joi, 22 decembrie 2016

Mari minuni de Crăciun


Surprize și daruri nemaivăzute


Stupoare, revoltă, scârbă, nemulțumire, intoleranță religioasă și națională, discriminare, sentimente de prostire, manipulare- sunt tot atâtea stări, trăiri și refulări manifestate de milioane de români, în ultimele zile. Cu sacii în căruță, conducătorii penali, roșii, și-au băgat din prima picioarele în alegătorii lor de care nu mai au nevoie până la următorul scrutin. Poporul a început să primească după alegeri, ceea ce merită după voturile exprimate. Ignoranță totală și bătaie de joc din partea aleșilor.

Cum stă bine unui popor creștin ortodox, în luna cadourilor și a Crăciunului, a început să primească daruri nemaivăzute din partea moșilor de la putere. Sacul este greu și plin de surprize, surprize, care abia au început să fie împărțite cu dărnicie. Aceste daruri sunt deosebite prin faptul că reușesc să stârnească trăiri și stări sufletești puternice, demne de sărbătorile de iarnă la români. Avem parte în acest sfârșit de an de sărbători speciale.

Ce nu a reușit președintele Klaus înainte de alegeri, au reușit câștigătorii alegerilor parlamentare. În special marii câștigători ai hărții roșii, care prin prisma ultimelor evenimente și fapte ale mai marilor marelui partid, au provocat milioane de emoții fără precedent, în istoria politică a României, stârnind reacții foarte puternice în rândul propriului electorat. Votanți care i-au propulsat la putere și care, în loc de emoții, revoltă și reacții negative, așteptau ca aleșii lor să pună în practică marile promisiuni cu care-i prostiseră în campania electorală.

Ia să vedem câteva din minunile Crăciunului

Premieră absolută în istoria politică a României- propunerea de către un mare partid, care a mers în campania electorală pe sloganuri gen: ”Nu ne vindem țara!”, ”Nu vrem străini să ne conducă!”, ”Noi suntem creștini ortodocși și naționaliști!”-a unui premier de religie musulmană și femeie pe deasupra!!! Să scoale  până și sfinții voievozi din mormânt, nu doar poporul care a mers sau nu a votat la alegeri. Acest fapt fără precedent, a făcut să curgă tot mai repede și învolburate apele râurilor, codrii s-au legănat revoltați tot mai puternic, iar românilor verzi, dar roșii după vot, a început să li se ridice tot mai învolburat sângele la cap. Această surpriză este capul de afiș absolut al ultimelor evenimente din viața politico-socială României.

Altă surpriză-după ce a manipulat la greu prostimea, cu televizorul, dar nu a reușit să capete imunitatea parlamentară, declamatorul Sebastian Ghiță s-a făcut nevăzut chiar când a fost chemat la DNA! La bărbăția lui, afișată acuzator, zi de zi și seară de seară până la acest moment critic pentru libertatea lui, asul dezvăluirilor ”bombă” a avut curajul să șteargă putina, rămas fără protecție în fața mâinii lungi a legii, care s-ar putea să-l lege mai devreme sau mai târziu.

Alte emoții puternice au trăit noii aleși ai timpului prezent. Cu mic cu mare, de la junele sexiste, care au ales politica la vârf, s-au implicat și se implică pentru propășirea țării, dar habar nu au cu ce se mănâncă politica, și până la venerabilul proaspăt liberal Leon Dănăilă și veterani ai Parlamentului, precum Andronescu, Ponta, Tăriceanu, Băsescu și alți nemuritori ai politicii românești-au trăit puternic emoțiile investirii în forul suprem al țării.

Ca la școală, în banca parlamentară însă. Ca în cele mai importante momente din viață, aleșii au depus jurământul de parlamentar, cu mâna pe Biblie sau pe alte cărți sfinte. Au stat la poze, au făcut selfiuri, s-au lăsat filmați, au dat declarații gâtuite de importanța momentului, s-au bucurat ca niște copii care au primit un sac de jucării mult visate. Unii și-au luat și neamurile în Parlament, să trăiască în familie bucuriile, fiind posibil ca unele dintre rubedenii să mai rămână cu treburi, angajate în zonă.

N-am auzit nimic însă, de la noii aleși ai Legislativului despre cinste, onestitate, competențe care să-i fi recomandat la cel mai înalt vârf al puterii! Nu am auzit nimic despre ce zice jurământul parlamentar, despre respectarea acestuia! Și, mai ales, nu am auzit nimic despre marea responsabilitate ce ar trebui să o aibă în conceperea legilor!

Dar pe cine interesează astăzi, în Parlament, în România, cinstea, onestitatea, interesul poporului și al țării, responsabilitățile și îndatoririle funcției, respectarea jurământului de parlamentar?

Sunt sigur că dacă îi întrebăm pe unii dintre noii aleși, ce nu vor întârzia să se facă mai bine cunoscuți rapid, la televizor, despre lucrurile amintite mai sus, o să avem parte de răspunsuri surpriză!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu