joi, 24 ianuarie 2019

Pe scena coanei Europa



Cu ”Circul” la Bruxelles-”Bravo!”


"Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo, formidabil, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo!", a declarat exuberantul, excepționalul, nemaivăzutul ministru al Agriculturii, Petre Daea, la Bruxelles, în fața Comisiei de pescuit. Bravo!

Sub comanda doamnei Vasilica de la Videle, Președinția UE va fi una de neuitat pentru toată lumea! Deja, a început reprezentația sub cupola europeană. România face naveta, pentru șase luni, cu ”Circul” politic la Consiliul Europei. A început o perioadă de ”distracție” nebună la care spectatori activi sunt parlamentarii europeni, care se vor tăvăli de râs la prestația actorilor care guvernează la Palatul Victoria, dar vor avea și mari dureri de cap cu marii ”artiști” români ai scenei europene. Din păcate pentru europarlamentarii care nu gustă glumele șefilor de la București-Roșiori-Videle-Teleorman, vin zile grele, în care trebuie să ia multe pastile de cap. Trăiască industria pharma!

Umorul politic românesc, voluntar sau involuntar, negru sau alb, trebuie perceput și luat ca atare și nu cred că toți europenii îl agreează. Dar el există și se manifestă plenar, iar acum are posibilitatea să se desfășoare pe scena coanei Europa, chiar ea, condusă de coana premier Vasilica, chiar ea. He, he, heee…. Sigur, în întreaga ei istorie seculară, România nu a avut o clasă așa de înaltă de ”circari” politici, iar bătrâna Europă nu a văzut ceea ce a început să vadă de la începutul acestui an. Vor fi șase luni de râs și groază, în care politica româno-europeană va bate de departe chiar și filmele hollywoodiene. Pe de altă parte, toți am văzut anvergura politică a doamnei premier Dăncilă, care s-a dus să impună și ”politica de descurajare a NATO!”

Dintre ștabii Uniunii Europene, cred că cel mai fericit o să fie bossul Juncker, pe care, de câte ori îl văd în compania și de mână cu doamna premier Vasilica, mi se pare sincer, îndrăgostit de dânsa. Iar acum, au prilejul să se vadă mult mai des. He, he ! Ce aș râde, dar nu m-aș mira, să-l văd pe moș Juncker, învățând la bătrânețe limba ”dăncileză”. Nu cred că ar fi imposibil, mai greu o să-i fie să gândească, la început, în ”dăncileză”, apoi să se exprime. Dar după o palincă tradițională românească, dezlegătoare de limbi, devenită produs european, sigur, domnul Jean Claude va ști să zică ”negaționalism”. Doar, Doamne ferește, să nu se bâlbâie sau împleticească pe picioare, că altfel s-ar putea rățoi doamna la el, că am văzut/auzit, s-a mai rățoit la unii în Parlamentul European.


Cred că mai greu le-ar fi unor ștabii europeni să înțeleagă gluma marelui artist al poporului, Petre Daea, Bravo !-privind ”cormoranii la piscină !” Ce număr de clasă ! Dar dacă respectivii nu le au cu pescuitul, nu o să fie probleme. Bravo! Un alt actor de marcă s-a dovedit a fi și doamna ”ăăă”, Carmen Dan, ”ăăă”, care nu mai vrea o ”evaluare” a României, ”ăăă”… Primul rol la UE, al primei doamne de la Internele României, mi s-a părut a fi cel de școlar, ”ăăă”, scos la tablă, dar prins cu temele nefăcute, ”ăăă”, care în loc să răspundă la subiect, ”ăăă”, a zis ce i-a trecut prin cap, ”ăăă”, doar, doar o impresiona comisia de profesori europeni, ”ăăă”, care nu înțelegea ce a fost cu reprimarea și gazarea protestatarilor din Piața Victoriei 10 august 2018!

Un actor diferit, cu un umor negru, dar țeapăn, s-a dovedit a fi marele ministru eliberator, justițiarul Tudorel Toader, care a ajuns cu ”nevinovații” completelor de cinci judecători la Bruxelles, să facă dreptate, în timp ce în Românica natală restul cetățenilor se luptă cu miile de ”reeducați” eliberați în baza recursului compensatoriu, care se țin de glume sinistre pe străzi. Să nu uităm și de marele Orlando, ce artist, și-a făcut și el primul număr european, în timp ce în țară a uitat să prezinte bugetul, dar a reușit promovarea unor tinere actrițe de primă mână, pe la ANAF, prin alte instituții, ajutat la preselecție de marele artist plastic, Vâlcov, iubitor și păstrător de tablouri prin cimitirele patriei. Ce ar fi ca la următoarea reprezentație de la Bruxelles, Orlando Teodorovici, să o ia și pe tânăra speranță Triculescu, care a ratat examenele orale în țară, să dea o probă și în fața oficialilor europeni, să dovedească totuși, cât de competentă este și cât de mult își merită funcția. He, he!

După cum vedem, în ciuda cârcotașilor, avem trupă marfă, de export, reprezentativă la cârmă, în buricul coanei Europa ! Trupă politică, guvernamentală, care și-a luat rolurile în serios și s-a pus pe treabă. Am un regret totuși. Din această trupă lipsește un actor scos pe tușă de marele ayatollah de Teleorman, lipsește Mihăiță Tudose! Ce frumos ar fi fost să-l vedem și pe el lângă Daea, formidabilul, Bravo!, în rolul acela memorabil, cu băncile care duceau banii de mână, la baie ! N-a fost să fie însă! Oricum, avem cea mai tare trupă de ”circ” politic în Europa! Are cineva curajul să zică ”negaționalism” ? Mai are cineva așa ceva? Ciocu mic, cârcotași!

Precizez că acest articol este un pamflet, nu se vrea a fi jignitor la adresa nimănui! Stați, stați așa, nu dați cu gaze! Este adevărat, este inspirat din isprăvile dăncileze, daeze, ”ăăă”- carmendaneze, șamd. Mândri că suntem români!
----------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu