duminică, 20 noiembrie 2016

Campania electorală face victime nevinovate


Cel mai mare spital din Bărăgan, afectat de războiul candidaților la parlamentare
În prezent, activitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, implicit bolnavii din acest județ, au de suferit din cauza unui scandal cu bătaie electorală, în care sunt implicați atât candidații la alegerile parlamentare, cât și directorul medical al acestei unități medicale. Taberele sunt formate pe de o parte din candidații PNL-ului, susținuți de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, cel care l-a și adus și angajat pe doctorul Laurențiu Belușică în funcția de director medical și pe care l-a sprijinit în proiectul de reformare și modernizare a spitalului.

Tabăra cealaltă o reprezintă Simona Vlădică, reprezentant al PMP, candidat la Senat și, în același timp, soția directorului de spital. În tot acest scandal, doctorul Belușică este acuzat că face campanie electorală  din funcția de director medical pentru soția sa, Simona Vlădică, de la PMP, adversarul politic și electoral al PNL. De partea cealaltă, sunt acuzate ingerințele și influența negativă în activitatea spitalicească a candidatei PNL, Camelia Ghiveciu.

Într-o perioadă în care au început să se vadă rezultatele muncii și investițiilor în activitatea medicală de la Spitalul Călărași, bolnavii fiind cei care au beneficiat de servicii medicale mult îmbunătățite, scandalul electoral poate afecta buna funcționare a spitalului și implicit, pe sutele, miile de cetățeni din județ care apelează la serviciile acestei unități.

Bolnavii sunt victimele colaterale ale unui război electoral care nu le aparține, dar care îi poate afecta destul de puternic.

După cum se  pare, lucrurile ar putea să devină mai grave odată cu întețirea campaniei electorale. Directorul medical își susține în continuare soția în campanie, dar, în același timp, se teme de o înscenare care i s-ar putea pregăti în spital. În acest timp, ceilalți reprezentanți ai partidelor politice înscriși în cursa electorală îl atacă și acuză tot mai mult pe șeful medical al Spitalului Călărași, că din funcția pe care o are îi face campanie soției sale, Simona Vlădică, de la PMP.

Războiul electoral declanșat în județul Călărași, între principalii candidați ai partidelor politice, are repercursiuni negative asupra activității Spitalului Județean de Urgență Călărași. Cel mai mare spital din acest județ, care în urmă cu ceva timp, era pe punctul de a se închide din lipsa personalului medical, are din luna iulie a.c. un nou director medical în persoana chirurgului Laurențiu Belușică, care a profesat un timp și în Occident, dar s-a întors în țară, unde a mai lucrat la Spitalul Cantacuzino și a fost șeful Secției chirurgie la Spitalul Militar ”Dimitrie Gerota”.

Acesta a candidat și la alegerile pentru funcția de rector al UMF ”Carol Davila”, unde a denunțat fapte de corupție, dar a pierdut alegerile în favoarea vechiului rector, dr. Ionel Sinescu. Doctorul Belușică a fost mazilit de la Spitalul Militar, după ce și-a exprimat anumite opinii privind cazul bebelușilor infectați cu sindromul hemolitic uremic, din județul Argeș, caz în care nici până în ziua de astăzi nu se cunosc cauzele îmbolnăvirii.

Din luna iulie a.c., chirurgul Laurențiu Belușică a fost angajat director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași de către președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Beneficiind de sprijinul CJ Călărași, noul director medical s-a angajat să facă un spital de top în această zonă a României. În scurt timp, a reușit să angajeze o parte din personalul medical necesar, dar și să doteze parțial spitalul cu aparatură modernă.

Munca doctorului Belușică, care are și o prezență intensă pe rețelele de socializare prin intermediul cărora a reușit să-și facă mulți susținători, a reușit să atragă medici, în special tineri, pentru a ocupa posturile vacante ale spitalului. Pe lângă personalul medical, acesta a atras și potențiali sponsori pentru dotarea unității medicale. În paralel cu responsabilitățile care le îndeplinește, directorul medical al celui mai mare spital din Bărăgan a denunțat permanent și s-a poziționat împotriva actelor de corupție, lucru care i-a atras și dușmănia unora  nu doar simpatia cetățenilor simpli din județ.

Ar fi păcat ca din cauza unor orgolii, interese și a unei politici originale românești un proiect benefic cum este revitalizarea, modernizarea și aducerea la standarde de top a celui mai mare spital din Bărăgan, în beneficiul a zeci chiar sute de mii de români din zona de sud-est a țării, să fie oprit. Mai ales că doar în câteva luni, au fost investite resurse, s-au adus medici și personal medical, iar spitalul a început să fie dotat și cu aparatura modernă necesară, care a lipsit ani la rând, din diverse cauze, cum este cazul aparatului RMN, de care, în sfârșit beneficiază pacienții din județ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu