentru victoria finală, pentru că a început să se încingă focul luptei fără scrupule, pentru Cotroceni. Pe fondul marilor așteptări ale unora, în procesul momentului care tărăgănează de șase ani: de condamnare sau de scăpare a ultimului mare mogul clasic de presă Dan Voiculescu. Pe fondul marilor nerăbdări și iritări ale opozanților lui Traian Băsescu de a-l vedea cât mai repede, dus de la Cotroceni.

Scriam într-un articol recent, referitor la lipsa de alternativă a românilor în ceea ce privește oferta unor candidați cu profil și caracter morale, viabili pentru funcția de președinte al României. La fel, lipsa de proiecte concrete, adevărate pentru viitorul țării, care să se opună demagogiei, propagandei mincinoase, ieftine și nesimțite, fluturate, sub toate formele publice, românilor deznădăjduiți.

Clasa politică și societatea românească în ansamblul ei, nu prea are oferte viabile, care să ne propună și să prezinte milioanelor de tineri absolvenți în special, care vor vota Președintele pentru prima dată, candidați viabili, de valoare, cu ținută morală, modele de urmat pentru cei mai proaspeți oameni cu drept de vot în România.

În această situație, în care scara valorilor este răsturnată, în care interesul public și național este tras tot mai mult pe spuza interesului personal și de grup, pe cine să aleagă tinerii absolvenți dintre candidații propuși la Președinție? Ce model uman, ce valoare, ce caracter și minte luminată să voteze milioanele de tineri români, care vor vota pentru prima dată, dacă oferta valorilor și caracterelor umane la prezidențiale este cavsiinexistentă? Oare va revela la timp, România omul providențial,cu inteligența, caracterul, valoarea adevărate, nefalsificate, pentru a scoate țara din marasmul și criza politică și economică în care se zbate să supraviețuiască acum?”

Armele și Candidații în războiul Cotrocenilor

Dat fiind realitatea din teren, să trecem în revistă prezidențiabili anunțați oficial și neoficial, până în prezent, în așteptarea lui Mesia, mai ales că aceștia se află într-un joc de glezne, turând motoarele, în deja începuta bătălie electorală, intrând în foc cu tot felul de bombe propagandistice, fumigene, fâsâite, ciorbe reîncălzite.

Religia, naționalismul, autonomia, justiția, economia, amnistia, siguranța națională și față de popor, șantajul, linșajul, prostia, incompetența, banii sunt arme care au început deja să facă victime, să creeze efectele specifice folosirii lor.


Cel mai încrezător prezidențiabil, abia descălecat de la inundații, unde a făcut toul pentru a-și câștiga simpatia sinistraților, chiar dacă și-a uitat barca acasă, Victor Pontaaaa! Anunțat oficial și auto considerat de mai mult timp viitorul președinte al României, ortodox până în măduva oaselor, a fost aclamat la scenă deschisă de marea armată roșie, pregătită la sânge, logistic și cu mândrie de români, de a-și doborâ dușmanul actual din Dealul Cotroceniului.

Și pentru că singurul adversar la prezidențiale care considera că l-ar putea deranja a fost Klaus Iohannis, Victor Ponta a ținut morțiș să-și declame aparenența ortodoxă, uitând că în țara aceasta sunt și milioane de votanți cu altă religie decât a lui, care s-ar putea să-i penalizeze la vot, mândria ortodoxă. Efectul imediat al fumigenei religioase a fost un val de critici de la adversari, dar și o delimitare publică de implicare în campania electorală a BOR, însoțită evident, de cereri de bani pentru biserici.

Acțiunea necreștină a lui Ponta a fost completată de acesta cu prezența în maghiarime, mângâind blând pe cap dorința de autonomie și încurajând acțiunile partizanilor etnici ai acestui proiect.

În competiția de a fi aleși reprezentanți ai noii Alianțe formată din PDL și PNL, Klaus Iohannis se arată încrezător că-l poate bate pe Ponta, în timp ce Cătălin Predoiu face eforturi pentru a nu pierde trenul. Alături de cei doi, un alt candidat al Dreptei neunite, fărâmițate și dezbinate, autodistrugătoare, care nu face parte însă, din noua Alianță, Mihai Răzvan Ungureanu, se zbate să iasă în față pentru a se cățăra și el în Dealul Cotrocenilor. Dar o face mai mult prin publicistică, remarcându-se în ochii votanților în special prin schimbul de scrisori cu Elena Udrea. A fost adoptat de popor cu oarecare simpatie, drept MRU.

Să nu-l uităm de partea Dreptei pe favoritul anunțat al PMP și al lui Traian Băsescu, Cristian Diaconescu, ex PSD, ex ministru, dar care până acum, în bătălia actuală, a fost destul de decent și de tăcut, de parcă nici n-ar candida la prezidențiale. Dacă va și continua în acest fel modul de promovare publică a lui Diaconescu, în ciuda susținerii actualului președinte al României, sigur va duce la un eșec lamentabil, anunțat dinainte.

Pe lângă aceștia, considerați până recent principalii candidați la prezidențiale, sunt mulți care mai aspiră la acest statut, cum ar fi actualul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, care a declarat că ar lua în considerare o astfel de opțiune, dacă ar fi nominalizat. La surprize poate fi trecută și anunțata candidatură a lui Gheorghe Funar, fostul primar al orașului Cluj Napoca, care face în continuare politică fără susținerea unui partid puternic în spate.

Recent, Funar și-a lansat o tipăritură, pentru că nu se poate numi carte, despre ”Piramidele din România și Egipt, Coincidențe sau adevăruri ascunse?”,  în care scrie:” Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a înștiințat pe conducătorii alogeni ai României, din mandatul 2000-2014, că dorește să restituie Poporului Român cele două tezaure aflate la Moscova, respectiv cel de la sfârșitul Primului Război Mondial și cel format din plăcile de aur de la Sinaia.Conducătorii alogeni ai României, din perioada 2004-2014, au refuzat să acționeze pentru repatrierea celor două tezaure de la Moscova. De ce? Tot cu scopul de a nu se afla ADEVĂRUL ISTORIC!

Cea mai mare surpriză, însă, a venit din partea Monicăi Macovei, actual europarlamentar, care și-a anunțat candidatura la prezidențiale ca independent, punând accent în primul mesaj pe întărire Justiției,menționând că ”în curând, infractorii din Europa își vor pierde și averile nejustificate”. Această opțiune a apreciatului demnitar europarlamentar la nivel european, ca și candidat independent în afara PDL, din care face parte, duce la o și mai mare divizare a Dreptei.

Reacțiile clasei politice și ale unora dintre principalii contracandidați, precum și ale opiniei publice, au început să vină rapid și continuu, demonstrând două curente: unul de primire pozitivă, așteptată și al doilea de ostilitate și nervozitate, lucruri care ne arată că Monica Macovei ar putea fi unul dintre actorii importanți ai cursei pentru Președinția României. Reacții dure la adresa lui Macovei au venit în special din partea președintelui Traian Băsescu, care apreciază candidatura ei ca o continuare a procesului de fărâmițare a Dreptei. Și Cătălin Predoiu a reacționat, declarând că alegerea Monicăi Macovei ”reprezintă o altă cale decât cea a PDL:”

Ca om politic implicat, actualul președinte în funcție al României, Traian Băsescu, a anunțat că va face publice informații neștiute despre fiecare dintre candidații la prezidențiale. Că ”îi va dezbrăca pe candidații la președinție!” Domnia sa nu a precizat însă, dacă îl va ”dezbrăca” de secrete și pe favoritul său Cristian Diaconescu. Dintre candidați, Iohannis a declarat că este de acord cu intenția lui Băsescu de a spune tot ce știe despre candidați, considerând că opinia publică are dreptul de a ști astfel de lucruri.

Cam aceștia ar fi până acum, principali actori pentru prezidențiale. Pe ei îi avem, cu ei defilăm. Dacă între timp nu vor apare și alții, ceea ce nu este exclus. Problema lor este una de credibilitate și de convingere a românilor că sunt cei mai buni și merită să fie aleși.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu