vineri, 15 octombrie 2021

O țară bolnavă la cap

Motto:

“Nu există sănătate fără sănătate mintală. Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative și, mai ales, odihniți-vă!” – Prof.univ. dr. Al. Vlad Ciurea 

Ce facem când ne doare mintea

Ura, drăguța mea, noi nu suntem normali!

Este evident, numai cine nu vrea să vadă nu vede că România noastră de azi nu este normală la cap.

Această boală incurabilă se manifestă tot mai radical, tot mai mult la nivel de atitudine și mentalitate, creând prăpastii de netrecut în relațiile cu ceilalți români, tot mai puțini, care își doresc o normalitatea firească, o Românie sănătoasă mintal, trupește și spiritual în care să trăiască împreună în pace.

Iar dragii noștri conducători, politicieni aleși sau numiți în cele mai importante funcții ale statului, fac totul pentru a demonstra străvechea zicală românească-”Peștele de la cap se împute!” Și infecția aceasta incurabilă se întinde necontenit, este de neoprit, cuprinzând tot mai mulți români până la cei din coada peștelui, adică până la cei mai simpli poporeni ai frumoasei noastre țărișoare.

Trăim și murim într-o Românie, în secolul XXI, nu doar grav afectată de pandemia coronavirusului care ne-a lovit de doi ani încoace, de alte boli necruțătoare, ci și într-o țară bolnavă la cap, de zeci de ani. Afecțiunea care pare incurabilă din moment ce de zeci de ani nu s-a găsit niciun tratament să o poată ține sub control.

Că tot s-a sărbătorit recent Ziua internațională a sănătății mintale, mesajul acesta este unul de o importanță maximă în contextul actual din țara noastră:

“Nu există sănătate fără sănătate mintală. Feriți-vă de persoane care vă transmit lucruri negative și, mai ales, odihniți-vă!” – Prof.univ. dr. Al. Vlad Ciurea

Într-o țară normală la cap, care ar avea niște conducători politici și spirituali cu mintea acasă și cu interese față de oamenii și oițele pe care le păstoresc, nu s-ar întâmpla lucrurile care se întâmplă azi în România.

Într-o țară normală la cap președintele nu doar ar constata și și-ar exprima îngrijorările, ci ar acționa. Ar acționa nu punând foc pe gazul unei crize politice cu efecte mortale asupra oamenilor afectați de pandemie, ci  prin decizii și intervenții ferme, inteligente, menite să aducă echilibru și să faciliteze o guvernare bună pentru țară. Nu prin aruncarea paltonului și plecatul în vacanță, la schi, că tot se apropie sezonul zăpezilor.

Într-o țară sănătoasă la cap nu sunt aduși să guverneze politicieni incompetenți, personaje de carton, cu bube în cap, mucavale, indivizi care ajung să creadă că statul sunt ei și legile sunt făcute doar ca ei din înaltele funcții vremelnice, să le încalce primii.


Într-o țară sănătoasă la cap nu sunt aleși în forul suprem, Parlamentul, indivizi corupți, membri ai unor diverse grupări mafiote, împinși de grupuri politico- criminale să le joace interesele în detrimentul intereselor naționale și ale cetățenilor.

Într-o țară normală la cap nu se joacă precum la barbut ciolanul puterii politice în timp ce oamenii mor pe capete, în vreme ce sănătatea și educația naționale mor pe zi ce trece din cauza conducătorilor săi.

Într-o țară sănătoasă la cap reprezentanții partidelor alese în Legislativ nu-i îndeamnă public pe români la nerespectarea și încălcarea legilor, ci sunt ei înșiși trași la răspundere în fața legilor țării pentru faptele lor.

Într-o Românie creștin-ortodoxă majoritar, normală la cap, liderii bisericii nu sunt acaparați de ochiul dracului și de alte ispitiri ale diavolului, nu-și îndeamnă oițele spre pierzanie, ci spre calea salvării sufletelor și trupurilor.

Într-o țară sănătoasă la cap justiția nu se face prin injustiție, nu prin adevărul care umblă cu capul spart și oameni care mor cu dreptatea în mâini, ci prin consolidarea statului de drept.

Într-o țară normală la cap minciuna nu este niciodată prioritară, promovată public, continuu, mai mult decât adevărul.

Într-o țară normală la cap presa cu adevărat liberă și independentă nu este pusă la zid să fie împușcată, ci ajutată și promovată.

Într-o țară sănătoasă la cap cetățenii nu-și aleg cei mai proști, slabi și corupți conducători și nu mor ca proștii pe străzi, acasă și în spitale.

Într-o țară nenormală la cap, tot mai mulți români din toate categoriile socio-profesionale, din toate clasele, de toate vârstele, au tendința să se comporte anormal. Urmând exemplele conducătorilor bolnavi, fără să mai gândească dacă este bine sau rău, dacă își pierd viețile sau doar se îmbolnăvesc grav!

Oare vom reuși vreodată să facem pașii spre normalitatea atât de necesară însănătoșirii mentale, spirituale, trupești a acestei țări? Când și în ce fel am putea face primii pași fără de întoarcere la România anormală de astăzi?

Poate! Dar fără tăierea putreziciunii, capului peștelui, nu cred că se va putea trata vreodată o astfel de boală incurabilă până acum.

Avem o țară așa și așa, frumoasă-urâtă, bună-rea, mică-mare, grădina Maicii Domnului sau iadul pe pământ!

Ura, drăguța mea, noi nu suntem normali!

Ce facem cu ea?

Ce facem cu conducătorii ei?

Ce facem cu oamenii ei?

------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu