joi, 27 aprilie 2017

Țară bogată aleși calici




Să ne cunoaștem parlamentarii-Cine sunt săracii și bogații Legislativului

Cine vrea să știe care-i cel mai sărac parlamentar român și cel mai bogat ? Cine nu are nici măcar o casă după zeci de ani de muncă cinstită ? Cine sunt cei mai bogați aleși pesediști, care se bat cu pumnul în piept că mor de grija oamenilor ? Cine sunt cei mai bogați și săraci politicieni din Parlament ? Cine are averi imense în țară și străinătate ? 

Ce ales n-are nici o avere și zici că moare de foame ? Cine, ce daruri și cadouri a primit, inclusiv daruri de nuntă ? Cine sunt parlamentarii mari iubitori de artă, cu valoroase colecții personale ? Care are cele mai multe terenuri, case, mașini, bijuterii și bani ? 

Cine a dăruit masa partidului cu cei mai mulți bani ?

Este vorba de dragii noștrii aleși parlamentari. Reprezentații primei puteri a statului. Cei care fac legile. Pesediști, aldiști, peneliști, udemeriști, useriști, minoritari. Ei, pe care-i vedem la televizor, care spun că muncesc pe brânci, fac sacrificii, suferă, fac totul pentru poporul român.

Cine vrea să știe despre averile politicienilor de vârf, puternicii zilei în România : notorii Dragnea, Tăriceanu, Băsescu și ai lor, pe de o parte. Și despre avuțiilor noilor aleși în Legislativ, politicienilor anonimi până mai ieri? Cât de bogați ori săraci sunt parlamentarii Guvernului Socialist Grindeanu?

Vă las să aflați singuri. 

Vă spun doar că unul dintre cei mai săraci parlamentari este mezina Camerei Deputaților. Fără nici o avere, doar cu datorii !!! Conform declarației de avere de pe site-ul instituției. Paradoxal, printre aleșii săraci ai poporului român se numără și cel mai vârstnic parlamentar. După o viață de muncă și performanțe profesionale, membru al Academiei Române, senatorul veteran n-a avut case, terenuri, mașini, valută, tablouri, bijuterii, conturi în bănci să numere în declarația de avere !!!

Tot surprinzător, pentru naivi, aflăm că parlamentarii care se plângeau că nu le ajung banii au averi considerabile, conform propriei declarații de avere.

Cred că ar fi extrem de interesant dacă alegătorii români, în special cei cu o condiție materială modestă-pensionarii, săracii, cetățeni fără slujbă sau fără căpătâi, disperații, asistații social, salariații cu venituri minime pe economie, persoanele cu dizabilități sau pseudo handicapații, tăietorii de frunză la câini cu drept de vot, tinerii fără perspective și orice alți cetățeni din România, bogați sau cu stare, educați sau mai puțin școliți, ar citi, ar afla, ar ști ce averi au aleșii lor. Cei care le-au  cerut votul și l-au primit, promițându-le raiul pe pământ, câte-n lună și stele !

Ce ar spune alegătorii români dacă ar ști că aleșii lor sunt putred de bogați sau dimpotrivă, lipiți pământului de săraci

Cum ar alege la urne cetățenii dacă ar ști dinainte că cel care  le cere votul are case și terenuri fără număr, sume importante în bănci, averi peste hotare, colecții personale de artă și bijuterii de sute de mii de euro?
 
Cum ar vota dacă ar ști  despre candidat că are ”averea” unui boschetar sau a unui om care a muncit toată viața pe brânci și s-a ales cu nimic : nema casă, terenuri, mașini, valori, conturi în bancă-doar un amărât de salariu pârlit? 

Cum ar vota cetățenii știind dinainte că alesul nu are nici un fel de avere, nici măcar salariu, ci doar datorii ? 

Cum ar vota oamenii dacă ar ști cu câți bani au contribuit candidații la partid în campania electorală ?

Nu știu alții ce cred, dar mie mi se par extrem de ofertante astfel de informații, că tot este un cuvânt la modă, repetat obsesiv de ”vedete”.

Din ciclul Știați că și Să ne cunoaștem aleșii

Cine n-a știut chestiuni de acest fel despre aleșii lor înainte de alegeri, pot găsi toate informațiile declarate pe propria răspundere, pe site-urile Camerei Deputaților și Senatului. Declarațiile de avere ale unora dintre aleși aduc informații senzaționale pentru un om normal, cinstit, după părerea mea.

Este o lectură fascinantă. Gratis. 

Poate stârni reacții emoționale, trăiri diverse, stări de revoltă sau, cine știe, admirație. Întrebări, semne mari de îndoială și credibilitate la adresa aleșilor țării. Păi, cine se așteaptă să avem parlamentari fără nimic avere ? Că d`ăia cu stare, aleși avuți am mai aflat. Dar chiar și așa, citind declarațiile de avere ale unora rămâi perplex. 

Te întrebi stupefiat, cum mama dracului au strâns unii bogății impresionante în comparație cu alții care ar putea munci cinstit și 1000 de ani și tot n-ar trece clasa calicilor ?!!! Și îți poate chiar veni în cap un proiect de lege, depus recent în Parlament, de fostul președinte al Republicii, prin care se propune albirea și absolvirea de vină a corupților !!!

Lecturând declarațiile de avere ale parlamentarilor avem surprize de proporții și aici nu mă refer la clasa bogată, cu o groază de terenuri, case, mașini, conturi în bancă, proprietăți în străinătate, colecții valoroase de artă sau bijuterii extrem de prețioase. Sunt unii care și-au declarat averile pe numele rudelor, soților sau soțiilor, chiar copiilor. Alții au declarat la venituri și alocațiile copiilor sau bursele de merit ale odraslelor. Cadourile, darurile de nuntă.

Senzaționalul vine de la parlamentarii săraci lipiți pământului ! Calicii Parlamentului, după declarația de avere !!! Sper că nu se vor ofusca aleșii fără averi, că le-am zis calici (CALÍC, -Ă, calici, -ce, adj. (Adesea substantivat) 1. Lipsit de mijloace materiale elementare; foarte sărac.-conform DEX-ului). Cum, nu știați că avem aleși săraci care, dacă te uiți în declarația de avere, n-au nimic : nici case, nici terenuri, nici mașini, nici conturi în bancă, nimic, nimic, nimic !!! Dacă te gândești că pe lângă acest mare nimic la avere, unii au datorii, nu-ți vine să crezi în ruptul capului !!!

 Cum să n-aibă un parlamentar, un ales român după ce bea apă ?!!! Parcă îți vine să plângi și să faci chetă pe stradă, să-i dai alesului bani de un covrig, că pe burta goală ies legile proaste.

Ce vrei, domnule, țară bogată, mulți bogați, dar chiar și săraci aleși în Parlament ! Mai e de mirare când unii parlamentarii  de frunte, se plâng că-i strâng pantofii de aleși, că nu le ajung banii de poșete, că n-au costume, că mor de foame doar cu indemnizația de ales al poporului, de 1000 euro pe lună ? Că nu pot face legi drepte, bune și nu ne pot reprezenta în lume cu pardon, pantalonii rupți în fund, că nu sunt răsplătiți pentru munca, eforturile și sacrificiile făcute pentru bietul popor  care i-a votat ?

Oare, cum ar vota poporul dacă ar ști toți dinainte cât de bogați sau de săraci sunt viitorii membrii ai Parlamentului, cei care fac legile românilor și României ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu