vineri, 27 septembrie 2019

”Ați văzut-o?”, ”L-ați văzut?”



La ce folosesc aerele americane




Interesează pe cineva că aproape zilnic este răpit, dispare sau moare un copil în România??? Ce până acum nu au dispărut sau murit, dar mai rar, evident și se mai prindeau și criminalii. Cum să le stricăm stările de euforie, să le poluăm aerul american marilor șefi politici cu știri referitoare la copii răpiți, molestați, omorâți? Păi, se face să-i spui lui Klaus după ce s-a pupat și fotografiat cu marele șef alb, Donald, să-i spunem doamnei Dăncilă, după ce a pupat mâna și a primit binecuvântarea rabinului șef al SUA, că pe data de 25 septembrie, conform comunicatului Poliției Române, a dispărut o minoră în vârstă de 12 ani din județul Neamț? Sau că aproape în fiecare zi apar comunicate la Poliție cu minori dispăruți: ”Ați văzut-o?”, ”L-ați văzut?”

Paranteză! Să vă spun cu cine votez, că tot mai mulți români își fac publice intențiile de vot. Dacă tot este toamnă și aduce nostalgii, eu sunt nostalgic după spectacolele acelea televizate, cu infractorii politici duși și aduși, cu cătușe, de la DNA! Eu asta votez, că de circ politic sunt sătul până peste cap. Ultimul spectacol de gen a fost cel cu mersul unui prost, infractor politic la Rahova! Păcat că solidari, tovarășii lui care au declarat că îi sunt alături, nu s-au ținut de cuvânt, să-i stea practic aproape!

Io cu cine votez?

În ultimul timp, aud tot mai des întrebarea ”-Io cu cine votez?” Că tot suntem în plină campanie electorală, iar media sufocă opinia publică din România cu știri despre marii candidați la ”tronul” de la Cotroceni! Nimic nou sub soarele românesc, doar că în această perioadă de abureală politică principalii favoriți de vază, era să zic de varză, Klaus Iohannis, actual președinte de țară și doritor de încă un mandat, Vasilica Viorica Dăncilă, actual premier, dar ”viitor președinte, muncitor și implicat” și Dan Barna, deputat, președinte de partid ”sexo-marxist”, cum a fost etichetată această formațiune de adversarii politicii, candidat la președinție din partea Alianței USR-PLUS, au ales America!

Adică, au ales să meargă în SUA pentru a căpăta voturi mai multe, pentru a crea impresia că au girul marelui licurici și, în cazul președintelui-muncitor, mamă grijulie, Dăncilă, pentru a câștiga binecuvântarea rabinului șef din America! Faptul că cică SUA nu au un rabin șef și că în schimbul binecuvântării lui Ștrul s-au plătit probabil niște verzișori acolo, nu interesează pe liderii celui mai mare și important partid politic românesc, că oricum, votanților săi din țară nu le pasă de aceste aspecte! Și nici dacă șefa împreună cu o parte din membrii guvernului actual, au fost în vizită oficială/neoficială, nu se știe exact, sau dacă au semnat niscai acorduri economice cu yankeii.

Important, însă, pentru primii actori ai scenei politice românești a fost aerul american! Klaus a avut mai mult noroc, a prins chiar vizită oficială la nu știu ce reuniune internațională, unde s-a întâlnit, el și prima doamnă, cu marele președinte alb al SUA, Donaaald Trump și cu prima doamna, Melania! Poză, poze mari frumoase, cu cei doi mari șefi și consoartele lor, zâmbete cât Casa Poporului, că-i mai mare decât Casa Albă, brațe sus, semne de victorie! Ce mai, balet electoral, că ambii sunt în campanie electorală! Doar că pe la Trump bate un vânt amenințător din partea justiției libere și independente americane, a dracu de rea și neiertătoare, nu ca a noastră, extrem de înțelegătoare, prietenoasă, chiar generoasă!

În ăst timp, cât actorii politici de varză, pardon, vază ai României trăgeau pe nas aere americane, țara noastră mergea, ce să vezi, pe pilot automat, că și marii politicieni de acasă aveau treburile lor electorale, importante, sau alte chestiuni de rezolvat. Păi dacă economia duduie, pe șantiere, autostrăzi, drumuri, poduri, pe la RADET se muncește în draci, se investește, construiește, reabilitează, de ce să mai muncească și bravii noștri politicieni? Nu au și ei problemelor lor, electorale, penale sau de altă natură, sunt stresați, obosiți, ce să mai muncească și ei! Mai ales că țara noastră este fruntașă pe Ioropa Europeană la cheltuielile bugetare, că doar avem o armată de angajați la stat. Și pe de altă parte, nu există milioanele de români robi care muncesc în privat, inclusiv căpșunarii, sărakii, care bagă mereu bani fără număr în pușculița spartă a statului! E clar ca bună ziua, lucrurile au fost atât de bine unse de puterea politică actuală, încât România a ajuns să meargă ca o mașină fără șofer, doar pe pilot automat!

Că o mai bagă, din când în când în gard sau dă în gropi, asta se întâmplă și la case mai mari! Și, vedem cu toții, cum Coana Ioropa, ofticoasa, ne mai bagă și ea bețe în roate! Păi, cum să o pui pe drăcoaica aia de Kovesi procuror șef european și să dai de pământ cu aleasa PSD-ului, doamna Rovana Plumb, pe motiv de integritate, că nu-ș ce bani a împrumutat de la nu-ș cine, fără acte! Ce eu, el, ea, noi toți, românii din bobor nu împrumutăm bani? Doar că noi nu prea găsim prieteni să ne dea milioane de euro împrumut, nici cu acte, nici fără acte! Și chiar dacă ne-ar da, de unde Dumnezeu să-i dăm înapoi noi, sărakii?Și ce să facem cu un purcoi de bani, să le purtăm de grijă, să-i ducem la baie cum zicea un clasic în viață?

Important este că avem o toamnă frumoasă, pensiile amărăștenilor au crescuuut un pic, prețurile au luat-o razna și nu se mai opresc  că și astea sunt pe pilot automat! Actorii politici recită frumos la televizoare! Că tot este campanie electorală, nu pot să nu remarc ce viitor președinte a pierdut România, Aleeex Cumpănașu, noua stea meteoritică a politicii dâmbovițene! Mare om, mare caracter, luptător total cu clanurile de interlopi, băiat strângător, știe să adune ban pe ban, cum și în ce fel-ce ne interesează pe noi- om ajuns cu unșpe case, nu ca Iohannis sau Năstase. Băi, fraților, io cred că ăsta, Aleeex, care are o căruță de bani, nu ar fi furat, că-i om cinstit și a muncit pentru averea sa! În plus, cică era și învățat, profesor, șef de profesori universitari, avea o grămadă de funcții, mai are probabil, îl bătea pe marele cărturar Paleologu la cur!

Păcat de candidatul Cumpănașu! Cum dracu, mă, să-l pui la zid pă motiv că n-are studii superioare! Nu geme țara de doctori în științe, că s-au prăsit ca ciupercile otrăvitoare după ploaie? Au ajuns, însă, pe cale de dispariții doctorii adevărați, profesioniști, cu har, doctorii cei fără de arginți! Da, nu-i bai mare, dacă țara merge mai bine pe pilot automat! Chiar și așa, ce nevoie să mai avem de politicieni, dacă țara merge și fără ei?

Votăm pilotul automat și gata, stăm fără griji!
-----------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!
Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.
Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu