joi, 19 martie 2015

Săracii-bogați, vânați de justiție


Solidaritatea și ”decența” penalilor cu ștaif

Să-i ajutăm, să le facem statui sau să-i trimitem la zdup? Să-i trecem pârleazul sau să-i lăsăm să-și mănânce mălaiul agonisit cu grijă?

Săracii-bogați, penali cu ștaif, vânați de justiție. Mai că îți vine să le plângi de milă, văzând cum sunt ei hărțuiți, fără de vină și fără de prihană, zilnic, de procurorii și judecătorii cei răi. De ce sunt săraci? Simplu, par săraci cu duhul, crezând că prostesc lumea, opinia publică, pozând în sfinți, când adevărata lor față este cea de penali. De ce bogați? Pentru că au furat până n-au mai putut. De ce cu ștaif? Pentru că fac parte din clasa conducătoare, unii aleși, alții numiți în funcții, sunt penali distinși, prețioși, cu valoare.

Cum, în loc să le facă statui, ecvestre sau nu, să-i ridice pe piedestalul marilor oameni ai națiunii române, ei sunt trimiși în rândurile marilor corupți la zi, ai României? Cum să li se întâmple acest groaznic lucru, să fie trimiși în rândurile hoților, când ei au făcut lucruri extraordinare pentru acest popor amărât? Unde este recunoștința și respectul pentru faptele lor de vitejie și propășire a poporului și nației?

Să exemplificăm:

Când l-am văzut pe bietul primar Radu Mazăre de Constanța, nu pe Faraonul, Voievodul, Regele Soare, ofițerul hitlerist sau alt personaj istoric jucat de acesta, ci amărâtul de Mazăre, care a făcut totul pentru populația constănțeană, prezentă mereu la vot în favoarea sa și a Partidului, hărțuit de procurori, închis la ”Beciul domneasc” și eliberat de judecător, mai că-mi venea să plâng nu doar mie cred că și altora, de ce i se întâmplă. De nedreptatea ce i se face!

De ani de zile e hărțuit de procurori. I s-au făcut mai multe dosare penale degeaba. Stă cu bagajele la ușă, gata să fie trimis oricând, la Beci. E vânat în permanență! Am văzut cu toții, cât este de solidar și ce grijă le poartă tovarășilor întâlniți și lăsați la Beci. Solidaritate penală. O fi fost solidar și cu Horia Georgescu, cu care se spune că a fost coleg la Beci, dar care n-a fost eliberat ca el?

N-are dreptate omul când spune că s-a săturat și vrea să-și dea demisia din funcția de primar. I-a ajuns la os, a obosit de atâta hărțuială în anii și dosarele de cercetare. Când îl auzi și vezi amărât, văitându-se, mai că-ți vine nu doar să-l bați pe umăr și să-l căinezi, parcă îți vine să te duci să-l ajuți, să-i scrii tu demisia de la primărie. Ca pe o bătrână neputincioasă pe care o treci strada și îi mai dai și bai de-o pâine. Astfel, poate, procurorii înduioșați de ”îngerul” Mazăre, pe care nu cred că a apucat să-l joace la carnaval, vor renunța la cercetările și acuzațiile împotriva sa.

Numai că unii mai răi, mai cu picioarele pe pământ, mai realiști și nemiloși, țin cu tot dinadinsul ca celebrul  primar să mai rămână pe-aproape, că ar avea de dat înapoi niște bani furați și socoteală în fața legii pentru faptele comise. I-ar conveni acestuia, spun unii mai neînduioșați de ce i se întâmplă farului de la malul mării, să-și dea demisia după ce a furat atâta și are o căruță de bani strânși din ”sudoarea muncii” lui. I-ar place să stea în Madagascar, Brazilia sau alt loc exotic la soare. Dar, cică, nu se mai poate. 

Trebuie să dea socoteală.

Alt mare om de stat, parlamentar, ministru, fruntaș de partid, avocat, tânăr de mare viitor, Dan Șova pe numele său, se confruntă zilele acestea cu o mare nedreptate. În loc să i se facă statuie ecvestră, să fie pus pe piedestatlul meritat, conform valorii sale, se cere aviz pentru arestarea lui? Pentru ce? Pentru niște fapte de corupție acolo, care, dacă te gândești bine și închizi ochii, nici n-au existat vreodată. N-ar fi păcat de acest tânăr de mare valoare, să ajungă în antecamera pușcăriei, la Beciul domnesc și ulterior, cine știe, într-unul din guvernele aflate la recluziune, în indecentele penitenciare românești?

Dar poate are noroc. Poate colegilor senatori li se face milă de el și îl scapă. Nu spunea președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că ”Senatul nu e fabrică de trimis la eșafod!” În primă fază, Comisia juridică a aceluiași for parlamentar a dat un scor strâns, 6-5, pentru cererea de arestare. Cu statuia se pare, că tânărul Șova trebuie să mai aștepte. Ca și alți oameni de aceeași teapă.

Un alt tânăr de valoare, om de stat, ministru de finanțe, fost primar, Darius Vâlcov, este hărțuit de organele de anchetă. Pus chiar sub urmărire penală pentru fapte de corupție. Cică primea bani în cimitir. Doamne ferește! Păi nici popa nu cred că primește bani în cimitir, mai ales pe înserat, dar un ditamai edilul de Slatina, om politic în ascensiune. Prea de tot și cu procurorii ăștia! S-au pus pe bietul om să-l hărțuiască aiurea!?

Doar că actualul șef al statului Klaus Iohannis, s-a luat după anchetatorii nedrepți și i-a cerut demisia ministrului de finanțe Vâlcov, demisie care însă, nu prea a fost pe placul șefului de la Palatul Victoria, Ponta, care i-a transmis hotărât, că mai are treabă la acel minister.

În această situație, mulți se așteptau ca soția urmăritului penal, fost parlamentar, om politic, analist, actualmente cu emisiune la televiziune în care înfierează cu ton ridicat și vehement corupția românească la nivel înalt, să-și sisteze emisiunea. Sau măcar, din decență, să-și întrerupă apariția pe sticlă din cauză că soțul, demnitar înalt al statului, este urmărit penal. Da, de unde? Doamna moderator Lavinia Șandru a ieșit la telespectatori cu o poezie, ”Zece membri de partid”, scrisă de Păstorel Teodoreanu. Tâlcul momentului poetic nu prea a fost însă, înțeles de oamenii care nu au crezut în hărțuirea nevinovatului urmărit penal.

Exemple de hărțuiți penal, urmăriți, cercetați, încarcerați avem cu duiumul în această vreme. La cel mai înalt nivel de partid și de stat. Doar că am constatat la unii dintre aceștia și la susținătorii lor, o doză mare de ”decență„ publică și de solidaritate cu și între penali.

Păi, nu-i normal ca băieții deștepți, după ce și-au făcut plinul, au făcut și desfăcut ițele în politica, economia, administrația, conducerea instituțiilor statului român, să nu fie lăsați în pace de anchetatori? De Justiție? Nu-i nedrept ce li se întâmplă eroilor actuali neamului?

Păi, nu-i normal, după ce au făcut atâtea lucruri pentru popor, să fie lăsați și ei în pace, să-și mănânce mălaiul agonisit cu atâta trudă și riscuri pentru sănătatea și viața lor?

Parcă, ne vine să plângem pentru săracii-bogați, penali cu ștaif, când vedem ce li se întâmplă! Să mergem să le dăm o mână de ajutor! Poate, chiar să le face statui. Ce credeți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu