vineri, 21 iulie 2017

România, țara tuturor posibilităților


Incredibil dar adevărat!

Trei lucruri extraordinare am aflat zilele acestea despre realitatea mereu uimitoare din scumpa noastră patrie, România, care dovedesc că este tot mai mult, țara tuturor posibilităților. Doar că mai mult a posibilităților într-un singur sens, negativ. Trei ”incredibilități” mi-au atras atenția recent și cred că reflectă realitatea democrației originale românești, pe care o trăim de 27 de ani încoace.

Pe lângă cele trei chestii ”uimitoare” dar normale în societatea noastră, am mai remarcat și un lucru pe care îl consider aproape anormal la un demnitar de cel mai înalt rang, dacă ne gândim că, până acum, nu l-a mai făcut nici un alt om din fruntea statului român.

O să încep cu chestiile rele, fără să fac un top al lor deoarece nu știu pe cine să pun pe primul loc, nu pot să fac un clasament:

Pentru că politica românească ne ocupă tot timpul cu personalitățile ei originale, penale sau nepenale și cu demnitarii ei aleși sau numiți în cele mai înalte funcții de stat, întreb și eu așa, să mă aflu în treabă, știați că Statul român fură?!!! Dacă nu știați, marele om politic și de stat, Liviu Dragnea, a cărui stea, spun unii, începe să apună, ne-a dezvăluit cu o morgă gravă, importantă că: ”Statul fură!!!”

I-auzi, cum ne mai luminează marele om! Ce i-o fi venit să scoată porumbelul sau abia a descoperit și el că ”Statul fură?!” Afirmație tranșantă, fără dubii, publică, în fața camerelor de televiziune. Guguștiucii mirați peste măsură, l-au privit admirativ și au propagat grăbit, marea știre despre descoperirea senzațională a lui Dragnea.

Fără însă, să-l întrebe nimeni, public, cine este statul, cine sunt reprezentanții acestui stat infractor, învățat să fure de ani de zile? Fără să-l întrebe dacă statul poate fi reprezentat și de el, Liviu Dragnea, și de alți colegi din politică, din partidul propriu sau din alte partide, demnitari înalți??? Oare nu sunt hoți cei care conduc și reprezintă statul hoț? Dacă statul este hoț și fură, atunci reprezentanții puterii nu sunt și ei hoți??? Sau aceștia sunt nepătați sau, în cel mai rău caz, hoți cinstiți, neprinși sau prinși și făcuți scăpați, dar aceste mistere nu ni le-a lămurit înaltul demnitar.

O altă chestie ”incredibilă” ne-a venit din lumea extraordinară a Justiției române, prin eliberarea, după trei ani de pârnaie din zece pe care trebuia să-i execute,  lui dom Profesor, Dan Voiculescu.

Aaaa...și fără să înapoieze prejudiciul de 60 milioane dolari, pe care a declarat că nu l-a cauzat el. Anunțat inițial într-o stare de sănătate gravă, acesta a ieșit din spital sănătos și dornic de revanșă.  Exemplu pozitiv, purtare exemplară, intelectual de geniu cu productivitate mare după gratii, Dom Profesor poate fi dat exemplu pozitiv pentru alții asemenea lui, care au prejudiciat statul și au furat cât cuprinde.

Ce facem însă cu credibilitatea Justiției române în acest caz, ca și în alte cazuri controversate, mai ținea ea balanța drept sau este chioară și oarbă??? Este firesc să ne întrebăm, cum de unii care au furat la greu scapă extrem de ușor, iar alții, cu prejudicii insignifiante sunt condamnați cu dreptatea în mână? Nu justifică această realitate menținerea în continuare a MCV-ului european?

Din lumea medicală, minunată a sistemului de sănătate românesc aflăm că oricând, în spitale, ar putea să ne opereze un chirurg care nu a făcut nici măcar o oră practică chirurgicală înainte!!! O spun chiar oameni din sistem, medici, în România, este adevărat-Un chirurg poate deveni specialist fără vreo operație efectuată!!!! Incredibil, dar adevărat! Fără cuvinte.

Știrea de bine care am remarcat-o a venit de la președintele țării, Klaus Iohannis, care, chemat în secuime, a făcut ce n-au făcut președinții dinaintea sa. Le-a dat peste bot versatililor, oportuniștilor și tupeiștilor politicieni locali, refuzându-le autonomia etnică, invitându-i la dialog și colaborare, amintindu-le că sunt cetățeni români. 

Mai mult, spre binele lor, i-a sfătuit pe tinerii de origine maghiară să învețe limba română, ca orice cetățeni români. Este o atitudine rațională, normală făcută de președintele României, într-o țară în care multe lucruri merg anapoda.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu