miercuri, 24 mai 2017

Întrebarea zilei: Citiți și gândiți!



Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!


Întrebarea zilei:

-Este echitabil, moral și mai ales social ca un angajat din structurile statului să iasă la pensie, la 50 de ani, și să încaseze pensie circa 100 milioane lei vechi pe lună (unii mai mult, alții mai puțin) comparativ cu un salariat care a muncit cinstit toată viața, și a ajuns la 65 ani să ia pensie circa 10 milioane de lei vechi (mai mult sau mai puțin)?

Primul a fost militar, a urcat ”excepțional” treptele gradului și funcției, a avut relații la nivel înalt, a fost și rămas o cârtiță mândră care a lucrat permanent în slujba ciumei roșii sau pentru alte partide, aducându-le servicii deosebite și profitând în același timp.

Perspective: tânăr pensionar cu o viață de huzur, în continuare cu relații și statut privilegiat, posibilitatea de a dezvolta afaceri dacă nu a făcut-o acoperit până să iasă la pensie, politică, noi demnități.

Al doilea, amărășteanul prost de cinstit, și-a rupt oasele cu adevărat, și-a șubrezit sănătatea, ba, a mai prins și ceva ani de șomaj, a trăit pe pielea lui tranziția economică.

Perspective: sărăcia, umilința, boala, nu se știe dacă mai prinde câțiva ani de pensie înainte să moară.

Putem adăuga la comparație și exparlamentarii și alte categorii care beneficiază de pensii speciale.

-Cine dintre cele trei categorii de pensionari este mai îndreptățit și merită să primească bani și recunoștința patriei pentru munca depusă?

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu