joi, 8 martie 2018

Boala gravă, contagioasă a românilor


Pericolul grav pe care îl ignorăm la scară națională !

 Problemele importante nu mai interesează pe nimeni! De mai mulți ani, în atitudinea, mentalitatea, abordarea, în discuțiile, în atenția multor români nu se mai află chestiunile, subiectele, problemele importante care le afectează  efectiv viața !!!

Mai mult, această superficialitate și ignoranță voluntară se ia ca o boală contagioasă. Se extinde ca o pecingine, pe fondul unei lipse de educație, de cultură, îngrijorătoare, promovate de o ignoranță crasă. În plus, abili manipulatori se folosesc de atenția sporită a unora pentru nimicuri, pentru a masca  acțiuni ale puterii politice, legislative, executive, administrative și situații grave din toate sectoarele de activitate ale societății noastre.

Îndreptarea atenției către nimicuri, bârfe, șușanele, promovarea voită a subculturii, a limbajului și atitudinilor imorale, suburbane este extinsă la nivel național. Iar mass media are un efect nociv prin difuzarea acestora, doar de dragul audiențelor cât mai mari. Pe de altă parte, sunt și oameni educați, cu o mentalitate sănătoasă, mulți profesioniști recunoscuți în domeniile lor de activitate, care cad în capcana unor lucruri fără importanță, uitând problemele grave din societate.

Cel mai recent exemplu este excesul de  indignare față de exprimările greșite ale politicienilor. Astfel, se acordă mai multă atenție pronunției repetate a cuvântului ”imunoglobină”, de către prim ministrul Vasilica Viorica Dăncilă, când de fapt problema cea mai gravă, care afectează și pune în pericol vieți omenești este lipsa imunoglobulinei! Situația mortală din sănătate.

Țara arde și baba se piaptănă ! Se face mare caz de pieptănătura șefului Executivului, uitându-se, că aceasta a solicitat ridicarea MCV-ului în timp ce Comisia Europeană este tot mai îngrijorată de atacurile asupra Justiției, precum și de mersul lucrurilor în România! Iar raportul Comisiei Europene pentru țara noastră, dat publicității ieri, ne arată că avem parte de o guvernare dezastruoasă.
Ne minunăm de tăierile de ”pamblici” ale demnitarilor, în vreme ce educația națională este în cea mai gravă situație posibilă. În timp ce analfabetismul instituțional crește ca Făt Frumos peste noapte. Sunt mediatizate la greu orice mișcări, idioțenii, banalități, prostii făcute și spuse de politicienii vremelnici la putere, în loc să-i sancționăm la vot pentru incompetență, abuzuri și corupție !

Din ce în ce mai mult, din păcate, viața românilor este influențată de niște nimicuri cărora mulți dintre noi le acordă o mare atenție, le ocupă mai mult timp și chiar cheltuiesc pe ele mai multă energie, timp și bani decât merită. În timp ce lucrurile cu adevărat importante, esențiale sunt marginalizate cu bună știință.

Această mentalitate extrem de nocivă și periculoasă tinde să devină un fenomen la scară națională. Și este propagată tot mai mult în rândul tinerilor, care, fără să își dea seama, devin tot mai vulnerabili, tot mai ușor de manipulat și tot mai îndobitociți. Produce efecte și consecințe negative nu doar în prezent, ci și în viitor. Unii tineri sunt folosiți de șmecherii versați ai politicii românești, sunt ademeniți în diverse funcții, demnități, avem exemplu în Parlament, în diverse ministere sau instituții importante, tocmai pentru a putea fi păpușați după bunul plac.

Astfel, ajungem să ne minunăm că aceștia nu-și pun întrebări când votează o lege proastă, dacă fac bine sau rău, nu gândesc și nu pot face judecăți de valoare când iau o hotărâre într-o instituție vitală pentru societate, pentru cetățeni, pentru țară ! Ne crucim de o fătucă unsă șef de filială la tineretul celui mai mare partid românesc, când ne anunță ritos că ”inflația nu va ajunge în țara noastră !”, uitând că peste puțin timp ”performanțele” acesteia o pot urca într-o funcție importantă, unde va da măsura prostiei și incompetenței în detrimentul cetățenilor !

Ceea ce este îngrijorător de-a dreptul, este că acest fenomen este în creștere, iar când vom conștientiza gravitatea situației, cât de mult ne afectează atenția sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu.

Ne va fi foarte greu și ne vor trebui mulți ani să revenim la normalitate, să așezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenția cuvenită lucrurilor cu adevărat importante și să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu