joi, 2 februarie 2017

România abuzatăBătălia românilor cu penalii la putere

 Ce se întâmplă acum în România era greu de prevăzut după alegerile de la sfârșitul anului trecut, după transferul pașnic al puterii și instalarea noului guvern. Chiar cu frustrarea că noii aleși n-au reușit să-și impună premierul dorit, în persoana politicianului șef de partid, condamnat și cercetat penal. 

Nimeni nu credea că disperarea penalilor, ajunși la putere, va fi atât de mare încât să legifereze hoția la ceas de noapte, într-o urgență fără precedent. Fapta a revoltat o țară întreagă, prin încercarea de spălare a vinovaților de păcate și a umplut străzile marilor orașe de sute de mii de protestatari furioși.

Astfel, în doar câteva zile, s-a ajuns la escaladarea evenimentelor care au scos în stradă cele mai multe persoane de la Revoluția din 1989 încoace. Aproape că s-a ajuns la poziții radicale între românii care au avut opțiuni diferite la trecutele alegeri parlamentare. Aproape că s-a ajuns la violențe. Au fost niște incidente provocate de o mână de oameni, nu se știe de către cine organizați, care puteau duce la confruntări violente și victime, atât printre  civilii ieșiți în stradă cât și în rândul forțelor de ordine.

Noroc că protestatarii în fața guvernului au ales calea pașnică, au colaborat cu jandarmii și au reușit izolarea incitatorilor la violență, pentru că altfel se putea ajunge la o nouă mineriadă, la confruntări sângeroase și lupte de stradă între români.

Dacă la nivelul străzii lucrurile s-au oprit la timp, la nivelul instituțiilor statului și al puterilor politice s-a iscat un război greu de aplanat, în care au fost prinși reprezentanții statului de drept, conducerea politică a Ministerului Justiției, pusă pe fapte mari, la ceas de noapte, Președinția, Procuratura, Avocatul Poporului.
 DNA-ul a dat curs unei plângeri și a descins la sediul Ministerului Justiției, căutând dovezi ale abuzului în serviciu ale celor care au propus tocmai dezincriminarea acestei fapte și adoptată nocturn de Guvern. De cealaltă parte, s-au auzit acuze de imixtiuni în activitatea acestui minister.

În Parlament, unde există o majoritate roșie zdrobitoare și unde, normal, ar fi fost să se discute și adopte, în dezbatere publică noile reglementări și schimbări legislative, atât la codurile de procedură penală, cât și la proiectul legii grațierii și amnistiei, a început circul. Opoziția puțină ca număr și impotentă în fața majorității, a făcut mai mult spectacol, coregrafii cu pancarte și a staționat pe baricadele parlamentare peste noapte. Opoziția formată mai mult din tinerii politicieni ai USR, neexperimentați, cărora li s-au raliat mai mult de ochii lumii, PNL și PMP, partide care au în rândurile lor unii membri ce ar fi beneficiat și ei de dezincriminarea abuzului în serviciu, este extrem de fragilă.


Chiar dacă a făcut deliciul opiniei publice partizane, spectacolul Opoziției din Parlament a fost total ineficient, rezultând doar deranjul unor parlamentari cu ștate vechi ai puterii,un fel de talibani enervați că s-au găsit unii, tot parlamentari, neînsemnați însă, care au îndrăznit să le bată obrazul.

Abuzurile nou legiferate, protestele de amploare și circul din România, ajunsă într-o situație extrem de periculoasă, au fost puse și pe tapetul Parlamentului European, unde susținătorii români și europeni ai stângii și ai dreptei și-au adus acuze grave, de o parte și de cealaltă.


Când scriu aceste lucruri, lucrurile sunt departe de a se liniști, chiar dacă s-au făcut numeroase apeluri la discernământ, la vocea rațiuni, la dialog. Taberele se regrupează, fac noi strategii de acțiune pentru obținerea victoriei. În urma aparentei victorii de etapă a protestatarilor din stradă, a Președinției, a demersurilor Ministerului Public, a procurorilor și judecătorilor, în favoarea statului de drept, tabăra puterii roșii caută mijloacele de contraatac. Unele voci mai înfierbântate cerând chiar contramanifestații de amploare. Contramanifestații care ar duce la potențiale confruntări în stradă între români.
Miza războiului rămâne la fel de importantă, vitală pentru ambele tabere.

 Pe de o parte, puterea roșie este disperată să-și scape penalii în frunte cu șeful de partid și ar fi în stare să folosească orice mijloace fără scrupule pentru a-și atinge scopul.
 
Cealaltă parte, cu strada vârf de lance, militează pașnic, fără violență, pentru consolidarea statului de drept și nu slăbirea lui, pentru o Românie normală în care să nu mai fie legiferată hoția gulerelor albe.

Vom vedea ce se va întâmpla cu fragila și originala democrație românească. Să sperăm că va triumfa vocea rațiunii, a dialogului, a discernământului, vor fi găsite soluții pașnice, democratice, politice, legale în care statul de drept și cetățenii săi să fie puși mai presus de interesele mafiote.

Mai jos vă prezint doar două opinii ale unor cetățeni îngrijorați, care s-au exprimat în spațiul public, pe rețelele de socializare :


”Da, a fost frumos, dar naiv . Asta se întâmplă când ai un președinte care a dormit doi ani și un fost mare partid, istoric , condus de niște nulități. S- au trezit ca au rămas fără jucării și acum cred ca strigând în gura mare își vor impresiona dușmanul bine pregătit în luptele de strada , hotărât, ferm și foarte ticălos. În timp ce Iohannis dormea pe plajele din Florida , PSD ul își pregătea cu minuțiozitate loviturile. Este cam greu sa ii surprinzi , jocul este condus in mod clar de PSD, au presa, au susținere, au bani , au experienta și au foamea de putere , de putere absoluta .”
. ”Dincolo sunt Gorghiu sau Turcan și Iohannis susținuți de o dreapta distrusa de neîncredere, de dezamăgiri, de ani în care au fost mereu trădați de reprezentanții lor , dar mereu animați de spiritul anti PSD.”
 
”Ce urmează? Sper ca atât Iohannis cat și Dragnea sa găsească calea comunicării, calea de a anula aceste ordonanțe ticăloase, calea de a trece în liniște și pace , dar mai ales în spiritul legii și al unei democrații reale , mai departe. Pentru ca altfel, următorul pas v a fi războiul civil . Cine crede ca mitingurile pot continua cu căței, cu copii , cu plantat de ghiocei se inseala .
Următorul pas înseamnă sânge.”

”Cum a ajuns România colonia Europei.”

SEMNAL DE ALARMĂ

”Daca te uiti pe harta, nu pare nimic schimbat. Conturul este acelasi, vecinii – aceiasi. Dunarea curge tot pe unde am invatat in scoala primara, Carpatii sunt la locul lor.
In interior, insa, Romania nu mai este intreaga. Din ea au disparut bucati mari si nimeni nu da socoteala pentru asta.
Culmea este ca nimeni nu a furat pe ascuns, ferindu-se de ochii autoritatilor. Nici pomeneala. S-a furat la lumina zilei, la gramada, cu camionul, cu trenul si cu vaporul, de parca era concurs.”
Ne-am vandut pe nimic!

”Nicio guvernare, incepand cu ianuarie ’90 si indiferent de culoarea ei politica, nu isi poate trece in palmares vreun succes in stoparea hotiilor.
Nici nu ar avea cum. Toate, fara exceptie, au fost mana in mana cu autorii, pe fata, carora le-au inlesnit drumul, direct sau prin interpusi, din prostie, din lacomie, caci comisioanele au fost intotdeauna foarte mari, sau cedand tampeste la promisiuni sau presiuni. Nu vorbim aici de cele peste 1.200 de fabrici si uzine disparute la fier vechi, in numele unor privatizari cu cantec, pe care nimeni nu a avut chef sa le cerceteze pana sa se prescrie. Acum, este inutil, caci sleahta de borfasi politici, indiferent cum s-ar numi ei, a avut grija sa scoata din noul Cod penal infractiunea de subminare a economiei nationale.”
”Sute de intreprinderi au fost privatizate doar pentru ca noii proprietari erau interesati de terenuri, nu de ce se producea acolo. Si ce daca? Priveste pe cineva? Alte sute au intrat pe mana unor companii straine, care ne vand acelasi lucru, dar la preturi mult mai mari, sau care, la aceleasi preturi mari, importa ceea ce produceam noi inainte. Iar profiturile se contabilizeaza afara, aici ramanand doar pierderile.”

Colonie fruntasa in Europa !

”Am ajuns in situatia aberanta de a ne vinde pamanurile la preturi de nimic. Strainii, cu predilectie italienii, olandezii, francezii si belgienii detin 50% din suprafetele arabile ale Romaniei, si alea cumparate le un pret de cateva sute de euro/ha.
Asta, in timp ce in Franta un hectar costa 35.000 euro, iar in Germania, 28.500. Credeti ca s-a interzis vanzarea terenurilor catre straini? Nu!”
”Legea a fost doar un pic modificata, ca sa nu se supere Europa pe noi. La paduri, dezastru! 1 milion de hectare defrisate ilegal, adica 3 ha pe ora! Pierderi, la terenuri si paduri, fix 90 de miliarde de euro. Si ce daca? Nu sunt singurele anomalii. Banii pe gazul metan romanesc fug in Franta, caci compania nu mai e romaneasca. La fel si cei de pe apa de la robinet, de parca ne-ar aduce-o francezii pe a lor, cu cisterna. Cei de pe energia electrica dispar in Italia, desi curentul e romanesc. La supermaketuri, ponderea o detine tot marfa din import, deci e limpede unde se duc, in final, banii. Cu ce ne alegem noi din toate astea? Cu niste guverne imbecile, care au mimat ca au grija de noi si pe care doar sa le injuram mai putem. Si cu titlul de colonie fruntasa in Europa! Hai ca nu-i de colea!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu