joi, 13 decembrie 2018

Scrisoare către Speciali



Viața-i grea în România, dar pentru copiii nevinovați timpul nu mai are răbdare

Acum, pe sfârșit de an, când ne pregătim de bilanț, ce am făcut bine, ce am greșit, ce vom face, conform tradiției creștine hai să încercăm cu toții să facem măcar câte o faptă bună de căciulă. Și conform aceleiași tradiții, pe lângă urări de tot felul, să adresăm un apel și semenilor noștrii. Eu am ales să transmit o scrisoare deschisă concetățenilor noștrii, cei mai speciali români dintre noi. Sper să nu mi-o ia în nume de rău, ci să facă așa cum îi îndeamnă conștiința și sufletele lor de români.

Măi, dragă doamnelor și domnilor speciale și speciali, ce mai faceți, așa, în viața personală, de familie, nu în viața publică pe care o vedem în permanență pe sticla tembelizoarelor, în care vă arătați din plin nurii intelighenției de aleși ai românilor? Ați tăiat porcii sau nu ați avut ce tăia, că vi i-au luat halatele albe și vi i-au omorât pe motiv de pestă porcină? V-ați cumpărat brad de sărbători sau nu ați avut bani din cauză de Moș Gerilă sărac?

Măi, dragă aleșilor speciali, au început să curgă atențiile specifice lunii cadourilor? Aveți marafeți să umpleți masa de sărbători ori încă nu v-a venit pensia specială? Ghetuțe noi ați avut să vi le umple Moș Niculae, dar ciorăpei să vă aducă daruri Moș Crăciun, ori n-ați fost cuminți și n-ați învățat nici poezia? Cum, decât poezia pentru șefu?! Bani de hăinuțe, de firmă, de ceva bijuuri scumpe ați avut, că doar obrazul subțire cu cheltuială se ține?

Dar de limuzine, de benzină, de gaz, de lumânări aveți bani? Că doar o să treceți și voi pe la biserică, măcar într-un an odată, dacă la moaște și catedrală nu ați ajuns, măcar o lumânare cu ștampila sfântă, acolo, să aprindeți și voi! Să vă rugați, poate mai prindeți un mandat dacă nu vă prinde Beciul domnesc între timp! Știu că aveți sumedenie de probleme grele, vă zbateți, munciți pe brânci, faceți totul pentru oameni. Sunteți stresați, surmenați, obosiți, vă hăituiesc și adversarii politici, dar mai ales huliganii din stradă, că cică furați și mai faceți și legi proaste! Oameni răi ăștia de vă acuză, necreștini, nefamiliști, niște nimeni, niște sărăcii, acolo! Țipă de foame în stradă!

Nu ca voi, aleși ai poporului, cu adevărat speciali! Și mai aveți și niște salarii, impropriu spus, de mizerie, venituri de bugetari de la 40. 000 lei în sus. Păi, ce să faci de banii ăștia? Nici de covrigi nu vă ajung, că s-a scumpit și gaura covrigilor! Aaa... nu prea mâncați covrigi?!!! Doar în situații speciale, ca șeful Dragnea la tribunal? O duceți greu,Specialilor!

Aveți războaie tot mai dure în Parlament, dar nu vă lăsați. Cum, ”-Doar boii sunt consecvenți!”, cum zice prea specialul Iordache, care pune bomboana pe colivă:”-Noi, PSD, susținem în continuare pensiile speciale!” Cum? ”-Că merităm!” De ce? ”D-aia”!, cum delicat, inteligent, lămurește presa, opinia publică, poporul o aleasă specială.

Măi, dragă Specialilor, înainte să intrați în binemeritata vacanță de iarnă, care nu ați intrat încă, faceți și voi un pustiu de bine pentru copiii acestei țări, bătuți de soartă, bolnavi. Din toată sărăcia voastră, rupeți o chenzină d-aia specială, pe o lună două, cât vă lasă inima și dați-o și voi la construcția unui spital pentru copii, că vedem cu toții, în ciuda zbaterii voastre nu doar nu reușiți să construiți spitale noi, dar nu le puteți ajuta nici pe cele vechi. Dați și voi niște bănuți pentru spitalul copiilor ce se construiește din banii cetățenilor. Faceți și voi o faptă bună de sărbători!

Cum, nu aveți nici voi bani?! Grav! Dar știți cât de dramatică este viața copiilor bolnavi de cancer sau de alte boli nemiloase, copii care nu mai au timp de așteptare. Copii nefericiți care nu mai au timp să se îndeplinească promisiunile și minciunile aleșilor speciali? Copii care își numără restul zilelor pe degete? Sau pe voi nu vă doare decât de interesele proprii, majore, esențiale, generale, de partid și de stat, că doar nu sunteți oricine. Sunteți Speciali!

Măi, dragă speciale și speciali, coborâți măcar o oră/două din bula demnitarilor și redeveniți oameni, redeveniți creștini, faceți o faptă bună că nu muriți. Dacă a coborât Isus pe pământ să-i ajute pe păcătoși, nu puteți coborî voi din sferele tari și amețitoare ale puterii, să faceți măcar o faptă bună pentru niște copii inocenți? Cum, aveți și voi copiii voștri care au nevoie de bani? Beizadele? Cheltuiesc fără număr? Au nevoie de euroi pentru distracții costisitoare, cluburi, excursii, bolizi de lux, țoale, zorzoane și alte alea? Da, multe și grele cheltuieli mai aveți! Nu faceți față cu banii?

Nu-i nimic, dacă nu puteți să coborâți printre pământeni, asta e! Poate vă ajutăm noi să vă dați jos. Cu grijă, fără să vă tăvălim prea tare, doar cât meritați. Iar dacă nu aveți ce pune pe masa de sărbători, să cereți, să luați fără probleme din punguța bugetară, că doar sunteți oameni și voi. Ce, s-a golit punguța poporului! A fost găurită. Nu vă faceți griji, facem o chetă populară și nu vă lăsăm să muriți de foame! Punem mână de la mână din sărăcia noastră și vă luăm niște ciolane, de altceva nu avem bani. Dar nu cred că este o problemă, toată lumea știe cât vă plac ciolanele și cât alergați după ele. Păi dacă nu vă plăceau, renunțați la statutul de speciali, dar acest lucru nu se va întâmpla în veci. Cine dă ciolanul de bună voie? Nici până acum nu ați murit de foame, cum a zis și tovarășa Lenuța în preajma Crăciunului, în apropierea execuției:”-Ați văzut români morți de foame?”

Așa și noi, nu o să vedem Speciali morți de foame în România! Hai, să trăiți așa cum meritați, după sufletul și faptele voastre!

Hei, Specialilor, cică ați fi vreo 9000 în România, aleși dar și nealeși, cum rămâne cu fapta bună de care v-am vorbit, o faceți sau nu aveți bani?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu