joi, 20 octombrie 2016

Roata Justiției se va învârti tot mai puternic peste băieții ”deștepți”



Vești proaste pentru disperații de serviciu

Am vești proaste pentru disperații de serviciu, care se dau de ceasul morții să scape de pușcărie și să rămână, în același timp, și cu ceea ce au furat de-a lungul ultimilor ani. Direcția Națională Anticorupție, pe de o parte, și reforma sistemului judiciar din România, pe de altă parte, merg mai departe. Roata Justiției va continua să se învârtă în sens pozitiv chiar dacă s-ar dovedi adevărate sau nu acuzațiile de plagiat la adresa Laurei Codruța Kovesi, precum și în ciuda faptului că actualul Parlament, care și-a căpătat notorietate prin apărarea aleșilor penali, a adoptat moțiunea simplă împotriva ministrului Raluca Prună. Cred că după alegerile parlamentare roata legii se va învârti din ce în ce mai tare pentru ”băieții deștepți”.
În plus, este aproape de a fi pus în funcțiune mecanismul de confiscare a averilor ilicite. Actul de justiție este incomplet atâta timp cât nu am recuperate bunurile ilicite, a declarat șeful Guvernului. După estimările anunțate de premierul Dacian Cioloș, la ora actuală, suma de recuperat din averile ilicite s-ar ridica la jumătate de miliard de euro. Bani care intenționează să-i direcționeze către domenii prioritare, cum sunt educația, sănătatea și proiecte sociale.
DNA va merge mai departe, poate chiar mai puternică și eficientă de cât până acum. Activitatea acestei instituții nu a stat și nu va sta într-un om sau altul, fie el și procurorul șef, oricare ar fi acesta. Odată pornit, cu mare greutate și cu multe bețe în roate, motorul luptei anticorupție nu se va opri chiar dacă mecanicul șef pică. Dimpotrivă, acest mecanism își va regala mai bine menirea  pentru care a fost creat, devenind un tăvălug de neoprit pentru micii și marii corupți ai țării, care s-au crezut mai presus de toate legile. S-au crezut infailibili, dovedindu-se doar niște corupți, infractori mai mici sau mai mari.
Este posibil ca noua DNA să ia în vizor și unii dintre foștii săi creatori, Traian Băsescu fiind unul dintre aceștia. Și alții. Indiferent de rang, culoare politică, putere de influență,demnitate, ales sau neales. Indiferent de câtă avere a acumulat sau nu. Corupții trebuie să se teamă, iar realitatea ne arată că acestora a început deja să le fie frică. O frică ce și-o manifestă ca disperații, în consecință fac tot ce le stă în puteri să scape de DNA și de pedeapsă. Corupții/disperați recurg la toate mijloacele de salvare, atât de la pușcărie, cât mai ales de la pierderea averilor și beneficiilor acumulate ilegal.
Vedem cu toții cum marile partide politice, în loc să se reformeze și să înlăture penalii, ignoră propriile coduri de integritate și pun pe listele electorale pentru parlamentare, dalmațieni: atât oameni cercetați, judecați, dar și condamnați pentru corupție. În speranța că vor fi aleși parlamentari și vor căpăta imunitate. Codurile de integritate sunt așa, niște chestii menite să arunce praf în ochii electoratului naiv. Mai mult, politicieni, demnitari, corupți/disperați în tupeul și disperarea lor amestecate dau lecții de morală adversarilor și, în același timp, o palmă zdravănă românilor ”obraznici”, care au curajul să ceară oprirea jafului în această țară și doresc o Românie normală. Liviu Dragnea este exemplu.
Vedem cu toții cum disperații cer din cele mai înalte scaune de aleși ai poporului boicotarea statului de drept. Călin Popescu Tăriceanu este un exemplu.Vedem cu toții cum se fac legi grăbite, pe picior de plecare, de către Parlament care să ușureze cel puțin, dacă nu să-i scape definitive pe marii penali. Vedem acuzați de corupție albiți peste noapte, transformați în Albă ca Zăpada, care se bat cu pumnul în piept să demonstreze că n-au furat nimic și cât de puri sunt ei. Acuzați de corupție deveniți peste noapte ”mironosițe”, refugiați, pentru regăsire și cunoaștere teologică. Exemplu Elena Udrea.
Dar nici înalții conducători ai BOR nu sunt feriți de mâna lungă a legii, dovadă punerea sub control judiciar a celui supranumit în popor Sfinția sa Șpagoveanu. Trăim vremuri în care se vinde și se cumpără la greu, cu arginți mulți, iertarea păcatelor, sfințenia, harul ocrotitor al duhului sfânt și mai ales libertatea.
Vedem cu toții atacurile disperate împotriva actualului premier, Dacian Cioloș, acuzat împreună cu miniștrii săi tehnocrați de lipsă de onestitate, acuze venite tocmai de la cei a căror onestitate și respect față de legi este pusă la îndoială de Justiție. Ce vizează, ce câștigă Traian Băsescu, atacându-l pe Cioloș și guvernul acestuia?

Trăim vremuri în care deviza corupților/disperați pare să fie Totul pentru salvarea de mâna lungă a legii, Totul pentru salvarea averilor ilicite. În orice fel, prin orice mijloace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu