joi, 31 ianuarie 2019

De doi bani speranță


Motto: Politica este o damă de moravuri ușoare, care urcă și coboară de la putere!

Sfânta treime a politicii românești

Mulți dintre noi, sperăm ca proștii că vom pune umărul cu toții și vom îndrepta lucrurile în această țară! Alții, fără de speranță, își iau lumea în cap și o dau naiba de Românie, cu politicienii ei cu tot. Aici, acasă, avem mereu tot felul de epidemii: în sănătate, în economie, în politică, în justiție, în toate cotloanele societății românești. Toate scăpate de sub control. Toate fac ravagii și victime în viața românilor!

În democrația noastră originală, post decembristă, post revoluționară, post comunistă, de tranziție permanentă, politica neaoșă, românească, mioritică se sprijină pe niște stâlpi beton armat, solizi, de neclintit și de mare viitor, după cum evoluează lucrurile în România noastră cea de toate zilele. Minciuna, naivitatea și prostia sunt stâlpii de bază, de neclintit ai politichiei de mărgăritar. Aceștia sunt susținătorii de bază ai întregului sistem politic actual, în ciuda faptului că, în ultimii 2/3 ani, majoritatea cetățenilor care au văzut și simțit nocivitatea sistemului pe pielea lor, au cerut cu insistență primenirea clasei politice și lustrația acesteia de vechile elemente toxice, comuniste și securiste.

Drept urmare a  necesității imperioase de schimbare și reformare a clasei politice nocive, incompetente și corupte, românii au avut parte doar de  tot felul de surogate, un fel de praf în ochi aruncat sub forma a tot felul de slogane propagandistice și a tot felul de oameni și partide noi în politică. Chestii care, în proporție de circa 90% s-au dovedit a fi tot atâtea surogate politice, cu tot felul de așa ziși oameni noi, promovați cu lozinci populiste, dar care, de fapt, s-au dovedit a fi din aceeași rasă de lupi ascunși prost sub pieile de oi.

Un fel de politicieni noi conduși din umbră de vechi și pricepuți sforari, împinși în lumina reflectoarelor și prezentați ca un fel de Mesia salvatorii de la patria, dar care, pe măsură ce avansează, înfierând cu aceeași mânie proletară vechea clasă politică, folosesc însă aceeași stâlpi pe baza cărora accesul și preluarea puterii sunt garantate. Minciuna, naivitatea și prostia!

Minciuna a fost dintotdeauna cea mai puternică armă de acces la putere, dar aceasta fără naivitatea cetățenilor și prostia mulțimilor  nu ar fi avut nici o forță de manipulare a românilor. Din păcate, în democrația noastră originală, sfânta treime politică a prins rădăcini adânci, reprezentând principalul atu atât pentru vechea clasă politică, dar și pentru așa zisa nouă clasă politică, cu oameni noi. Iar naivii care, în disperarea și speranța lor, au dat credit noilor sirene politice, acum, încep din ce în ce mai mult să bombăne tot mai vocal, să-și arate dezamăgirile, să acuze minciunile, care seamănă leit cu cele ale aleșilor actuali, la putere sau în așa zisa opoziție.

Încet, încet cetățenii naivi află, descoperă noi lupi în piei de oi, care, fără scrupule, își urmăresc cu obstinație interesele. Mai mult, dacă naivii au curajul să critice noua ordine politică, sunt puși la colț de oamenii noi care își doresc cu ardoare să urce scările puterii, dar fără să fie trași de mânecă de colegii sau simpatizanții lor, care au curajul să miște în front, în fața autoritarismului de partid.

Dar cum speranța moare ultima la români, privind la lupta crâncenă pentru întâietate, la războiul pentru ciolan între marii corupți ai țării, care  se amenință și se atacă permanent între ei, naivii mai cred încă într-o justiție divină, care să facă dreptate la un moment dat, în România și să pună lucrurile în matca lor firească.

Din păcate, așa cum noi românii nu am inventat roata, nici modelul de politică susținută de sfânta treime-minciună, naivitate, prostie, nu l-am inventat noi, fiind preluat și adaptat din țări cu tradiție mai veche sau mai recentă.

Se apropie seria de alegeri: europarlamentare, prezidențiale și parlamentare. Spectacolul scenei românești merge mai departe, cu organizații și oameni politici mai vechi și mai noi, sprijiniți pe aceeași stâlpi solizi, de neclintit, care le garantează succesul și ciolanul! Pe o astfel de scenă, șansele de reușită ale aspiranților politici care nu se bazează pe sfânta treime, foarte puțini la număr însă și insignifianți ca influență, sunt aproape nule.

Poate doar vreun cataclism politic, vreo justiție divină, vreo minune și deșteptare a poporului să dărâme sfânta treime politică actuală și să schimbe raportul de forțe, astfel încât puținii oameni noi, adevărați, să poată face ceva pentru îndreptarea lucrurilor în această țară. De doi lei speranță, dar există!

Nici dracul nu ne scapă de ciumă, indiferent ce culoare politică ar avea aceasta, dacă nu o eradicăm singuri, adânc, să o scoatem din rădăcină și să-i dăm foc!
---------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu