miercuri, 7 septembrie 2016

S-a votat egalitatea socială între săraci și bogați

Ultimele tunuri ale Parlamentului actual și efectul de bumerang


Aleșii noștri parlamentari s-au întors la serviciu cu o mare poftă de treabă, dar mai ales cu gândul la cetățenii cu drept de vot care-i pot propulsa pentru un nou mandat. Puși pe fapte mărețe, la final de mandat, majoritatea senatorilor a votat un proiect prin care se elimină impozitarea și plata CAS-ului de către toți pensionarii români. Pentru toți pensionarii la grămadă, indiferent că unii au 5 sau 10 lei pensie și alții 100 sau mai mult de milioane. Să mai zică lumea că nu mor aleșii de grija poporului.

Și au început să-și facă treaba mare.

Inițiatorii, ALDE și PSD, s-au gândit la toți pensionarii, tratându-i la fel, realizând astfel marele deziderat de ”egalitate” socială între bogați și săraci. Ce contează că ăia cu 5-10-20 de lei pensie, sunt muritori de foame, iar ceilalți cu pensii uriașe, se lăfăie în bani, fără probleme de supraviețuire cotidiană.

Parlamentarii susținători ai proiectului s-au dovedit a fi umani, miloși, cumsecade cu toți la grămadă. Mor de grija poporului votant, parlamentarii partidelor respective au fost pătimași, aprigi față de colegii parlamentari care au votat împotrivă, miloși, s-au gândit mult la semenii lor, au și ei părinți, rude pensionari, trebuie să-i ajute, indiferent că unii n-au ce mânca și alții trăiesc în huzur.

S-au gândit probabil că și ei vor fi pensionari într-o zi, mai ales că și-au votat cu toate mâinile pensiile speciale, în urmă cu câteva luni, care îi feresc de grijile bătrâneții. Pensii speciale ce vor fi plătite de proștii de români de la bugetul de stat, deoarece ele nu rezultă din contribuțiile normale ale cetățenilor cum sunt constituite pensiile nespeciale.
S-au gândit că pot beneficia și ei când vor fi pensionari de neimpozitarea pensiilor și neplata CAS-ului.

Cel mai important, însă, actualii parlamentari, aflați pe ultima sută de metri în scaunele de aleși ai neamului, s-au gândit să voteze un proiect de lege cu efecte electorale. Pentru că aceasta-i adevărata menire  a adoptării unui astfel de proiect, nediferențiat, pentru toți pensionarii la grămadă, pentru egalitatea falsă între pensionarii bogați și cei săraci-votul la viitoarele alegeri parlamentare din decembrie. Să mai zică lumea că aleșii românilor n-au viziune, nu privesc în viitor.

Pe cine îi vor vota pensionarii români la alegeri? Evident, pe cei care le aduc bani în plus la pensii. Nu contează că unii dintre acești potențiali votanți vor primi 1-3-5 lei în plus la pensiile de mizerie, în timp ce alții vor beneficia de 500-1000 sau 1.500 lei în plus, la pensiile barosane.

În fața politicienilor toți sunt la fel, fiecare dintre pensionari are un singur vot, pe care actualii aleși îl doresc cu ardoare, pentru a fi din nou aleși, ca să poată face jocurile, pardon legile, încă 4 ani în viitorul Parlament. Mai sunt și familiile acestora ai căror membri pot vota la fel.

În realitate, voturile pensionarilor la parlamentare constituie interesul major al politicienilor și nu falsa grijă față de cei 5,2 milioane de pensionari din România. Un număr important de pensionari=un număr important de voturi, care nu doar că-i vor urca în scaunele parlamentare, ci le vor aduce și puterea de a-și forma propriul guvern pentru partidele câștigătoare.

Dacă, cu adevărat mureau de grija românilor amărâți și nu a voturilor, senatorii ALDE-PSD, inițiatorii proiectului de lege, și ceilalți parlamentari, ar fi gândit și votat un proiect de lege diferit, care să nu-i pună într-o egalitate socială falsă pe pensionarii muritori de foame cu cei cu pensii nesimțite. Nu ar mai fi încărcat nici bugetul de stat. Buget care este deja pe deficit și care va fi pus în imposibilitatea de a face plăți anul viitor.

De fapt, asistăm în această perioadă de timp rămasă până la alegerile din decembrie, la ultimele tunuri ale actualului Parlament, în interesul diverselor partide, grupuri de interese și politicii mafiote. Pe ultima sută de metrii, actuali aleșii își fac propriile jocuri de interese, aranjându-și în același timp, și cărțile pentru câștigarea unui nou mandat.

Toate jocurile politicii murdare le fac sub masca grijii față de cetățeni, de problemele cu care se confruntă scumpa noastră țărișoară. În același timp, aceste ultime tunuri sunt acompaniate de atacurile tot mai fățișe împotriva actualului Guvern tehnocrat, ca nu cumva să le strice ploile, dar și împotriva Justiției, ca nu cumva să dinamiteze mafia politică. Atacuri venite pe toate canalele posibile, atât prin intermediul mass media, cât și prin înțelegerile, aranjamentele, mișculațiile politicii subterane sau la vedere.

Pentru unii dintre actorii acestei scene, însă, s-ar putea ca toate aceste jocuri, tunuri politice să aibă efect de bumerang, ceea ce cred că marii strategi nu au luat în calcul. Să nu o pățească precum marele șef de trib, care a vrut să scape de bumerangul vechi și l-a aruncat, căzând el însuși victimă armei care s-a întors împotriva lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu