luni, 24 august 2015

Infractori notorii căutați în toată lumea de Poliția Română


Most Wanted

În prezent, pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română, pe lângă diverși indivizi, găsim și infractori celebri căutați în toată lumea, de ani de zile, care însă, n-au fost prinși nici în ziua de azi. Sau, cum este cazul unora dintre ei, aceștia au fost în anumite perioade de timp, în custodia Poliției și sub lupa Justiției, dar nu se știe din ce cauze au scăpat de mâna lungă a legii.

Printre urmăriții celebri se află atât persoane de origine și cetățenie română, cât infractori care dețin atât cetățenie română cât și cetățenia țărilor de origine. Alții au doar cetățenia țărilor de origine, cum este cazul lui Omar Mukhles-Siria-pe numele căruia autoritățile române au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Concret, acesta a fost condamnat pentru că a planificat și înlesnit   ieșirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism.
Omar Mukhles
Dacă în dreptul unor infractori urmăriți sunt menționate motivele căutării acestora, pe site-ul Poliției Române (www.politiaromana.ro/ro/most-wanted), în dreptul altora, cum ar fi fostul parlamentar Marko Attila Gabor, nu se precizează infracțiunea, ci doar faptul că are mandat de arestare preventivă.
 Marko Attila Gabor
Unul dintre clienții mai vechi ai legilor românești, celebru și binecunoscut autorităților, este Zaher Iskandarani, cetățean roman de origine siriană, condamnat pentru săvârșirea de evaziune fiscală, scăpat ca prin minune de executarea pedepsei cu închisoarea, dar în dreptul căruia, la rubrica ”Semnalmente”, siteul Poliției Române scrie simplu: ”nu se cunosc”. Probabil că este o rubrică de umor, că altfel, dacă ne gândim, că autoritățile române nu cunosc semnalmentele lui Iskandarani, atunci cine să le cunoască!!!?
Zaher Iskandarani
Un alt căutat celebru și arhicunoscut peste mări și țări, român get-beget, dar de negăsit pentru autoritățile române, este Gregorian Bivolaru, cunoscut și sub porecla de GURU - MAGNUS AUROLSSON, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei, pentru ”act sexual cu un minor, fiind condamnat la 6 ani”. Probabil că dacă ar fi întrebate, multe persoane din țară sau străinătate ar indica țara în care se ascunde acesta.
 Gregorian Bivolaru

Ați doi infractori, de data aceasta cu cetățenie dublă româno-siriană, Nanna Hassan și  Nanna Ammar, foști administrator ai SC Terom SA Iași, având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele lor, sunt căutați pentru săvârșirea de infracțiuni economice. Cred că ar fi interesant de aflat pentru opinia publică românească, modul cum au obținut cetățenia română astfel de indivizi și alții asemenea lor!

 Ammar și Hassan Nanna

O altă persoană celebră în România este și Mohammad Munaf, născut în Irak dar cu cetățenie americană, pe numele căruia este emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. La ”Detalii”, Poliția Română menționează:” Activități de terorism. Condamnat 10 ani. Împreună cu OMAR HAYSSAM, a inițiat , finanțat și coordonat acțiunea în urma căreia la 28.03.2005, au fost răpiți jurnaliștii români MARIE-JEANNE ION, SORIN MIȘCOCI și OVIDIU OHANESIAN.”

Mohammad Munaf

Printre infractorii români de dată mai recentă, căutați dar de negăsit și neprins de autorități, se numără și Codruț Marta Alexandru și Walter Florian, ambii acuzați de evaziune fiscală.

 Codruț Marta și Walter Florian




Aceștia sunt cei mai celebri infractori căutați de mai mult sau mai puțin timp și negăsiți de Poliția Română, care nu se știe când vor fi prinși și vor plăti pentru faptele lor. Spre deosebire însă de alte autorități, cum ar fi FBI de exemplu, care oferă și câteva milioane de dolari pentru un singur infractor, autoritățile române nu oferă nici un fel de recompensă materială pentru prinderea lor. 

Mai mult, despre unele persoane celebre căutate de Poliția Română, apar, din când în când informații publice că s-ar ascunde într-un loc sau altul de pe glob, dar nu se reușește prinderea și expulzarea lor în România. Colac peste pupăză, există voci în opinia publică românească ce susțin că unii sau alții dintre infractorii căutați sunt scăpați cu bună știință de către organele legii.


Combaterea criminalității internaționale prin intermediul Interpol

În prima jumătate a anului, prin intermediul INTERPOL, Poliţia Română a procesat peste 82.000 de mesaje operative, care a condus la arestarea a aproape 600 de persoane urmărite internaţional de autorităţile române şi la localizarea în străinătate în vederea extrădării a altor 62 de persoane.

 Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală – INTERPOL, în cadrul căreia România are calitatea de membru fondator, a fost creată ca reacţie la dezvoltarea criminalităţii internaţionale.

În acest an, având în vedere contribuţia Poliţiei Române la creşterea şi dezvoltarea cooperării poliţieneşti internaţionale, cea de-a 43-a Conferinţă Regională Europeană INTERPOL a fost organizată la Bucureşti.

Birourile Centrale Naţionale Interpol sunt formate din funcţionari naţionali şi constituie punctele de sprijin naţionale ale cooperării poliţieneşti internaţionale, funcţionând în fiecare stat membru.

Pe parcursul primei jumătăţi a anului 2015, prin canalul INTERPOL au fost procesate 82.837 de mesaje operative.

În ceea ce priveşte activitatea de urmărire internaţională, în primele 6 luni ale anului, au fost arestate 595 de persoane urmărite internaţional de autorităţile române şi au fost localizate în străinătate în vederea extrădării alte 62 de persoane.
Dintre acestea, 68 au fost arestate sau localizate în afara spaţiului Schengen, în ţări precum Rusia, SUA, Cipru, Canada, Peru, Israel, Turcia, Panama, Ucraina, Armenia şi Emiratele Arabe Unite.

Schimbul operativ de informaţii realizat în acest interval a determinat revocarea urmăririi a 499 de persoane ca urmare a extrădării, iar 184 au fost transferate în România în vederea continuării executării pedepsei închisorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu