joi, 23 iunie 2022

Performanțele mondiale ale guvernanților României

 

Corul lăudătorilor și copiii pierduți ai țării 


Dacă până acum lucrurile au mers din rău în mai rău pentru copiii României și viitorul lor, excepțiile fiind făcute în afara instituțiilor de stat, cu implicarea familiilor și ajutor privat, nici de acum înainte perspectivele nu sunt prea roz.

Dimpotrivă!

Lipsa de politici adecvate, de strategii concrete, de finanțare, de interes, de implicare a statului în privința viitorului copiilor săi se vede clar în ce direcție evoluează lucrurile-pierderea în continuare a tinerilor, a talentelor, inteligențelor, potențialului acestora!

Corul lăudătorilor politici, de conjunctură, reprezentanți la vârf ai celor mai importante instituții ale statului, ar trebui să spună, să arate, să demonstreze și ceea ce au făcut concret, dacă au făcut, pentru viitorul copiilor români! Altfel, să nu deschidă gura!

La promisiuni, laude, osanale, mesaje, mândrie ostentativă, patriotism de fațadă nu ne întrece nimeni, suntem performeri! La polul opus, la fapte concrete suntem primi de la coadă!

Citiți și gândiți!

-Câți copii, tineri aparent banali din România, nebăgați în seamă, ignorați, neajutați, dar talentați într-un fel sau altul-orice copil, orice om are un talent anume la ceva-se pierd anual, sunt îngropați de lipsa de interes, de strategie, de preocupare din partea instituțiilor statului în principal, dar și a lipsei atenției și a neputinței multora dintre părinții acestora care nu-i ajută?

Pot să ne răspundă cei din corul lăudătorilor de partid și de stat, aflați în funcții în instituții publice care ar trebui să se preocupe tocmai de educația și dezvoltarea copiilor țării?

Nu pot să răspundă la întrebare și nici nu-i interesează să se implice, să facă practic ceva pentru sutele de copii anonimi, pierduți ai României! Dacă-i interesa până acum făceau, nu doar vorbeau!

Prioritățile acestor înalți funcționari/demnitari ai statului sunt altele. Se văd cu ochiul liber! Nu fac nimic pentru acești copii, dar atunci când reușește unul dintre ei o performanță ieșită din comun, pe munca proprie, demnitarii de mucava, mai marii țării sunt primii care ies în evidență! Tipic românește!

Câți copii s-au pierdut anul acesta? Dar la anul și în anii următori câți copii banali care ar putea face lucruri extraordinare se vor pierde?

Extraordinare performanțele tânărului înotător român, David Popovici, la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta! În spatele acestor rezultate nemaivăzute pentru sportul românesc se află talentul pasiunea, munca, sacrificiile acestui copil de-a lungul anilor, susținut de familie și de echipa de profesioniști care-i îndrumă pașii, oamenii a căror muncă ar trebui apreciată la adevărata ei valoare. Cu toții merită felicitările și respectul românilor!

Performanțele adolescentului de 17 ani au stârnit valuri de admirație, de mândrie națională și de isterie laudativă printre concetățeni. Ca de obicei când sportivii români , campioni din ce în ce mai puțini în ultimii ani, reușesc să înalțe numele României în lume, corul lăudătorilor fără nici un merit se înalță tipic românește, ridicat de vocile și mesajele marilor oameni politici de partid și de stat, dornici să-și arate admirația și susținerea verbală, orală, scrisă față de campionul/campionii pe care nu i-au ajutat cu nimic din funcțiile importante ale oamenilor de la butoane.

De fiecare dată, crește mândria de a fi români ca ciupercile otrăvitoare după ploaie, în rândul persoanelor publice! Ca și acum. Imediat după cucerirea primei medalii de aur de către Popovici, necunoscut și ignorat până mai ieri de lăudătorii de azi, au apărut valurile de mesaje publice ale mai micilor și mai marilor zilei, începând de la simpli membri de partid și continuând cu oameni cu funcții, cu greutate, primari, parlamentari, miniștri, prim ministru, președinte...

Unii și-au amintit că odată au stat prin preajma lui, au respirat același aer, că l-au cunoscut și cu toții au înălțat coruri laudative, admirative, crescându-și exponențial mândria de a fi români verzi odată cu reușitele tânărului sportiv și ale echipei lui! Tipic românește! Cum tipic românește este și faptul că  tot mai puținele performanțe sportive sau din alte domenii vin fără implicarea și ajutorul statului!

Este un adevăr tot mai evident și de necontestat, care reflectă o realitate tot mai pregnantă a celor peste trei decenii de libertate și democrație originale!

Aceste valuri laudative se revarsă ori de câte ori se reușesc performanțe extraordinare de tinerii noștri în varii domenii, nu doar sportiv.

Ce e val ca valul trece!

După lucrurile intră în normalitatea tipic românească. Lăudătorii de partid și de stat își continuă activitățile de larg interes din funcțiile pe care le ocupă vremelnic, în timp ce lucrurile se degradează continuu nu doar în plan sportiv, ci din păcate și în alte domenii vitale, cum ar fi educația.

Aici nu vreau să vorbesc despre noul campion mondial David Popovici, performanțele sale vorbesc cel mai bine despre el! Dar acest tânăr nu doar talentat ci și inteligent a spus un lucru pe care îl știm cu toții, dar căruia nu-i acordăm atenția și importanța cuvenite:  


"Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extraordinare şi inspiră oameni!"

Interesează pe cineva, pe factorii responsabili, demnitarii, mai marii statului cu atribuții în domeniu despre restul sutelor, milioanelor de copii banali ai României, care ar putea face lucruri extraordinare?

Nu!

Ba, chiar suntem mințiți/ne mințim singuri cu rezultate false, care împing dezastrul mai departe!

Uitați-vă doar la actualii responsabili de la Ministerul Educației Naționale, în frunte cu ministrul Sorin Câmpeanu, care se laudă cu ”performanțele” anului școlar proaspăt încheiat!

Ce performanțe sunt cele care afundă învățământul românesc, scade continuu nivelul, scade numărul absolvenților și al celor care dau bacalaureatul, dar crește vertiginos numărul analfabeților și îngroapă viitorul unor generații întregi de copii și adolescenți?

Nu se poate vorbi nici despre ”România educată” prezidențială decât ca despre un slogan!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu