luni, 6 mai 2019

Citiți și gândiți!



Întrebarea zilei - Ce credeți că ajută mai mult cetățenii să iasă la vot și să voteze cu mintea și după conștiința proprie, fără să fie manipulați: mitingurile electorale sau dezbaterile adevărate pe idei și proiecte, împreună cu prezentarea programelor politice în mod individual, către oamenii cu drept de vot, atât celor din mediul urban și din zonele rurale, cât și celor trăitori în diaspora?

De câteva săptămâni, în România au început spectacolele grotești ale mitingurilor electorale, mai mari sau mai mici, organizate de către principalele partide care au șanse în alegeri. Astfel, curg fluvii de promisiuni, oceane de acuze la adresa adversarilor politici, invectivele sunt la ordinea zilei, minciunile fără număr, iar propaganda populistă este nesfârșită!

De asemenea, nu lipsesc gesturile teatrale, dacă te uiți bine, unele le imită pe cele ale dictatorilor paranoici, inclusiv datul din mâini, incidentele, îmbrâncelile, provocările! Nu lipsesc oamenii strânși cu duiumul, după potența partidelor și numărul de membri și susținători, majoritatea aduși ca și înainte cu autobuzele, cu mașinile. Pancartele, steagurile! Nu lipsesc oamenii angajați la stat, aduși pe listele de convocatori, de multe ori cu anasâna!

Nu lipsesc atențiile cu care sunt răsplătiți unii dintre manifestanți, pungile cu siglele și culorile partidelor, șepcile, tricourile, bănuții de buzunar, plinurile de benzină și altele, bineînțeles oferite de partidele potente financiar!
Nu lipsesc liderii mesianici, care urlă poporului de la microfoane, porta voci, în luminile zecilor de camere de filmat și fotografiat!
Nu lipsesc capetele în gură, trecerea mamelor adversarilor în revistă! Mai mult, se pregătesc contra mitinguri de amploare de către partidele care simt că pierd teren în vechile fiefuri electorale!

Combatanții politicii aruncă în disperare, resurse imense pe aceste mitinguri electorale, bani și alte lucruri materiale, care dacă ar fi adunate în total, ar putea finanța construcția de școli sau spitale!

Isteria și megalomania electorale, cu tot tacâmul care le însoțește, sunt moșteniri vechi la români și au fost dezvoltate și diversificate în timp! Succesul acestor manifestări nu a putut fi stabilit ca fiind sigur până acum, nimeni nu a avut garanția succesului în funcție de amploarea mitingurilor organizate!

Circul electoral este abia la început. Și ne așteaptă câteva rânduri de campanii electorale anul acesta și anul viitor! Orașele mari ale țării sunt într-o campanie febrilă, care însă, nu știu cât de mult îi ajută pe români să fie mai conștienți, mai responsabili și mai în cunoștință de cauză când își votează aleșii!
-----------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu