miercuri, 13 ianuarie 2016

A început numărătoarea inversă pentru lichele


”Tot înainte că înapoi nu se mai poate!”

Este o expresie des repetată, cu plăcere, pe care am auzit-o prima dată, cu niște ani în urmă, la unul dintre miliardarii de carton ai României noi. Spusă cu siguranța omului de ”afaceri”, obișnuit cu urcatul în avionul prezidențial, dedulcit la afacerile cu statul, învățat cu folosirea și încălcarea legilor după bunul plac, dar practicând și manipularea crasă. Au fost alte vremuri pentru marii penali ai României, dar, după cum ne arată timpul, trecătoare.

În prezent, zilele anului 2016 curg implacabil, într-un început de ianuarie geros, venit dintr-o diferență de temperatură pozitivă, de la 10-12 grade Celsius la o dârdâială de sub -10, chiar -20 de grade Celsius, temperaturile României în această perioadă. Ca într-o sarabandă a anotimpurilor, toamnă, iarnă, primăvară sau invers,trei într-unul, cu ger, zăpadă, soare, ploaie, cald, temperaturi pozitive și negative, succesive întron timp foarte scurt! Și, evident, ianuarie aducând un pic de un dram de speranță pentru un viitor mai bun, lucru atât de așteptat de români. Dar temperatura oamenilor și evenimentelor vor crește odată cu număratul filelor din calendar.

Numărătoarea inversă și ireversibilă a început pentru foarte multe lucruri și mai ales oameni.

 Pentru că în acest nou an sunt programate și se vor întâmpla evenimente care  le vor schimba viața românilor, chiar și a celor de peste mări și țări. Dacă va fi în bine sau în rău asta nimeni nu știe, dar sigur vor fi chestii urâte, de coșmar, de care vom scăpa cu siguranță și la fel de sigur, ne vom pricopsi și cu câte ceva bun. Nu știm cât de multe și cât de bune vor fi.

Numărătoarea inversă a început conform calendarului de evenimente prevăzute și neprevăzute din țara noastră. Măria sa Timpul a început numărătoarea inversă și pentu alți trecători și trecătoare cu ștaif, cu ranguri și funcții importante în această țară bogată, însă, cu un nivel al sărăciei la limită. Abia aștept, căci știu sigur se va întâmpla, să scăpăm de necuvântătoarele, penalii și specialii din actualul Parlament. M-am săturat de gașca de politicieni și pseudopoliticieni, unii dintre ei, ăia mai dezghețați, cu găști și grupuri de sprijin în spate, numite partide politice, susținuți de roboții negânditori, necuvântători și ascultători, iubite, secretare și alți valeți, provenind din rândul celorlalți parlamentari.

Sigur vom scăpa de parlamentari fabricați de fosta ”Televiziune a Poporului” lui D.D., personaj neintrodus în Parlament din cuză de ghinion, aflat acum un pic la răcoare, demnitari făcuți din prostia poporului și abilitatea unor escroci, care ajunseseră să aibă și grupuri parlamentare în Legislativ.

Sigur vom scăpa de parlamentari creați în laboratoarele voiculesciene, de la televiziunile antene, de genul exgrevistei foamei, de la Caracal, nu-i dau nume că nu merită amintit, care s-a repezit nervos, obraznic, tupeist, la sfârșit de an și de mandat, la gâtul uni votat, strigându-i public: ”Prostule, legile le fac eu!” Sigur vom scăpa de parlamentari, iubite de parlamentari afaceriști, șpăgari, miniștri ajunși la ”Beciul domnesc”.

Sigur vom scăpa și de alte specimene ajunse, introduse, făcute demnitari în cel mai mare, democratic și important for legislativ al statului român, Parlamentul. Așa este, m-ar aproba unii, dar în locul acestora, alegerile din toamnă vor aduce alții: mai fomiști, mai corupți, mai penali, mai incompetenți! Au dreptate cârcotașii în felul lor, dar să nu uităm că anul acesta se va reduce semnificativ numărul parlamentarilor, astfel că vom avea mai puține necuvântătoare, roboți la votul în Legislativ, incompetenți și desigur, penali.

 Va fi un pas pozitiv înainte totuși, pentru democrația noastră originală. Care democrație se va îmbogăți până la data alegerilor din toamnă cu noi cetățeni cu drept de vot, tinerii care vor împlini 18 ani și care vin cu un aer proaspăt, unii cu un spirit de Stradă, cu altă mentalitate, viziune și aspirații. Chestii destul de importante care, după cum am văzut, pot dărâma guverne, oameni politici, pot trage fotoliile înalte de sub fundul nesimțit al demnitarilor. Sigur că nu toți acești tineri sunt instruiți, educați, au o stare materială bună, mulți sunt săraci proveniți din medii defavorizate, lipsiți de educație, judecată și mai ales de perspectiva viitorului și sunt extrem de ușor de manipulat.

Abia aștept să văd cum vor merge lucrurile în campania electorală și la vot, în zonele și județele unde până acum făceau legea baronii locali, indiferent de culoarea lor politică. Care baroni locali nu mai au aceeași influență printre alegători, fiind ținuți în lesă și păpușați de dosarele, anchetele și procesele penale în care unii au și fost condamnați. Chiar și pentru încălcarea legii electorale au fost condamnați în premieră baroni locali/politicieni cu rang înalt, cum este cazul șefului celui mai mare partid politic din România, Liviu Dragnea, ajuns bossul PSD, condamnat în primă instanță cu suspendare și ținut în joc de glezne de diverse interese politice de stat până la sentința definitivă.

Abia aștept să văd cum vor evolua lucrurile și evenimentele și în alte foste zone sigure de manipulare, cum este Constanța sau Bucureștiul de exemplu sau altele din țară, unde ”marii” edili/politicieni/afaceriști/baroni, au ajuns pe mâna DNA, a instanțelor de judecată, când liberi când la ”Beciul domnesc”, la mâna instanțelor de judecată.

În 2016, sigur vom scăpa și de un mare număr de aleși locali, fie edili, consilieri și așa mai departe, categorie de speciali prin introducerea de către Parlament în clasa specialilor cu pensii de merit. Pentru că alegerile locale, testul dinaintea parlamentarelor, ne vor scăpa de o seamă de penali și incompetenți din administrația locală, care sigur vor fi înlocuiți cu alții, dar să sperăm că cei noi vor fi mai puțin corupți decât cei de acum și vor fi mai mulți oameni capabili, dispuși să facă ceva și pentru comunitățile care îi vor alege.

Cred că nu vom scăpa de prezența în parlament sau în alte instituții democratice ori media de acoperiții, infiltrații, oameni de ”inteligence”, care anul acesta, au mai multă treabă decât oricând și sigur, nu vor precupeți nici un efort în a-și îndeplini misiunile primite.

Numărătoarea inversă a început. În 2016 românii au posibilitatea să-și repare din greșeli, să penalizeze și să arunce democratic, la gunoi, și să-i pedepsească pe toți pseudopoliticienii, edilii, necuvântătoarele și penalii din parlament sau alte instituții democratice. Să sperăm că românii, mai deștepți decât în alți ani electorali precedenți, își vor alege să-i conducă, să le facă legile și viața mai ușoară, oamenii care merită și fac ceva pentru popor, nu doar loazele cățărate după ciolanul românesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu