joi, 22 iulie 2021

”Performerii” din țară au bătălii grele acasă

 Ce aur olimpic și olimpism?

Trăiască marea Daciadă mioritică!

Opinia publică românească este bombardată, intoxicată și manipulată cu marea Daciadă mioritică nemuritoare.

În timp ce la Tokyo se bat pentru aur și pentru România câțiva tineri și tinere performeri, în țară se confruntă la sânge vremelnicii din politică și găștile lor pentru ciolanul național. Unii cu circumstanțe penale, cu dosare la activ și schelete în dulapuri.


Ce aur olimpic și olimpism?

Trăiască marea Daciadă mioritică!

În România, oricât de săracă ar fi, se găsesc oricând oase de ros pentru câinii politicii și pentru hoți, fie ei în pâinea politicii actuale, fie foști, cum este cazul unor mari politicieni recenți, care și-au ispășit parțial păcatele la pușcărie, dar au fost eliberați pentru că s-au îndreptat!

Timp de câteva săptămâni, milioane de oameni cetățeni ai planetei Pământ vor fi cu ochii ațintiți, cu pumnii strânși, cu emoțiile și trăirile proprii pe Jocurile Olimpice 2020, de la Tokyo, Japonia, programate în perioada 23-8 august.

Amânată din cauza pandemiei, ca și alte mari competiții sportive de anvergură programate anul trecut, Olimpiada așteptată cu nerăbdare de iubitorii sportului și ai olimpismului, a luat în sfârșit startul.

Media națională, în special nelipsitele televiziuni de știri bombastice și fantastice, acordă muuult mai multă atenție Daciadei și bla, bla-urilor combatanților, prezentând orice pârț al acestora pe post de știri senzaționale!

Comparativ, marile întreceri sportive olimpice la care participă mâna de sportivi români sunt trecute la sport și altele de știrile naționale, cu excepția televiziunii care transmite oficial din Japonia, a instituțiilor de sport și a mediei care beneficiază de publicitate.

 La mii de kilometri depărtare de țară, o mână de sportivi și antrenori români participă la mult așteptatele întreceri sportive, țara noastră fiind reprezentată, din varii motive și cauze, de o delegație mult mai mică decât la precedentele jocuri olimpice. Olimpiade unde, de-a lungul unor ediții memorabile au dus tricolorul și faima României pe cel mai înalt catarg.

Mari și extraordinari sportivi din gimnastică, natație, canotaj, scrimă și alte sporturi olimpice au devenit campioni olimpici, recunoscuți și aplaudați în toată lumea. Au făcut cunoscută și respectată țara, au dus faima și imaginea pozitivă atât de sus unde doar temerarii super campioni au visat să o ducă.

Sportivi excepționali, care uneori, fără să beneficieze de condiții optime de pregătire, lipsiți de resurse și sprijin din partea statului, în special în ultimii 30 de ani, cu sacrificiu, curaj, muncă și talent, au realizat lucruri imense pentru România. Ceea ce nu au făcut și nici nu vor face vreodată politicienii și guvernările mioritice.

De multe ori, sportivii români au participat la marile competiții sportive mondiale, cu burta goală, cu echipamentul precar, fără o susținere materială corespunzătoare, concurând cu cei mai buni sportivi din lume, pregătiți în cele mai bune condiții posibile și cărora nu le lipsea nimic. Cu toate aceste greutăți, marii campioni români au învins și au câștigat ediție de ediție, aurul, argintul și bronzul olimpic.

Din păcate, din cauze diverse, de dezinteres, lipsă de resurse, lipsă de sprijin, de strategie, de dezvoltare... mișcarea sportivă din țara noastră a luat-o în jos, în picaj vertiginos. În consecință, rezultatele tot mai slabe, catastrofale, au continuat să apară, sportul fiind un domeniu tot mai ignorat și distrus cu bună știință, fiind dus departe de fenomenul de masă care beneficia de mai multă atenție și sprijin în urmă cu niște ani.

Cu toate acestea, în spiritul tradițional, politicienii băștinași, guvernanții, reprezentanți ai puterii politice și administrative, ai partidelor au încercat de-a lungul anilor să profite de munca, imaginea, notorietatea marilor campioni ai sportului românesc, pentru a câștiga capital politic nemeritat. Să-și agațe la butoniere aurul campionilor adevărați, profitând de naivitatea unora.

Unii campioni olimpici, mondiali sau europeni au fost chiar racolați în rândurile unor partide politice, au fost puși pe liste electorale, au fost aleși în Parlament, au fost numiți în guvern ori în alte instituții, au fost numiți în dregătorii publice, cu scopul de a urca în ochii electoratului organizațiile respective ori de a le menține la putere.

Alți supercampioni au refuzat implicarea în politică, ba chiar au intrat în conflict cu politicienii aflați la butoane, atunci când au încercat să facă ceva pentru sportul românesc, dar au deranjat mafiile de la putere.

Acum, iubitorii sportului din țara noastră sunt alături de mâna de sportivi prezenți la Olimpiadă, încurajându-i și susținându-i în lupta lor pentru gloria sportivă și pentru ridicarea drapelului tricolor cât mai sus pe podiumul campionilor.

Mult succes tuturor sportivilor noștri prezenți la Olimpiadă!

În acest timp, în țară, pe lângă dezastrele naturale și umane, se desfășoară nemuritoarea noastră Daciadă mioritică, la care participă cu mult entuziasm, resurse materiale, financiare, umane și interes maxim politicienii, partidele, organizațiile, grupurile, găștile, mafiile băștinașe.

Pe de altă parte, noi avem întrecerile naționale cu urșii, cu justiția, corupția, incompetența, cu vaccinarea, cu economia scăpată de sub control, cu sănătate, cu educația, cu prostia, cu bunul simț...

Facem marea relaxare, spitale pentru arși și câte și mai câte!

Cuțu, cuțu la ciolan!

”Performerii” de acasă sunt mult mai importanți, mai celebri, mai poleiți cu aur și acoperiți cu osanale decât săracii, sportivii, neimportanții reprezentanți ai României la Jocurile Olimpice din Japonia.

------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis la ING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.

Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu