joi, 16 mai 2024

Strategii de forță cu ținte precise

 

Pe ce se bazează cei mai vocali și incompetenți candidați la alegerile locale?

Legătura vacii cu campania electorală!


Strategiile de forță ale candidaților se axează cu prioritate pe atacarea adversarilor și mai deloc pe problemele adevărate ale cetățenilor, ale urbei și proiectele reale pentru îmbunătățirea vieții și dezvoltarea modernă a orașului!

Dezbaterile reale pe proiecte, programe, strategii moderne și viabile de dezvoltare, dezbaterile de idei cu judecăți de valoare lipsesc cu desăvârșire din campania electorală!

Cei mai vocali și circari candidați nici nu și le doresc, fug de confruntările directe cu cărțile pe masă, cu contracandidații ca dracul de tămâie!

Pe aceștia îi recomandă ”talentul și valoarea”, la fel ca pe maneliști, doar că în comparație cu cântăcioșii nu toți alegătorii dau din buric și din c..ur la circoteca politicienilor ca fanii acestui gen de divertisment!

De fapt, lipsa dezbaterilor și confruntărilor electorale pe idei, proiecte și programe între candidați se constată în toată țara, nu doar în București și marile orașe!

Majoritatea candidaților la alegerile locale preferă masiv circul public, stradal, de piață, de maidan, cu propaganda deșănțată, minciuni sfruntate promovate ca adevăr absolut, clovnerii de artiști ambulanți de proastă calitate și în special atacurile murdare, fără scrupule asupra adversarilor politici!

Cu astfel de strategii electorale, tradiționale, prezentate non stop în spațiul public, alegătorii sunt tot mai prostiți pe față, mințiți, manipulați în loc să fie luminați la cap și să-și aleagă preferații care i-ar putea convinge că sunt mai buni prin idei, proiecte și programe viabile, realizabile în următorii patru ani de administrație locală!

Cum să aleagă cetățenii între propaganda toxică, mincinoasă, promovată în permanență și candidații capabili cu programele bune dacă acestea nu beneficiază de dezbaterile și atenția cuvenite?

Pe politicienii români ai momentului, candidați celebri sau mai puțin cunoscuți la alegerile locale din Capitală îi chinuie rău talentul creativității, în dorința lor nestăvilită de a convinge alegătorii să le acorde încrederea la urne!

Cu ”capra” la STB, în depoul tramvaielor din Dudești, unde premierul Marcel Ciolacu, mare președinte de partid, și-a plimbat celebra candidată cu ”sârma-n c.r”, cu alaiul de politicienii roșii și suitele lor de aplaudaci, care au descins, pe 1 Mai, alături de sindicalistul/organizator de grevă ilegală, să convingă clasa muncitoare, mecanicii și vatmani  de tramvai, controlorii și vânzătoarele de bilete să o voteze neapărat, pe Gabriela Firea la alegerile din 9 iunie!


Un alt politician de sezon cu metaforele la el și imaginație de izlaz urban, Adrian Vigheciu, candidat comun PSD-PNL, la primăria sectorului 5, condusă în prezent de Piedone și neamurile lui, a adus o vacă pe un teren înburuienat de natură și necurățat de nimeni, un maidan situate între Catedrala Neamului și Palatul Parlamentului.

Cum o fi dus catindatul ditai Joiana prin oraș până la ”platoul de filmare” unde a produs clipul de campanie electorală?

” Din puținul pe care-l are, Sectorul 5 nu a fost altceva decât o vacă bună de muls pentru cei care l-au păstorit în ultimii 20 de ani. Daca s-a putut în Sectorul 3, dacă s-a putut în Sectorul 4, cu siguranță se va putea și-s Sectorul 5. Din 9 iunie începem treaba…!” Bla,bla, bla!


Nu, nu a adus-o să o facă politician, vedetă sau să o mulgă parlamentarii pricepuți la muls România, ci să-i atace electoral pe adversarii politici la urne, un pic pe nestăvilitul Cristian Popescu Piedone și mai mult pe așa zisul ”autist” Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, considerat pericolul numărul 1 pentru ceilalți contracandidați!

S-au organizat reprezentații diverse, cu usturoiul electoral, mici, lăutarii și interlopii din dotare, dar să vedem cine plimbă ursul electoral după alegeri?

Un alt tânăr candidat cu talent uriaș de artist stradal, printre raidurile pe străzile Bucureștiului, unde se străduiește din greu să arate alegătorilor nerealizările lui Nicușor, lăudându-se în același timp că el are de toate pentru a fi ales primar general-pregătire echipă, program, proiecte, mai puțin alegători-Sebastian Burduja, a făcut o cântare cu băieții și chitarele în Centrul Vechi!


Cântare stradală la care nu știm dacă trecătorii/privitorii au pus ceva și în pălăriile artiștilor, cum se obișnuiește? Sau în trolerul liberal?

Ce am constatat ca cetățean cu drept de vot, care am petrecut multe cicluri electorale în democrația noastră originală, sunt chestiuni pe care și majoritatea alegătorilor le observă de ani de zile la candidații care le cerșesc voturile și după ce le obțin uită să-și facă treaba în demnitățile în care sunt aleși.

Și încă ceva pe care se bazează unii edili în funcție pentru a câștiga un viitor mandat, publicitatea plătită din bani publici pentru promovarea în media a ”marilor realizări” care nu sunt deloc așa cum sunt prezentate, cum este de exemplu podul așa numit ”Națiunile Unite” din sectorul 4 al Capitalei!

Tipic politicienilor români mai vechi sau mai noi!

--------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO10BREL0005540221760100

SAU

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

joi, 9 mai 2024

Alternative electorale viabile la alegerile locale

 

Lucrurile se pot schimba în bine prin implicarea oamenilor competenți, educați, integri și prin responsabilitatea cu care cetățenii își vor vota aleșii!

La alegerile locale din acest an, în multe localități ale țării sigur vor exista alternative de candidați mai buni decât aleșii de până acum.

Chiar și în județele considerate roșii sau galbene de aleșii din teritoriu, acaparate, unde lucrurile păreau de neschimbat la urne, acum au apărut alternative mai bune!



Dacă oamenii vor vota tot hoți și incompetenți, cei despre care se spune că ”au furat, dar au și făcut”, sau candidați noi de felul celor propuși de așa zisele partide suveraniste, extremiste, cu infractori în rândurile lor, va fi mai rău în loc să fie mai bine!

Va fi mai rău atât pentru localitățile lor, cât și pentru ei!

Tocmai de aceea este esential ca alegătorii de oriunde ar fi ei să discearnă și să aleagă candidații și echipele lor care sunt capabili să facă lucruri bune pentru comunitățile lor și viețile oamenilor! Pur și simplu, să știe să-și voteze oamenii care să le dea speranța unui viitor mai bun!

Puțin câte puțin, apar și alternativele viabile pentru alegătorii din toată țara, inclusiv cu întoarcerea acasă a oamenilor educați, competenți, profesioniști, integri, care doresc să se implice și să miște lucrurile în bine!

Fie că aceștia revin din marile orașe sau chiar din străinătate în localitățile de baștină, dacă sunt implicați, competenți și cinstiți pot schimba foarte mult lucrurile în bine!

Timpul baronilor roșii, timpul infractorilor și hoților aleși în funcții în comune, orașe, în Capitală, în toată România ar trebui să apună odată cu alegerile din acest an!

Vă mai amintiți de faza de acum câțiva ani, când ministra educației de atunci, Monica Anisie, descindea într-o comună amărâtă din bărăganul ialomițean?

 Și sub înregistrările camerelor de televiziune ale micii armate de jurnaliști care o însoțeau, dădea buzna într-o școală sătească, arătând țării întregi toaleta rudimentară din fundul curții, unde copii erau nevoiți să-și facă nevoile?


Se întâmpla în 14 ianuarie 2020, când Anisie a făcut vizite inopinante la școlile din comunele Sălcioara și Axintele, județul Ialomița, iar imaginile cu aceasta intrând vijelios peste copiii de școală primară din satul Frumușica, roțăindu-se la învățătoare și inspectând revoltată toaleta, au făcut înconjurul țării!

 Și au reaprins discuțiile despre lipsa investițiilor de la bugetul de stat și a asigurării infrastructurii necesare funcționării normale a unităților de învățământ.

La vremea aceea, primar în comuna Axintele, județul Ialomița, era de ani buni pesedistul Grigore Tudor, fost poștaș, aflat în funcție din 2008, primar și acum până la alegerile din iunie, care s-a ”justificat” că banii au venit prea târziu pentru a avea timp să organizeze licitația necesară pentru construcția toaletelor.


„De la minister dacă îmi arătați mie bani în buget în ultimii doi-trei ani de zile… Banii de la minister au venit în luna august, 89.000 de lei, până într-un miliard ca să vorbim în bani vechi, pentru grupurile sanitare cu destinație precisă. Am făcut toate demersurile necesare, costa un miliard două sute de lei (bani vechi). Am renunțat la execuție și am făcut acele grupuri sanitare, în decembrie anul trecut”, a precizat edilul.
 

Primarul roșu de Bărăgan a ajuns până acum la al patrulea mandat, ultimul. Nu știm dacă partidul l-a tras pe linie moartă ori s-a retras el din cursa pentru un nou mandat la alegerile din 9 iunie 2024, dar acesta nu se mai regăsește decât pe lista de consilieri a PSD. Locul acestuia a fost luat de viceprimarul din echipa roșie, Dan Bălan, la fel de ”competent” ca șeful, pus candidat la funcția de primar.

Realitatea actuală din comuna Axintele ne arată că în urma conducerii îndelungate a administrației locale de către gașca pesedistă nu se vede nimic notabil, nimic bun făcut pentru comunitate timp de 16 ani!!!

Dar lucrurile ar putea să se schimbe odată cu alegerile locale din acest an, când pentru prima data cetățenii acestei localități au și alternative viabile la urne, să-și aleagă o nouă conducere la primărie, care să poată face ceva bun pentru ei și pentru comuna din lunca Ialomiței.

În ultimii ani, aici s-au întors la locul de baștină unii dintre oamenii care au plecat demult din comună, încă de pe vremea comunismului sau în anii 90, copii sau adolescenți la vremea aceea, în căutarea unui viitor mai bun. Majoritatea în București.

Acum, a venit vremea ca o parte dintre ei să se întoarcă în satul natal, unde în timpul scurs populația s-a împuținat semnificativ la fel ca și casele și gospodăriile țărănești existente înainte! Unii au început să refacă vechile case părintești sau să-și construiască altele noi, aducând un suflu nou în comuna ialomițeană!

Pensionari, oamenii încă în putere de muncă, reveniții la baștină au adus cu ei și un dram de speranță, de mai bine pentru viitor.

La alegerile locale din 2024, conform Biroului Electoral de Circumscripție nr 13, s-au înscris în cursa pentru funcția de primar al comunei Axintele cinci candidați, reprezentând cinci partide diferite, dintre care unii fiind foști candidați și chiar un fost primar, dar și nou veniți în politică.

Dintre cei cinci candidați la funcția de primar unul este jurist pe bune, Victor Chițu (PNL), Dan Bălan actual viceprimar (PSD) tehnician agronom, Nicolae Duțu (AUR) Licențiat în Administrație Publică,  Ghioca Elena-Luiza ( Alianța Dreapta Unită) Profesor învățământ primar, Adelin Lefter (Partidul Ialomițenilor) silvicultor.

De menționat că pe lângă listele de candidați la funcția de consilier există și un candidat independent, în persoana Dianei Izabela Iordache!

Printre noii întorși acasă definitiv, există și oameni cu o educație și o carieră solidă în urmă, cu profesii cu mare responsabilitate, dornici să pună umărul la schimbarea în bine a localității, dar și a vieții oamenilor de aici.

Astfel a apărut alternativa la conducerea administrației locale pesediste, incompetente, neputincioase, care timp de ani de zile nu a făcut nimic vizibil, nu a reușit de-a lungul anilor să atragă, să implementeze nici măcar un proiect pe fonduri europene.

De fapt, în zonele rurale ca nici nu contează culoarea politică a partidului, ideologia și doctrina nici atât, nici măcar candidații locali nu le cunosc cu atât mai puțin alegătorii.

Contează doar omul și oamenii capabili să facă ceva bine și să sfințească locul, cum se spune în popor! Iar dacă omul este cunoscut, are mai multe șanse decât cei reveniți după zeci de ani, necunoscuți pentru electoratul mai tânăr!

Candidații noi oarecum necunoscuți, chiar dacă sunt persoane educate, cu carte, cu cariere solide în spate, integri, sunt priviți cu reticență de mulți dintre localnici care, în timp, s-au obișnuit cu incompetenții și hoții de la primărie!

Vechiul primar, fostul poștaș, este cunoscut mai mult pentru faptul că bătea pe la porțile oamenilor, să-i convingă să-și vândă pământul la asociația oamenilor lui!

Episodul toaletelor și al stării școlii din comună este edificator pentru ”faptele” și ”realizările” echipei roșii de la primărie. Despre abuzurile și ilegalitățile administrației locale în cei 16 ani de conducere pesedistă știu mai bine localnici și poate, DNA.

Printre ceilalți candidați pentru alegerile din iunie, alternativa de anul acesta în cursa pentru Primăria Axintele este data în special de Victor Chițu, un nou revenit acasă, în satul natal, anul trecut. Din start, mulți fani ai primarului roșu și mulți proști îl înjură, nici ei nu știu prea bine din ce motive!

Jurist de profesie, ajuns la cea mai înaltă treaptă pe scara judecătorilor militari, general maior magistrat, fost președinte al Curții Militare de Apel București, acum pensionar, s-a gândit că a venit vremea să facă și el ceva bun pentru comuna în care s-a născut și mai ales pentru oamenii de aici,

În special pentru copii de aici, mulți dintre ei născuți cu inteligență nativă a celor de la țară, dar care s-au pierdut și se pierd în timp, lipsiți de șansa unei educații adecvate și de resursele materiale pentru a învăța și a-și face un viitor mai bun!

Ca în mai toate localitățile rurale ale țării, unde conducerile administrațiilor locale și-au arătat doar dezinteresul, incompetența și interesul de a profita în beneficiul propriu și al grupurilor de profitori politici și nepolitici și în această comună nu doar că s-au împuținat semnificativ locuitori, dar în același timp a crescut vertiginos numărul copiilor analfabeți și al semianalfabeților.

Mulți copii nici măcar nu mai sunt trimiși la școală de către părinți, unii dintre aceștia fiind ei înșiși neștiutori de carte!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

 Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO10BREL0005540221760100

SAU

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

vineri, 3 mai 2024

Simboluri istorice naționale folosite în scopuri electorale

 

De ce este permisă batjocorirea simbolurilor și valorilor naționale?


Citiți și g
ândiți!

În fapt, folosirea și utilizarea electorală a imaginilor simbolurilor naționale reprezentate de marii domnitori români sunt considerate de mulți cetățeni români abuzuri incalificabile și o batjocorire de nepermis făcute cu bună știință în scopuri electorale de către un partid politic, abuzuri nesancționate de nimeni până acum!

 În ce țară din Europa sau din lume, în ce țară democratică partidele politice, politicienii sau oricine altcineva este liber să-și bată joc și să abuzeze oricum și oricând de simbolurile și valorile naționale?

Oare în România nu există nicio reglementare, nicio lege care să pedepsească și sancționeze un astfel de partid, pe politicienii sau orice persoană care batjocorește și folosește după bunul plac, în diverse scopuri imaginile și simbolurile naționale?

Sau dacă există o astfel de lege de ce nu se sesizează și sinchisește nimeni să aplice legea și să-i tragă la răspundere pe abuzatori?

Politicienii suveraniști care se bat cu pumnul în piept că sunt mari apărători de țară nu sunt în realitate decât niște clovni triști, paiațe care dau doar din gură și manipulează prostimea să-i voteze!

Nu au nicio treabă nici cu patriotismul, nici cu apărarea țării, cu atât mai puțin cu eroismul!

Luna trecută, aprilie, suveraniștii de la acest partid în frunte cu George Simion, l-au înviat pe domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș, pe o scenă la ruinele fostei Curții Domnești de la Târgoviște, printr-un clovn politic îmbrăcat în haine asemănătoare celor purtate de fostul domnitor, transformând imaginea agestuia într-o caricatură politică, imitând dreptatea și patriotismul noilor candidați ai partidului la alegerile din acest an!


În continuarea campaniei electorale, acest partid s-a folosit excesiv de imaginile, personalitățile și simbolurile istorice și naționale ale celor trei mari domnitori români, afișând bannere de mari dimensiuni în foarte multe locuri publice din Capitală și din țară, inclusiv pe corturile amplasate pentru a strânge semnături de la populație, propagând peste tot faptul că suveraniștii AUR ar fi noii apărători ai dreptății și patriei în țara noastră, mesaj fals pe care mulți dintre concetățenii noștri naivi îl pot lua fără să gândească, în serios!

 Un precedent a mai existat în 2012 când PRM, al cărui președinte era Corneliu Vadim Tudor, a folosit în campania electorală bannere și afișe cu imaginile celor trei domnitori români: Mihai Viteazu, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare.


În 2009, în campania electorală Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a făcut un spot electoral cu marii domnitori români, pe lângă cei trei fiind folosită și imaginea și numele lui Dimitrie Cantemir.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO10BREL0005540221760100

SAU

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO71INGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

 

”Susținerea libertății presei: un pilon al societăților democratice”

 


 

”Jurnalismul liber și independent la nivel global protejează valorile democratice și promovează societăți informate.

Astăzi, însă, munca presei libere este contestată, deoarece publicul se confruntă din ce în ce mai mult cu narațiuni false și dezinformare!”


 

Editorial semnat de Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec

3 mai 2024

 

”Ziua Mondială a Libertății Presei este o șansă de a aprecia și de a mulțumi jurnaliștilor, editorilor, instituțiilor media, celor care verifică informațiile, scriitorilor, fotoreporterilor și altora, pentru munca extrem de importantă pe care o desfășoară în promovarea valorilor democratice și dezvăluirea știrilor false.

 Jurnalismul liber și independent la nivel global protejează valorile democratice și promovează societăți informate.

Astăzi, însă, munca presei libere este contestată, deoarece publicul se confruntă din ce în ce mai mult cu narațiuni false și dezinformare

În 2024, mai mulți alegători decât oricând în istorie vor merge la urne în alegerile naționale din 64 de țări, precum și pentru Parlamentul European, cuprinzând aproape 50% din populația globală.

 

Rezultatele acestor alegeri se vor dovedi semnificative în anii următori. Modul în care cetățenii se informează despre problemele locale, naționale și globale și modul în care dezinformarea și actorii maligni încearcă să profite de spațiul informațional sunt mai importante ca niciodată.

 

Jurnaliştii joacă un rol cheie în asigurarea responsabilităţii guvernelor şi a instituţiilor şi în a furniza cetăţenilor informaţii esenţiale pentru luarea deciziilor informate.

 

Libertatea presei este vitală. Jurnaliştii investighează, analizează și informează despre probleme de interes public. Munca lor permite cetățenilor să se implice în dezbateri semnificative, modelează discursul public și promovează transparența.

 

Cu toate acestea, obstacolele în calea libertății presei rămân, iar era digitală a adus noi provocări.

 

Furnizorii de dezinformare, narațiuni false și propagandă caută să manipuleze sistemul nostru transparent și democratic pentru câștig personal.

 

Ca în multe alte democrații, Statele Unite au văzut încercări ale guvernelor străine și ale altor actori maligni de a ne induce publicul în eroare, de a răspândi narațiuni false despre evenimente globale și de a submina sistemele democratice.

 

Alături de alte democrații occidentale, România joacă un rol important în abordarea acestor provocări globale. Jurnaliștii români se numără printre cei care au scris cu curaj despre faptele și consecințele tragice ale războiului nedrept și ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei.

 

Acestea sunt provocări dificile, dar știm că există și soluții, care necesită colaborare. Jurnaliștii, educatorii, ONG-urile și guvernele lucrează pentru a dezvolta educația media și gândirea critică și pentru a consolida rezistența împotriva manipulării.

 

Jurnaliştii trebuie să depună eforturi pentru a păstra etica şi integritatea jurnalistică.

 

Organizațiile de verificare a informațiilor pot demasca narațiunile false, dezinformarea și imaginile modificate.

 

În această Zi Mondială a Libertății Presei, ne înnoim angajamentul de a apăra și promova libertatea jurnalistică.

 

 Nu numai pentru a ne asigura că cetățenii noștri sunt informați, ci și pentru a promova un viitor bazat pe adevăr, pe valori democratice și pe informații transparente.

 

Libertatea presei nu este doar un drept – este o responsabilitate comună; toți trebuie să ne aducem contribuția.”

--------------------------------------------------------------------------------------

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.