joi, 16 mai 2019

Consecințele fanatismului politic



Cum să-ți dai cu tesla în c...e


În marea lui înțelepciune, poporul român a inventat celebra expresie ”Mi-am dat, și-a dat, ne-am dat singuri cu tesla în c...e!” Care reflectă perfect modul în care din diverse motive sau fără motiv, acționăm singuri împotriva noastră! Adică, ne facem singuri rău! Zicătoarea se lipește ca marca de scrisoare pe mentalitatea românilor. Este cam ceea ce se întâmplă acum cu o bună parte a clasei politice românești, în prag de alegeri, pe un fundal, de asemenea, tipic românesc.

Evenimentele se succed într-o dinamică uluitoare, mult mai rapidă decât mersul trenurilor CFR! Apele inundă localități ale unei Românii scoase de o vasilică, cu gura, din noroaie! Prețurile cresc ca Făt Frumos, la fel ca și unele salarii și pensii de bugetari; costul unui kg de cartofi a ajuns să fie la cote nemaiîntâlnite! Economia bagă cărbuni din minele prăbușite, într-o creștere economică înșelătoare, 5,1%, conform statisticii naționale! Gropile din asfalt cresc mai repede și gratis, decât drumurile și autostrăzile promise. Nu mai amintesc de Roborul care scade amețitor.

În plan politic, continuă sarabanda electorală cu capete în gură. Pe măsură ce se apropie primul val de alegeri, 26 mai, europarlamentare, crește fanatismul din toate părțile implicate. Chestii ciclice. Ce surprinde acum, sunt valurile de atacuri înrăite, dușmănoase dintre partidele care se revendică a reprezenta opoziția: PNL și Alianța 2020 USR PLUS!!! Nu există zi să nu se încaiere în avantajul marelui partid roșu. Se beștelesc susținătorii fanatici ai taberelor ”dreptei” de parcă zici că au primit ordin de zi pe unitate, astfel încât să faciliteze misiunea PSD-ului!

Această caracteristică a fanatismului în rândurile actualei clase politice românești este sesizată zi de zi și de foști politicieni și observatori pertinenți, avizați și echilibrați. De exemplu, fostul liberal Theodor Paleologu, a constatat că E consternant fanatismul unor partizani ai președintelui Iohannis. Evident, cei care semnalează și critică derapajele de fanatism, extremism, talibanism sunt luați la rândul lor în vizor de către fanatici.
Există fanatism și în rândurile partidelor și liderilor politici aflați la putere, dar care, spre deosebire de așa zisa opoziție, strâng rândurile, au obiective comune și nu se atacă reciproc. Și continuă să subordoneze justiția. În plus, coaliția la putere atacă virulent adversarii politici, amenințând în permanență cu mari mobilizări populare. De partea cealaltă, surprinzător dar adevărat, încăierările, atacurile și imaturitatea politică ale peneliștilor și pluseriștilor nu fac decât să creeze avantaje nesperate puterii!

Pe de altă parte, așa zisa presă de opoziție i-a făcut PSD-ului o mare campanie electorală, tot gratuită, prin atenția exagerată acordată difuzării, fără număr, a marelui ”hit” electoral, maneaua de vot făcută cu dedicație de ”magnificul” Guță! Dedicație specială pentru Dragnea. Propagarea și propaganda fiind executate cu multă prostie și exces de zel, sigur își vor face efectul și vor aduce mai mulți simpatizanți ai manelelor și marelui partid roșu la urne! Pun pariu că se fredonează la greu prin țară! După părerea mea, această știre cu maneaua pesedistă trebuia să rămână o simplă știre, care să ridice la fileu întrebările importante: 1-Dacă maneaua a fost plătită cu bani de la stat? 2-De ce ”hartiștii” de gen sunt protejați și nu sunt sancționați pentru fraudă fiscală? Dar astfel de aspecte privind frauda fiscală, la vedere, se pare că nu prezintă interes pentru tonomatele din presă !

Legat de subiectul iminentelor alegeri europarlamentare, să vedem dacă va fi adus în țară și va putea vota, ”salvamarul” Radu Mazăre, surprinzător reținut în paradisul său din Madagascar ! Sau va fi protejat la fel ca și alți fugari politici celebri, ca Ghiță și Udrea, reținuți și eliberați, personaje care sigur nu vor dori să voteze în România acum !

P.S.
Și o constatare pozitivă la adresa campaniei electorale a Alianței 2020. În ultimele zile, unii politicieni ai acestor formațiuni au început munca de jos, de cunoaștere și convingere a electoratului din teritoriu, a cetățenilor simpli, manipulați și controlați de propaganda ciumei roșii! Iar acest lucru mi se pare mai important și mai eficient decât mitingurile din marile orașe și decât prezența unor politicieni proprii în studiourile de televiziuni ale penalilor, care îi intoxică și manipulează permanent pe mulți dintre cetățenii votanți din România!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Un comentariu:

  1. Dacă am trăi într-o Societate MERITOCRATICĂ, fără partide, atunci PRESA ar fi sponsorizată de la BUGET, în funcție de APORTUL adus la emanciparea și evoluția SPIRITUALĂ a cetățenilor României !!! În Societatea PLURIBANDITISTĂ instaurată în urma Loviturii de STAT din Dec. 1989 avem o PRESĂ ADAPTATĂ, care supraviețuiește aruncând pe piață CEEA CE DOREȘTE SPONSORUL (partide, servicii, agenturi e.t.c.)! !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere