joi, 7 decembrie 2017

Moartea Regelui le aduce libertate totală românilor

România va renaște ca pasărea Phoenix din propria cenușă.

Motto: “-Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie!”-Regele Mihai I, ultimul discurs în Parlamentul României.

Paradoxal, dar ținând cont de realitățile sociale și politice ale României centenare, la moartea ultimului rege, Mihai I, pe lângă faptul că mulți îi deplâng pierdereapuțini se bucură, românii pot vedea și o parte bună a lucrurilor. Dispariția ultimului simbol al monarhiei, cu meritele și păcatele lui, cunoscute sau mai puțin cunoscute, face ca poporul român să își cunoască o importantă pagină de istorie dintr-o carte care abia de acum încolo va trebui scrisă de specialiști și citită în adevărata sa lumină.

O istorie despre monarhie, care a fost mult timp închisă de către regimul comunist și interzisă românilor, carte ale cărei file au început timid, să fie deschise abia după 1990, spre cunoașterea românilor. Ori până la căderea comuniștilor, istoria adevărată a României era cunoscută de foarte puțini oameni, cei care au trăit pe viu regimul monarhic. Restul poporului, majoritatea, în special tinerii știau foarte puține lucruri despre rege, regalitate, monarhie, fapte, evenimente, istorii adevărate. Și aceste puține lucruri erau de multe ori false, trunchiate, manipulate de propaganda comunistă, care își dorea să impună o lume nouă și să creeze oamenii noi ai socialismului îndoctrinați complet, fără să aibă acces la istoria reală. Istorie adevărată interzisă, ascunsă de orânduirea socialistă care le-ar fi putut zdruncina puternic convingerile comuniste.

Acum, odată cu moartea regelui, istoria interzisă are toate canalele deschise pentru a putea fi cunoscută de români, lucru care, în timp, le-ar putea schimba conștiințele, mentalitățile, i-ar face să privească din altă perspectivă atât trecutul, cât mai ales viitorul. Dacă poporul ar fi cunoscut cu adevărat istoria României, altfel ar fi gândit și total diferit și-ar fi ales conducătorii ultimelor decenii.

Odată cu aflarea și cunoașterea istoriei reale, românii pot deveni liberi cu adevărat. Liberi să gândească, liberi să facă judecăți de valoare, liberi să compare regimurile politice sub care au trăit, să le compare cu bunele și relele lor și cel mai important lucru, liber să aleagă în cunoștință de cauză.

Este adevărat că libertatea aceasta totală de conștiință, schimbarea de mentalitate nu vin peste noapte, imediat după cunoașterea adevărului istoric. Și de acceptarea acestui adevăr, pentru că încă există foarte mulți români îndoctrinați adânc în talibanismul socialist. Încă avem destui semeni printre noi, care consideră că orânduirea socialist/comunistă a dus România pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație!

Încet, încet, ireversibil, chiar și cele mai îndoctrinate persoane în perioada bolșevismului, chiar și cei mai cunoscuți reprezentanți ai orânduirii comuniste încep să se schimbe și recunosc deschis istoria adevărată a țării noastre. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este chiar fostul lider comunist, primul președinte ales al României după revoluție, Ion Iliescu. Cel mai înverșunat adversar al Regelui Mihai, căruia i-a interzis revenirea în țară, i-a făcut toate mizeriile de frică să nu piardă puterea în favoarea acestuia.

Cu toate acestea, Ion Iliescu a avut tăria și mintea cea de pe urmă, să-i permită regelui intrarea în țară, să se reconcilieze cu acesta și, în final, chiar și înainte de retragerea fostului suveran, dar mai ales acum, după moartea lui să-i recunoască meritele, calitățile și faptele adevărate care le-au fost ascunse și interzise decenii la rând românilor, dar care au scris pagini nemuritoare în cartea de istorie a poporului român.

De aceea, începutul cunoașterii adevărului istoric după moartea regelui poate constitui un moment important de schimbare a mentalității și viitorului poporului român. 

România poate renaște ca pasărea Phoenix din propria cenușă.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


Un comentariu:

  1. Iliescu nu a permis intrarea regelui in tara pentru ca si-ar fi dorit vreo reconciliere cu acesta , nu i-a recunoscut meritele si calitatile pentru ca a realizat aceasta ci din ratiuni politice , adica i-a permis revenirea in tara cind s-a asigurat ca tara nu-i mai putea oferi nimic regelui Mihai. Nu stiu cu certitudine cit ne-ar fi fost de bine cu regele Mihai , dar stiu cu certitudine ca ne-ar fi fost infinit mai bine decit cu noii comunisti...De ce ? Pentru ca ulterior noii securisti si-au facut in sfirsit si ei ceva al lor , un partid.

    RăspundețiȘtergere