luni, 12 ianuarie 2015

Monica Macovei a lansat M10-decalogul politicienilor

Poate fi un prim pas spre normalitate

Primul produs politic rezultat al campaniei prezidențiale pentru președinția României, consumată anul trecut, în noiembrie, a fost anunțat public duminică, de către Monica Macovei. Conform sloganului fostului candidat prezidențial, actualul europarlamentar Monica Macovei, ”Nu mă las și nu vă las!, a fost înființată Asociația M10.

Poate fi un prim pas al societății românești spre înnoirea clasei politice, necesitate cerută tot mai vehement în ultimul timp, de către foarte mulți români nemulțumiți de actuala clasă politică necredibilă, coruptă, incompetentă și iresponsabilă. Poate fi un prim pas spre normalitate, dacă nu va rămâne la nivel demagogic, propagandistic, se va transforma în ceva concret și va fi urmat și de alți pași spre o normalitate firească în România.

Această nouă organizație și-a propus a fi un decalog al politicienilor români, așa cum a fost prezentat chiar de către principala inițiatoare a acestui nou proiect politic pentru România, Monica Macovei, proiect apărut deocamdată la nivel de asociație, dar cu intenții evidente de transformare într-un partid politic pe viitor.

”Asociația noastră - M10 – este vocea tuturor celor care doresc o Românie decentă, modernă și prosperă. O Românie curată, cinstită, fără corupție, fără furăciuni din banii publici. O Românie în care să vrei să trăiești și din care să nu vrei să pleci.”

De ce se numește M10?
”Pentru noi, M vine de la merit, de la muncă, de la modernizare.
10 este Decalogul celor 10 porunci pentru politicieni, pe care l-am făcut și l-am cerut clasei politice din România în campania pentru funcția de președinte al României.
Tot 10 este nota de excelență: de nota 10. Vrem să fim de nota 10, suntem de nota 10. Vom fi o Asociație de nota 10!”
Ce și-a propus să facă?
1.”Ne-am propus o democrație participativă, să învățăm oamenii cum să controleze politicul. Să controlăm împeună cu oamenii administrația publică. Acesta este unul din proiecte: toată lumea pe plan local va controla administrația publică, ce face cu banii, cum cheltuie banii noștri, pe ce îi cheltuie, ce fel de contracte – cu licitație sau fără licitație.”

2.”Ne-am propus un alt proiect foarte bun pentru oameni:ghișeul unic. Orice interacțiune a cetățeanului cu administrația să se facă o singură dată, printr-un singur ghișeu. Să nu i se mai ceară niciun act care provine de la alte instituții ale statului.”

3.”Votul electronic și prin corespondență atât pentru românii din țară, cât și pentru cei din străinătate. Este un proiect pe care îl susțin demult, l-am susținut și în campanie.”

Site-ul Asociație este www.mzece.ro, unde poate fi găsit formularul de înscriere, care menționează, la cerințe, pe lângă datele personale, criterii de integritate pentru cei care vor să se înscrie. Este vorba să nu fi colaborat cu Securitatea, să nu fi fost condamnat penal, să nu fi fost declarat incompatibil sau în conflicte de interese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu