joi, 9 aprilie 2015

În moarte clinică, TVR all- inclusive lucrează pentru noi


Vacanțe nelimitate pe banii românilor

Domne, am descoperit, cam târziu, ca fraierul de, cum poți colinda în vacanțe, tot anul, te poți distra nelimitat, all inclusive, indiferent de vreme, vremuri, regim politic, stare materială, neajunsuri, etc, prin toată lumea turistică, frumoasă, pe tot globul, cu doar câțiva lei. Oportunitate, chilipir mai bun ca ăsta nici că se există și este la îndemâna oricărui amărăștean din România.

Ce mai, vacanțe nelimitate marca T.V.R. În ce țară din Europa, din lume mai există asemenea posibilități turistice? Eu cred că nicăieri. Păcat că am aflat târziu de oferta turistică, permanentă, complexă a Televiziunii Române. Profitam până acum, dacă știam mai devreme.

De mai multă vreme, am băgat de seamă că românii simplii pot călători oriunde în lume, își pot face vacanțe, excursii, pot face turism fără frontiere cu toată familia, chiar cu prieteni, vecini, cunoscuți, necunoscuți și alți amici, turism de orice fel doar cu taxa Radio-Tv, plătită obligatoriu, lunar. Nu-i chilipir curat? Nu-i nici riscant, nu te răpesc sau omoară teroriștii. Nu-i obositor. Nu depinzi de vreme, de transport, de concediu, de acte, pașapoarte, vize, taxe. Nu cari bagaje.

Și în plus, e super ieftin.

Totul este să plătești taxa Radio-Tv, de câțiva lei și evident, să dai drumul la televizor, pe T.V.R. desigur. Minune! Zilnic, armatele de reporteri, redactori, realizatori, operatori, colaboratori, echipe întregi, serioase de angajați ai T.V.R., plătiți baban, din banii noștrii, cu diurne și sume de producții pe măsură, sunt în slujba cetățenilor.

Profesioniști cât cuprinde, pe ploaie, ninsoare, vânt și mai ales vreme bună, cohortele de turiști T.V.R. colindă țara în lung și în lat, iau lumea, continentele la pas, roți de mașină și aripi de avion numai și numai pentru a ne face nouă viața mai frumoasă. Pentru a ne oferi vacanțe pe tot globul, în cele mai exotice locuri, pentru a ne face pe noi fericiți. Pentru a ne face vacanțe de neuitat privite, trăite pe mai nimic, de acasă, din fotoliu, din fața televizorului dat pe oricare din canalele Televiziunii Române.

Specialiștii în turism ai T.V.R. ne oferă de toate: turism cultural, religios, montan, natură, aventură, pescuit și vânătoare, turism folcloric, agro, rural, gastronomic, muzical, istoric, viață la țară, viață la oraș, turism urban, sportiv, de shopping, business, etc. Ce mai, toată gama completă și complexă a turismului din: România, Malta, Maroc, Tunisia, Olanda, Austria, Tanzania, Spania, Rusia, Franța, Israel, Cehia, etc. Astfel, ne plimbă prin toată lumea, unde vrea mușchii noștri, la Dubai, Veneția, Ierusalim, în junglă, în deșert, oriunde în lume. 

Ce nu fac amărâții de angajați ai T.V.R. pentru poporul plătitor de taxe, cât se chinuie ei și cum aleargă disperați prin toată lumea numai ca să prezinte o astfel de ofertă turistică românilor?

Cap compas, România Turistică, Hai-Hui, Discoveri Romania sunt doar câteva emisiuni de gen ale T.V.R. din snopul de oferte turistice prezentate românilor. Cât costă realizarea acestora, plimbatul cohortelor de angajați ai televiziunii publice prin lume, cât de oportune sunt aceste emisiuni turistice și câți bani costă producția lor, că de generatoare de profit nici vorbă, ce mai contează? Pe cine interesează? Important să aibă românii turism la greu, la T.V.R., să aibă de unde alege doar contra taxei lunare.

Iată cum este prezentat un program turistic pe site-ul T.V.R.: ”Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valențe de ordin turistic cât și dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spații culturale, identități ambientale, stil și rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalității, rețete culinare originale, degustări de vinuri și forme de agrement.” Program garnisit, evident, cu echipe de reporteri, redactori, operatori, rubedenii, neamuri, prieteni, colaboratori, într-un cuvânt turiști ai T.V.R.

Totul spre binele poporului. Plus că Televiziunea Publică face și o reclamă extraordinară nu doar României, ci mai ales locurilor de vis, destinațiilor internaționale de vacanță tot în același preț al taxei Radio-TV. Aaa...că nu încasează publicitate, nu ne interesează. Doar că taxa se pare că a devenit prea mică pentru lipitoarele TVR, dar și pentru datoriile acestei instituții parazite.

Recent, Președintele-director al T.V.R., Stelian Tănase, se plângea public de datoriile instituției, ajunse de-a lungul anilor la 700 milioane lei din care 440 milioane doar la bugetul de stat, declarând:

 ”TVR suferă de o subfinanțare cronică, ca și spitalele, ca și învățământul!”

Grav! Foarte grav! Păi, înseamnă că că în T.V.R. mor oameni în fiecare zi cum mor în spitale, că lucrătorii de vază ai televiziunii nu au medicamente, asistență sanitară performantă, cum se întâmplă în spitale. N-au bani de operații! Grav! Foarte grav! Înseamnă că angajații televiziunii nu au manuale școlare, programă, condiții performante, bani pentru învățat, că părinții televizioniștilor pun mână de la mână ca și ai școlarilor, pentru ca odraslele lor să-și poată face meseria în TVR!

Pe site-ul aceluiași mare șef de televiziune www.stelian-tanase.ro, a postat pentru o mai mare credibilitate articolul intitulat sugestiv ”T.V.R. extremă urgență-Datoriile istorice ne omoară”, articol preluat de pe site-ul cotidianul.ro, condus de colaboratorul permanent al domnului Tănase, Cornel Nistorescu, colaborator remunerat ca și alții de instituția bugetofagă din banii publici.

Disperat de neștergerea datoriilor, dl. Președinte-director Tănase, a găsit și o soluție pentru ieșirea din criză, afirmând:”Sunt dispus să renunț la publicitate în schimbul unei majorări a taxei cu măcar 50 de bani”. Păi, nu-i bună măsura într-o economie de piață ca cea românească, originală? Nu-i mai bine să ia de la cetățeni cu dea-sila o taxă abuzivă, mărită cât este necesar, decât să restructureze coșmelia și să o facă funcțională din bani munciți, câștigați din publicitate, ca celelalte televiziuni comerciale?

Doar că încercarea, înșelarea, taxarea, șmecherirea cetățenilor în loc de implementarea unui unui mangement profesionist la T.V.R. nu mai convinge pe nimeni. Iată doar două opinii pe forumuri față de mărirea taxei de jecmănire a populației prousă de șefia T.V.R:

Opinie (Luni, 6 aprilie 2015, 21:01)
”Vrei sa intri in istorie si in memoria poporului roman , domnule Tanase ? Fa tot ce poti ca taxa tv sa fie eliminata . Este legala dar IMORALA . Va hraniti dintr-o taxa cretina . Sint persoane fizice si juridice care nu beneficiaza de serviciul vostru dar voi traiti ca o capusa pe buzunarele noastre . SA VA FIE RUSINE !”

De lemn Tanase ce cauti tu la TVR ??? (Luni, 6 aprilie 2015, 14:57)

”Mai Tanase de cand esti la TVR cersesti intruna .
De reorganizare tu n-ai auzit ?
Restructurare stii ce-i aia ?
De incadrare IN BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI STII CA AI OBLIGATIA ???”

”Schema TVR este umflata cu neamuri,relatii,loaze,neaveniti .
Daca nu aveti reiting se datoreaza programelor de proasta calitate.
Daca nu aveti bani uitati-va in primul rand la salariile nesimtite care le aveti si comparatile cu ale medicilor,profesorilor desi cei din TVR n-au scoala si raspundere nici pe sfert comparativ cu un medic primar.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu