miercuri, 27 iulie 2016

Temerile și meciurile președintelui jucător

Ce se întâmplă, Băse? 

Procurorul General a revocat trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu, solicitând refacerea dosarului în care era acuzat de Gabriela Firea de amenințare.




Oare, se teme Băsescu de Justiție? Îi este frică de ce i s-ar putea întâmpla? Își pregătește imunitatea parlamentară în fața judecătorilor? Acum, este trimis în judecată într-un dosar cusut cu ață albă, în proces cu Gabriela Firea. Se teme de instrumentarea altor dosare pe numele său? Va ajunge, mai devreme sau mai târziu, la pușcărie? Ceva se întâmplă cu Traian Băsescu, iar ieșirile lui la rampă, din ultima vreme, demonstrează acest lucru.

 Nu este vorba doar de o activitate politică menită să-i propulseze partidul. Fostul președinte al României se află în război cu unii dintre foștii colaboratori din serviciile de informații, din justiție. El amenință cu dezvăluiri, se cere martor în instanță. Ia partea și încearcă să facă îngeri din inculpați acuzați de acte de corupție.

Febrilitatea fostului președinte-jucător ne arată încă odată, în ce lume trăim, în România secolului XXI. Președintele-jucător care a dat mereu impresia că și-a subordonat serviciile, pare acum, vulnerabil și lucrat chiar de foștii oameni de încredere. Pare puțin speriat, dar departe de a pierde războiul. Nu este erodat ca om politic, dar începe să aibă coșmaruri cu scheletele din dulap. Coșmaruri regizate de dușmanii puternici, care nu doar că încearcă să-i bareze reîntoarcerea la putere, dar care îl vor chiar trimis după gratii, ca pe fratele său.

Revocare: Procurorul General a revocat trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu, solicitând refacerea dosarului


COMUNICAT


Având ca obiective atât comunicarea publică transparentă, cât şi respectarea caracterului nepublic al urmăririi penale, în contextul vehiculării în mass-media a unor informaţii referitoare la soluţia dispusă de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică în dosarul privind plângerea formulată de doamna Gabriela Firea (fost senator) împotriva fostului preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de ameninţare, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din 27 iulie 2016, examinându-se din oficiu, conform dispozițiilor art. 64 alin. 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară (republicată), legalitatea rechizitoriului s-a dispus infirmarea soluţiei dată în dosarul menţionat anterior.
Prin rechizitoriul emis de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, verificat sub aspectul legalității și temeiniciei de către procurorul -  șef de secție, la 21.07.2016, s-a dispus trimiterea în judecată a fostului președinte sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în formă continuată (2 acte materiale).
În urma controlului ierarhic de legalitate efectuat, s-a constatat lipsa unei anchete efective, care să respecte exigențele în materia conținutului rechizitoriului și standardelor de claritate în prezentarea acuzării în instanță, impuse de jurisprudenţa în materie şi practica Curții Europene a Drepturilor Omului, rezultând astfel faptul că nu au fost respectate prevederile art. 328 alin. (1) teza I coroborat cu art. 286 alin. (2) lit. c) C.pr.pen., cu referire la dispozițiile art. 1, alin. (2), art. 8, art.10 C.pr.pen., art. 6 paragraful (3) lit. a) din CEDO, art. 6 din Directiva 2012/13/UE.
Ca urmare a infirmării soluției inițiale dispuse de procurori, cercetările urmează a fi reluate de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru clarificarea acuzațiilor penale, completarea materialului probator, în vederea lămuririi tuturor aspectelor cauzei. Ulterior, se va efectua o nouă evaluare a întregului material probator, în raport și de doctrina și jurisprudența în materie, pentru a adopta o soluție legală și temeinică în cauză.
Ordonanţa de infirmare poate fi vizualizată accesând link-ul: 


Spectatorii ai scenei politice, dar și ai spectacolelor din justiție, cu foști înalți demnitari ajunși în fața judecătorilor, avem parte de un recital băsescian. Este o vară fiebinte pentru fostul președinte de țară, actual arhitect de partid cu aspirații la vârful puterii. Traian Băsescu face fuziune, absoarbe partidul generalilor, UNPR, Traian Băsescu  sare la gâtul SRI, a adjunctului Coldea, dă de pământ cu DNA-ul Codruței Kovesi, țipă la judecători, cerându-se martor în dosarul fostei șefe DIICOT, Alina Bica, amenințând cu mari dezvăluiri din timpul când era la Cotroceni, se rățoiește la Iohannis, face previziuni sumbre pentru Erdogan.

În timp ce majoritatea politicienilor sunt în vacanță, iar alții lâncezesc în platitudini și amatorism politic, fostul președinte-jucător al României, Traian Băsescu, face valuri, amenințând cu un tsunami, cu dezvăluri de pe vremea când era prim la Cotroceni. Prezent cotidian aproape, ba în studio, ba în direct la telefon, la RTV, devenit BăseTV, acesta arată o efervescență surprinzătoare într-o vară fierbinte, care developează lupta subterană din culisele puterii și prefațează bătălia pentru parlamentarele de la toamnă.

E clar că sforile le trag aceleași sfere de influență din cadrul serviciilor, care orchestrează, manipulează și impun marionete la vârful puterii din România, de ani de zile. Sunt aceleași cercuri de influență, care se bat între ele, îmbrăcând în diverse haine mai vechi sau mai noi, politica românească la putere. Un fel de aceeași Mărie cu altă pălărie. Asta-i percepția realității actuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu