joi, 24 martie 2022

Împotriva cui vor întoarce armele militarii ruși

 

Ce turnură va lua războiul din Ucraina


În majoritatea relatărilor media de pe frontul ucrainean se vede și se vorbește despre modul cum se comportă militarii armatei ruse, că aceștia suferă cumplit la capitolul moral și la lipsa de motivație pe care o demonstrează în acest război fratricid, împotriva poporului ucrainean.

Un război care nu este al armatei, ci al decidenților politici care i-au trimis în bătaia focului din motive doar de Putin știute.

Din comportamentul militarilor ruși trimiși la moarte, se observă clar că nici ei nu știu pentru ce luptă! Unii, căzuți prizonieri, au și declarat că nu li s-a spus dinainte, că vor fi trimiși la război.

Ei știu sigur însă, cine este conducătorul care i-a făcut carne de tun, dar nu se revoltă, nu protestează față de acesta și camarila de la Moscova, ci luptă cu lehamite, căzând victime sigure mult mai motivaților ostași ucraineni, care își apără țara, familiile, viața, libertatea și casele pe care milioane dintre ucraineni le-au și pierdut deja.

Această realitate în rândul armatei ruse, nemotivate în acest război, o vedem și în urma trupelor, care își abandonează morții de izbeliște, neadunați, neîngropați pe câmpul de luptă! Se vorbește chiar că mulți dintre aceștia au fost îngropați în gropi comune!

Reporterii de pe front ne prezintă imagini cu camioane abandonate, în zac încărcați, în proces de putrefacție cadavrele din rândul invadatorilor ruși!

În urma frontului, ucrainenii au început să adune, să înregistreze, să inventarieze soldații ruși morți lăsați în urmă de propria armată.

Ca o comparație între armata americană, care are implementat de zeci de ani conceptul că la război niciun militar american, mort sau viu, nu este lăsat în urmă, la ruși se pare că funcționează încă filozofia proprie din ultimele războaie mondiale, conform căreia resursa umană, soldații, constituie carnea de tun fără număr, trimisă masiv la moarte de către conducătorii politici și militari.

La doar o lună de război, se vorbește de un număr impresionant de militari ruși uciși, circa 40. 000 de oameni, printre care și ofițeri de rang înalt!

Dacă războiul propagandistic umflă cifrele, este bombastic și favorabil fiecărei părți aflate în conflict, chiar și jumătate din numărul de morți estimat dacă ar fi adevărat, pierderile rușilor sunt foarte mari!

Și nu doar din lipsă de dotare tehnică, pregătire militară, organizare, strategii, ci mai ales din lipsă de moral, de motivație să lupte și să moară într-un război care nu este al soldaților, ci al decidenților politici.

În ultimele zile din prima lună de război, știrile ne vorbesc despre faptul că armata rusă în loc să fi câștigat bătăliile fulger programate prin așa zisa ”operațiune specială”, comandată de Putin, se repliază cu o vădită lipsă de voință și combativitate de a lupta!

Oare ce se va întâmpla în următoarea lună de război, dacă această stare de spirit, de tendință de necombativitate, demotivare, de pierderi ale militarilor ruși, va continua?

Care vor fi următoarele mișcări ale armatei ruse? În ce direcție o va lua aceasta și, dacă va mai lupta, împotriva cui va lupta atunci?

 La încheierea primei luni de război criminal dintre Rusia și Ucraina, vedem imagini, filmări, citim cât mai multe știri din zonele de front fierbinte. Știri despre lucruri care poate că nu ne așteptam să se mai întâmple într-un conflict militar din secolul XXI!

O armată rusă, temută și considerată până la declanșarea ostilităților ca una dintre cele mai puternice din lume. Realitatea însă, ne-a arătat până acum, după doar o lună de război, că urmașa marii armate roșii nu este nici pe departe ceea ce se credea despre ea, ci, după felul cum s-a prezentat și a luptat până acum, o jalnică oaste de strânsură.

O oaste vai mama ei, care pare că luptă fără nici un fel de tragere de inimă, împotriva voinței ei, fără cap, dezorganizată, demoralizată, debusolată! Al cărei scop ar fi doar să facă orice pentru a ieși din acest război, unde militarii ruși uciși par a fi mult mai mulți decât victimele din rândul inamicului ucrainean.

O armată rusă care, pe lângă lipsurile de echipamente militare și tehnică moderne, adecvate, parcă luptă dezbrăcată sau îmbrăcată cu chiloții și izmenele căpătate sau furate de la ucraineni! Lipsită de tot felul de lucruri absolut necesare, logistică, hrană, combustibil!

O armată rusă care pare mai degrabă preocupată să se războiască și să comită atrocități, furturi, distrugeri, omoruri și alte nenorociri împotriva civililor, a populației din orașele și localitățile atacate, nu să lupte împotriva militarilor ucraineni!

-------------------------------------------------------------------------------------------

 Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Un comentariu:

  1. Care Ucraina fratica??? Cea creata de jidovi, caqrora din start tu le tii parte. De cand a aparut aceasta Ucraina pentru care tu blamezi chiar si pe rusnaci ale caror teritorii sunt in asa zisa Ucraina. Romanesti nu-ti mai zic cate sunt, de polinia ce sa mai vorbim ca a fost daruita teritorii mari ca sa creeze pe dureerea altora o tara pentru un idiot si poponar ca Zelenschii evreu sionist. fratica nu meriti decat un picior in fudulii sa simti cu adevarat durerea altfel nimic. eu nu-i iubesc pe rusi, dar sa fim drepti NU EXISTA UCRAINA - este o provincie ruseasca , nu un stat. Imi vreau teritoriile romanesti inapoi. Eu nu sunt de accord sa ii ajutam decat pe ai nostrii prapaditi de acolo pe smecherii ceilalti care nu-si ajuta conationalii in nici un fel eu i-as alunga de pe aceste pamananturi.
    Este vizibil ca nu sunt ai zonei ci adusi pentru furt si hotie. Alungarea este cel mai elegant mod de ai inlatura, ca altfel trebuie impuscati.

    RăspundețiȘtergere