joi, 16 martie 2017

Visurile și coșmarurile primarilor




Să se dea Luminițe de Paște la tot boborul, să ajungă la toată lumea

”Sănătoși și liberi!” este noul salut/slogan al primarilor români, indiferent de culoarea politică a acestora. Liberi la furat ar spune mulți dintre alegătorii români nemulțumiți de activitatea aleșilor locali, care în loc să fie preocupați prioritar de rezolvarea problemelor comunităților pe care le reprezintă, lucrează cu sârg pentru alte interese.  

Priorități cu aspecte puternice în zona corupției, fapte din cauza cărora mulți primari devin și țintele DNA. Numai în ultimii ani, au existat zeci de aleși locali cercetați penal, judecați și condamnați pentru fapte de corupție. Teama primarilor de anchetele DNA i-a făcut să se plângă şefilor de la Bucureşti. 

Aceștia cer schimbarea legislației în vigoare, amenințând că nu mai semnează nici un act. Și au și motive să creadă că acest lucru se va întâmpla cât de curând, din moment ce puterea politică actuală, care are și cei mai mulți primari roșii din rândurile sale, îi încurajează și asigură că nu vor avea de suferit. Că nu vor mai avea motive de spaimă din partea balaurului DNA. Că vor avea libertate deplină de acțiune și nu se vor mai teme că vor ajunge după gratii.

Edilul șef, fără frică și prihană, Gabriela Firea, primarul Capitalei, i-a făcut să tresalte de bucurie pe colegii mai mici prezenți la București, cu tricolorul pe piepturile mândre că sunt la putere: „Ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi. Aceasta a devenit urarea între primari.”

Primarii prezenți la Adunarea aleșilor locali din România sunt susținuți și de liderul PSD, care consideră că aleşii locali nu îşi pot desfăşura activitatea aşa cum îşi doresc. Mai mult, primarii reuniţi la un hotel din Capitală au fost învăţați cum să lupte cu procurorii chiar de preşedintele Senatului, neînfricatul Călin Popescu Tăriceanu, care știe cum să te lupți cu balaurul: „Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Vreau să vă rog ceva, dacă vă simţiţi hăituiţi, dacă nu vă puteţi face treaba aşa cum trebuie, dacă se fac presiuni asupra dumneavoastră, atunci ieşiţi şi spuneţi public aceste lucruri.”

Starea de tensiune existentă la nivelul administraţiei locale este descrisă şi de primarul Timişoarei. Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „O anumită spaimă există în general în administraţia publică şi la personalul angajat şi în rândul primarilor.” Primar timișorean care susține că muncește foarte mult pentru orașul și cetățenii lui, dar este plătit foarte puțin în comparație cu performanțele edilitare pe care le are!!!

De fapt, mai toți edilii se vaită că se spetesc cu munca în folosul comunității, dar au salarii de mizerie, nu sunt apreciați și mai sunt și hăituiți de DNA! Săracii edili ai României, ar trebui să le plângem de milă cu toții și nu doar să-i realegem, ci să strângem cureaua, să punem mână de la mână bani să-i ajutăm să nu moară de foame în viloaele pe care și le-au construit pe moșiile ce și le-au tras din muncă ”cinstită”.

În aceste condiții, cu salariile mizere ale aleșilor locali, sărmanii, e firesc să ne întrebăm: De ce mai candidează, de ce se înghesuie mulți să fie aleși primari?!!! Să moară de foame și să fie terorizați de DNA?!!!

Călătorind prin frumoasa noastră Românie, nervoși de gropile localităților conduse de primarii” sănătoși și liberi”,prin care dăm ca proștii, sătui de mizeria și ruina comunelor și orașelor noastre mândre, îi înjurăm de mama focului că nu-și fac treaba. Că nu fac nimic pentru oamenii care i-au ales. Că fură! Că nu accesează fonduri europene să modernizeze orașele, comunele și satele ce le conduc! Că nu investesc. Cum să acceseze bani europeni când din aceștia nu pot fura, că sunt controlați la sânge? Mulți primari au pățit-o pe pielea lor, au luat bani europeni care s-au dovedit a fi ochiul dracului și i-au băgat în pușcărie. 

Atunci, de ce să se mai complice edilii noștri bravi, renunță la fondurile europene să nu aibă necazuri și preferă să lucreze cu bani de la buget. Astfel, nu doar că evită necazurile, ci mai lungesc lucrările după cum le plouă interesele, cer și suplimentează cu bani publici diversele proiecte care bat ani de zile pasul pe loc, dar sunt bugetofage cât cuprinde și cât se poate. Uneori, ”investițiile” acestea din care se fură la greu, sunt deranjate de nenorociții de la DNA, însă această problemă pare că va deveni de domeniul trecutului le dă asigurări actuala putere politică.

Soluţia pentru rezolvarea situaţiei a venit din partea lui Liviu Dragnea, care a cerut Guvernului şi Parlamentului să modifice rapid legislaţia în vigoare. Astfel, nici primarii nu vor mai fi ”săraci” cu salarii de mizerie și nici DNA nu-și va mai putea băga nasul în treburile aleșilor locali, speriindu-i cu pușcăria și confiscarea averilor ilicite. 

”Sănătoși și liberi !” La furat. Asta da administrație locală. Dacă promisiunile puterii vor împlini visurile edililor, la viitoarele alegeri vom avea inflație de candidați la primării.

Parcă vedem deja, luminițele aprinse de Paște nu doar în Capitală, ci în toate localitățile țării.

Doar să nu se întâmple vreun coșmar, să nu se dea legile respective, să se schimbe puterea sau, Doamne ferește, să nu cumva să-i lege pe părinții și protectorii primarilor actuali înainte ca visul să se împlinească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu