joi, 9 noiembrie 2017

Să râdem cu băieții deștepți de la stația Victoria

Trăiască Partidul, Trăiască România, Trăiască Marea Guvernare!

Dacă Ceaușescu, disperat, le promitea românilor încă 100 de lei la salariu.
 Guvernul Tudose le promite doar 2 lei, după calculele lui Mișa !!!

 Motto: ”Înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi”-un premier cu boală pe și frică de bănci, pasager pe la Palatul Victoria

Cum ar fi ca peste ani, Mișa și ceilalți corifeii din actualul guvern PSD/ALDE, îmbătrâniți și albiți de povara României, care a stat odată, pe umerii lor, să povestească mândri nepoților mirați: ”Noi, în frunte cu șeful Mihăiță, am făcut Revoluția fiscală. Ce vremuri. Lumea protesta în stradă și noi le-am dat-o în bot cu legea. Ce le-am mai tras-o și băncilor, dar în special prostimii. Eram tari în ordonanțe. Nu ne păsa nouă că lătrau câinii în fața guvernului. Am scris istorie !”

8 noiembrie 2017 a fost o zi mohorâtă pentru mulți români nemulțumiți că Executivul roșu a adoptat așa zisa Revoluție fiscală cu intenția de a strânge tot mai mulți biștari la punga statului din ce în ce mai devalizată, mai goală. Chiar vopsită și prezentată de guvernanți în tot felul de culori optimiste, Marea Revoluție fiscală nu i-a încântat deloc pe o mare parte dintre concetățenii noștrii, care au rămas în țară să muncească, să supraviețuiască și să fie umiliți de statul social-democrat cu mână largă, angajați speriați că vor câștiga mai puțini bani la salariu după ce au fost obligați prin lege că contribuie mai mult la buget.

Pe lângă cetățeni- angajați de multinaționale, firme autohtone, sindicate-s-au arătat tare nemulțumiți de noua politică fiscală și marii, dar și micii investitori, angajatori din mediul privat, atât din sectorul producție, cât și din zona serviciilor.

În ciuda protestelor, Guvernul nu s-a lăsat absolut deloc intimidat, ba, dimpotrivă a mers cu nonșalanță înainte pe măsurile adoptate, conform proverbului popular ”Câinii latră, ursul merge !” Mai mult, premierul și miniștrii săi au dat dovadă de aroganță maximă la adresa manifestanților, în special cei din zona bancară, fie ei angajați sau angajatori. Le-a tras-o la toți. Executivului nu i-a păsat nici de tot felul de demonstrații la tablă, ca la carte, făcute de economiști, ci a mers cu tărie pe mâna propriilor specialiști, declarând sus și tare că toți românii vor avea de câștigat și nu de pierdut după aplicarea noilor măsuri fiscale.

Referitor la protestul sindicatelor de la Grupul Dacia Renault față de Revoluția fiscală: "Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor români susținuți de conducere, care doreau autostrăzi, compania externalizand profitul. Superb. Nu mai merge", a declarat premierul Mihai Tudose,  în ședință de guvern, din 8 noiembrie 2017.

Pe un astfel de fond, vizual, sonor și mai ales faptic, m-a surprins declarația unui om de afaceri, care a spus că premierul Mihai Tudose este cel mai glumeț om din țară, nu doar primul om din guvern ! După clipele de stupoare, amintindu-mi de niște momente memorabile semnate prim-ministru Mihai Tudose, i-am dat dreptate afaceristului îngrijorat cum își va negocia contractele cu angajații, astfel încât să împace și capra și varza și, mai ales, să nu intre în faliment.

” Păi ce, i-au dus pe bani noaptea la baie? Le-a dat apă?

Ca atare, am zis să trecem în revistă marile glume ale lui Mihăiță premier, zis de unii și Terente, om cu frică și boală pe multinaționale, pe bănci în special :

Vă spun care este părerea mea despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Este vorba despre creșterea contribuțiilor. Acolo, și sindicate, și patronate, care până mai deunăzi erau în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul a decis să introducă niște măsuri ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că trebuie să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul”, a spus Mihai Tudose la începutul ședinței de Guvern, de miercuri, 8 noiembrie 2017.

Adică să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi”, a mai afirmat Mihai Tudose.
”Tocmai am aflat acum că niște sucursale ale unor bănci au dat liber angajaților pentru a participa la mitingul din față. Deci sunteți pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase, eu vă felicit. Poate o să plătească și impozite”, a spus Mihai Tudose, în ședința de guvern în care s-au aprobat modificările la Codul Fiscal.

În vară, acesta premierul a declanșat ostilitățile împotriva băncilor, când a declarat la o televiziune : "Băncile din România o duc foarte bine. Au sedii foarte frumoase. Ei, la sfârşitul anului, spun că au o pierdere. Eu nu am ce bani să pun în bancă. Eu nu vreau salariul pe card să le dau lor doi bani la fiecare retragere. Văd reclame la TV că dau ei bani aşa... Terente era copil pe langa aceste banci”.

Premierul a făcut o dezvăluire la care nu se aștepta nimeni, o experiență cu o bancă din România: "Am avut o experienţă cu ei. Aveam 500 de dolari la o bancă. Şi după câţiva ani mi-au spus că trebuie să le dau eu 50 de dolari. Păi ce, i-au dus pe bani noaptea la baie? Le-a dat apă? Noi suntem proşti? Până aici! Taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă. Dacă vor continua aşa, voi fi şi eu nevoit să îi spun tatălui meu să nu îşi mai ţină pensia la ei la bancă.”

După cum constatăm, trăim un fel de tragicomedie modernă, de Râsu-Plânsu !

Nenorocirea, însă, este că o trăim pe pielea noastră.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu