joi, 20 aprilie 2017

Sufocați de Senzațional




Cum au făcut morții vii Paștele-Extraordinar, fenomenal, paranormal, nemaivăzut!!!

Importanța senzațională a breking news-urilor

Suntem asaltați de breking news-urilor post pascale, în săptămâna luminată. Sub mantaua de vreme rea, hibernală peste florarul lui aprilie, ni se oferă din belșug știri, comentarii, opinii, analize, previziuni și imagini cu: Ghiță, politicieni care povestesc cum și-au petrecut Paștele sau cum vor să-i grațieze pe criminali și corupți, primari generali pe val, cum este Gabriela Firea, șefa absolută a Capitalei, în luptă cu iarna de primăvară care-i pune bucureștenii în cap, parlamentari care fac pe dracu-n patru să-și impună proiectele de lege, fie că sunt fiscale, pe Justiție ori cu impact social, cum ar fi legea unitară a salarizării. 

Curg ecranele sufocate de breking news-urile de toate culorile, care mai de care mai senzaționale.

În timp ce caut un subiect de interes pe care să-l abordez, îmi bubuie în urechi și mi se perindă pe retină permanentele, obsedantele, repetabilele, sâcâitoarele, enervantele, mincinoasele, manipulatoarele breking news-uri ale televiziunilor. Avem de toate: de la subiectele politice, economice, sociale, militare, legislative, guvernamentale, cele legate de justiție, religioase, de politică externă, până la cele de shopping, cancanuri, bârfe, fufe și făcături tipic românești.

Faptul că un cetățean din Timișoara, care a avut curajul să facă publice nesimțirea și sfidarea unor polițiști față de cetățenii care-i plătesc, a fost amendat aberant de către Poliție, nu constituie o știre de breking și nu face prea mult rating. Astfel de chestii sunt obișnuite, normale într-o societate anormală!!! Banală. N-are senzațional.

Din toate aceste breking news-uri, din ultima vreme, îmi revine obsedant în minte  un subiect fake, în care un parlamentar din coaliția la putere, se vaită că nu poate trăi cu indemnizația de 1000 euro pe lună, parlamentar care continuă tradiția altor trecători plângăcioși, aleși ”muritori” de foame, cărora nu le ajungeau banii de genți și costume.
 
Acestei știri false îi opun una adevărată, care se întîmplă ciclic pentru năpăstuiții soartei, care n-au nici măcar 10 milioane cu atât mai puțin 1000 de euro salariu sau pensie. 

Este vorba despre românii care s-au împrumutat pe la casele de ajutor reciproc sume de 1-2 milioane de lei vechi, pentru a avea cu ce să-și cumpere minimul de alimente și a avea ce pune pe masa de Paște. Aceștia sunt ”morții” vii, care se chinue să supraviețuiască, unii reușesc chiar, cu un venit muuult sub cei 1000 de euro, indemnizația dintre viață și moarte a parlamentarului român.

Se caută soluții de către marii bărbați și marile femei de partid și de stat ale României. Dar mai ales se caută bani. Mulți, mulți, mulți bani pentru a acoperi măcar un pic din promisiunile bombastice, fără număr ale puterii actuale. Disperarea-i mare, mai mare decât Casa Poporului, mamut construit de Ceaușescu cu multe sacrificii ale românilor, de unde se cârmește căruța cu șine a României. Se caută soluții febrile în laboratoare: naționalizări de pensii, noi taxe și impozite, amânări, idei, intoxicări, manipulări și multe, multe, multe abureli ale poporului.

Toate acestea sunt aruncate pe piață prin intermediul breking news-urilor și specialiștilor în domeniul news fake-urilor. Acestea au devenit extrem de importante, vitale în atingerea scopurilor, a țintelor vizate. Breking news-urile artificiale sunt arme esențiale în războaiele zilei, fie ele politice, economice, militare și mai ales în bătăliile pentru putere și control.

Dacă ne uităm la tv, trăim în breking news-uri permanente. Fără număr, fără număr, fără număr... După cum  cred eu, jurnalist de modă veche, un breking news trebuie să se refere la o știre, un eveniment  de mare interes public, la zi, o știre fierbinte care să prezinte un fapt, o acțiune, o întâmplare cu impact semnificativ în viața noastră, în societate, în țară, în lume. 

Sigur, ”jurnaliștii” de modă nouă, tonomatele, acoperiții, descoperiții înțeleg altfel lucrurile, din moment ce fac breking news-uri din orice, chiar și din chestii fantomatice, inventate, fabricate. Subiecte care aduc pe piață informațiile, știrile, articolele false. Așa numitele fake news, aduse în discuție în ultima vreme și acuzate de manipulare și intoxicare chiar și la curtea celor mai puternice state ale lumii.

Specialiștii români în astfel de chestii menite să servească anumite interese, prin intoxicarea opiniei publice, mascați sub nume de jurnaliști, editori, analiști, oameni  cu apartenețe politice, de afaceri, funcționari înalți ai statului, organe legislative, executive, sindicate, părerologi de tot felul sunt prezenți non stop pe sticla televizoarelor. Fac și desfac ițe, pun lucrurile și țara la cale, judecă și dau verdicte proprii în cadrul acestor breking news-uri false. 

Putem fi campioni ai făcăturilor de presă, de televiziune în general, știind că imaginea, apariția și datul din gură pe sticlă au un impact foarte mare, decisiv de cele mai multe ori, pentru atragerea privitorilor, telespectatorilor, naivilor și nătângilor, care stau cu gura căscată pe senzaționalul de laborator. Cu toate că mulți dintre ei habar nu au ce e acela un breking news, sunt acaparați de importanța extraordinară a subiectelor prezentate. 

Astfel, devin telespectatori fideli unui anumit post tv, simpatizanți și susținători aprigi ai unui anumit partid politic, al unei justiții sociale și dreptăți false fabricate și prezentate de ”specialiști”. Unii privitori mai tineri devin fani înfocați ai vreunei ”vedete”, ”star”, ”artiste”, fufe, panarame prezentate cu mare pompă la televizor, la emisiunile de îndobitocit și sunt luate drept exemple, modele de urmat de către prostime. Talentele la români abundă permanent, se nasc peste noapte și se bazează pe prostirea și prostimea multora pentru a face rating cu orice preț, fără scrupule, implicit mulți, mulți bani.
Suntem permanent bombardați de ”Senzaționalul” breking news-urilor și nici măcar nu avem sirene să ne alarmeze în privința informațiilor false, profund manipulatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu