joi, 11 ianuarie 2024

Cine sunt ”fetele mari” de pe centura politicii românești

 

Cine știe ce șoșocari, iepuri scoși din pălărie de magicienii din laboratoare vom avea la butoanele puterii după șirul celor patru alegeri?

 

Cum vor trata alegătorii români cele patru rânduri de alegeri din 2024?


Suntem într-un an electoral nebulos, ale cărui costuri sunt mult peste cele al sumelor vehiculate oficial pentru alegeri, costuri care din păcate vor fi suportate de întreaga populație a României!

Răspunsul cetățenilor la urne s-ar putea să fie absenteismul masiv, cel mai probabil, cum s-a mai întâmplat și în alți ani electorali sau o mobilizare masivă pentru schimbarea actualei puterii politice!

Doar că mobilizarea pentru schimbare nu poate veni decât în urma unui șoc al societății, completat cu apariția unor alternative promițătoare și a unor oameni candidați care să-i convingă pe oameni să-i voteze!

Acum este puțin probabil să apară oameni mesianici, politicieni inteligenți, cu alternative viabile care să convingă electoratul tot mai dezamăgit și mințit continuu de aleșii pe care i-au votat până în prezent!

La acest moment, dacă s-ar face și un sondaj real în rândul populației privind percepția și imaginația politicienilor la putere, ar putea reieși celebra concluzie împământenită că ”Toți politicieni sunt la fel! Toți mint și fură! Care-i mai bun dintre ei?”


2024 este anul în care marii creatori de lideri politici de laborator își vor struni și asmuți câinii!

În ciuda gerului de după Bobotează, începe să se încingă atmosfera atât pe scena politică românească, cât și în plan social, unde, se știe, încep să frigă costul vieții și taxele la taxe, găselnițele dintotdeauna de acoperire a deficitului bugetar!

Nici nu a terminat bine de transmis old man Marcel Ciolacu, premier în funcție, mesajul de sărbători, de la mănăstirea Vatoped, mare credincios și acest lider social-democrat ca și alții înaintea lui, unde s-a rugat probabil să-i ajute Domnul la alegeri, că s-a și lovit guvernarea de problemele grele și urgente care nu așteaptă dezmeticirea mai marilor țării.

În cele câteva zile de iarnă autentică, Capitala a și fost amenințată de blocajul camionagiilor pe centură, de criza personalului medical din spitale, de protestul agricultorilor cu tractoare, după modelul german și francez, porniți așa, mai mult de fațadă spre București, dar această problemă nu pare chiar nerezolvabilă, ținând cont că majoritatea fermierilor sunt oamenii marelui partid aflat la guvernare.

Dar acestea ca și alte lucruri grele nu par să fie un capăt de țară pentru guvernanții actuali!

Pe de altă parte, populația s-a văzut pusă, ca de obicei, în fața valului de scumpiri, de facturi mărite venite avalanșă, de frigul și rigorile iernii de care uitase cum mai este în ultimul timp!

Cu toate acestea, viața merge înainte în România, chestiunile prioritare pentru politicieni fiind altele decât starea și nivelul de trai al oamenilor!

A început în forță anul celor patru rânduri de alegeri și în ciuda prieteniei aparente, a frățietății dintre băieții aflați momentan la guvernare, lupta pentru putere se întețește, iar acest lucru se vede și simte pe zi ce trece.

Fiecare partid dorește cu ardoare să-și asigure supremația la urne, iar pentru acest lucru se folosesc de orice mijloace.

Suntem în anul în care se vinde și pielea ursului din pădure și vrabia de pe gard!

Lupta politică este nemiloasă, iar combatanții nu au scrupule în a-și atinge scopurile.

Se folosesc toate mijloacele, de la propagandă deșănțată la sondaje comandate, manipulare ordinară și până la atacuri fără menajamente ale adversarilor politici.

Au început deja să apară amenințările cu dosare penale, șantaje și atacuri la comandă.

A început să li se arate pisica, să fie ținuți în lesă sau ațâțați să muște marii politicieni de laborator, uneltele politice prefabricate împinse la alegerile trecute în parlament, folosite până acum pentru a atrage și a manipula mulțimile, pentru a acumula capital electoral și a servi interesele celor care le-au inventat!

Un fel de feți frumoși politici cu stele în frunte!

Este și anul în care instrumentele politice de laborator, liderii populari apăruți din neant să fie folosiți conform obligațiilor lor sau dacă scapă de sub control, nu mai răspund la comenzi și își fac de cap, să fie călcați pe cap de creatorii lor, pe modelul ”Eu te-am făcut, eu te omor!”

Suntem la începutul unui an în forță pentru câștigarea alegerilor, scop pentru care politicienii actuali sau alții inventați peste noapte vor folosi toate mijloacele din dotare!

Mulți dintre ei au început să viseze frumos la viitorul luminos pe care și-l imaginează!

De la parlamentari, președinți de țară sau mari șefi pe la coana Europa, politicienii români visează de toate!

Cai verzi pe pereți și alte demnități în statul român sau în UE, visuri care pentru unii s-ar putea să se și împlinească!

Cine știe ce șoșocari, iepuri scoși din pălărie de magicienii din laboratoare vom avea la butoanele puterii după șirul celor patru alegeri?

Dar totodată, suntem și în anul vânătorilor și iepurilor electorali!

Care vor fi după închiderea urnelor și numărarea voturilor vânătorii cu trofeul la purtător și cu sacii în căruță, care vor fi iepurii sacrificați sau cei transformați în lei politici de creatorii lor în fața electoratului?

-----------------------------------------------------------------------------------------

 Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO10BREL0005540221760100

SAU

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu